perjantai 30. joulukuuta 2011

Esittelyssä osa 1: Roosa

Olen Hillan pikkusisko ja olen syntynyt vuonna -95. Käyn tällä hetkellä lukion ensimmäistä vuotta turkulaisessa lukiossa.
Hevosharrastuksen aloitin jo varsin nuorena roikkumalla Hillan mukana tallilla ollessani vasta 5-vuotias. Pidin kovasti hevosten harjaamisesta ja Hillan silloisen hoitohevosen Chirokon harjapakista löytyikin yksi sopivan pieni harja, joka oli ostettu juuri minua varten.  Alkuun tyydyin vain hevosten harjaamiseen, mutta kasvaessani isommaksi halusinkin jo päästä ratsaille.
Minä ja Chirokko eli "Sipi" vuonna 2000
Aloitin ratsastuksen ollessani noin kuusivuotias. Nappi oli silloin jo omistuksessamme ja muuttanut pienelle yksityistallille, jossa oli paljon poneja. Nappi oli tuolloin vasta kolmevuotias, eikä ponilla voinut vielä ratsastaa, joten opettelin ratsastuksen alkeita tallilla asustelevalla Natalie II eli ”Natku” ponilla Hillan opetuksessa.
Minä ja Natku vuonna 2001
Napin kanssa aloin ratsastelemaan, kun poni oli opetettu ratsastukseen ja se toimi siinä hyvin. Ennen tuota ratsastelin vain Natkulla ja tallin muilla pikkuponeilla. Napin kanssa meillä onkin pitkä historia takana ja monen laisia lajeja on tullut harrastettua aina esteratsastuksesta raveihin.
Nappi ja minä vuonna 2004
Sitten kohdalleni osui se mikä tulee jokaisen poniratsastajan kohdalle jossain vaiheessa, kasvoin nimittäin Napille liian pitkäksi ja minun oli lopetettava pikkuponilla ratsastelu. Päätös ei minulle mitenkään erityisen vaikea ollut, sillä ratsastus pikkuruisella ponilla ei tuntunut enää mukavalta ja olin muutenkin alkanut yhä enemmän ajaa Nappia. Ratsastusta en kuitenkaan lopettanut, sillä olihan meillä Vanttu, sekä silloinen ylläpitoponimme newforest- tamma Vramsfälts Minette eli ”Roisto”, joiden kanssa ratsastin ja kävin tunneilla.
Nappi ja minä viimeisissä yhteisissä estekilpailuissamme
Roisto oli meillä vain tuon yhden kevään ja kesän ylläpidossa (2007), odottaessaan ikioman tallinsa valmistumista omistajansa luokse. Vaikka Roisto olikin meillä vain vähän aikaa, vanha osaava rouva ehti opettaa minulle paljon. Roiston kanssa kävin ensimmäiset (tosin epäviralliset) koulukilpailuni, joissa menimme Helppo C- radan.
Minä ja Roisto, sekä Hilla ja Vanttu yhteisellä maastolenkillä
Roisto
Roiston lähdettyä takaisin omistajalleen aloin liikuttamaan säännöllisesti samalla tallilla asustavaa Bigga Berta eli ”Berta”- nimistä russponia. Kesällä 2008 aloin käymään Bertan kanssa tunneilla ja jo samana kesänä osallistuimme ensimmäisiin estekisoihimme. Bertan kanssa olen kisaillut niin ratsu- kuin ravipuolellakin kuluneiden vuosien varrella. Bertan kanssa olen kehittynyt aivan valtavasti ratsastajana ja olen kiitollinen Bertan omistajalle siitä, että saan jatkaa ponin kanssa touhuamista. On se vaan niin monitaitoinen poni! :) Tarkempi esittely Bertasta ilmestyy lähiaikoina blogiimme.
Berta ja minä kesä 2011
Vuoden 2008 lopussa komea herrasmieshevosemme Vanttu sairastui vakavasti ja 23.11. oli Vantun aika liittyä muiden enkelihevosten joukkoon. Vantun jälkeen jatkoimme Napin kanssa elämäämme normaalisti.  Sattumalta kuitenkin löysimme ilmoituksen Oonasta ja kävimme tyttöä katsomassa. Oona teki meihin heti vaikutuksen iloisella ja hyväntahtoisella luonteellaan ja niin saimme uuden hevosystävän joukkoomme! Oona muutti meille vuoden 2009 alussa. Oonan kanssa opettelemme nyt uusia asioita ratsupuolella ja käymme säännöllisesti tunneilla. Katsotaan jospa sitten joskus uskaltautuisimme ihan ihmisten ilmoillekin taitojamme näyttämään…. :) 
Minä ja Oona kesä 2010

12 kommenttia:

 1. Täytyykin ihan muistin virkistykseksi kysyä, että mistäs Oonan löysitte ja oliko se silloin jo ratsukäytössä?

  VastaaPoista
 2. Oonasta on tulossa tarkempi esittely lähiaikoina blogiin, joten siinä kerromme kaikki. :D

  VastaaPoista
 3. Siis ootko sä hoitanu joskus sipiä?
  Sipi oli mun ensimmäinen oma poni,mutta se piti lopettaa 12.2.2010 :(
  ja kuhea ikävä on sitä ponia...

  VastaaPoista
 4. tai siis se oli mun siskonkaa yhteinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipi oli meidän naapurin hevonen 1997-2003 ja sen kanssa tuli touhuttua kaikenlaista. Lisäksi meillä oli "kesähevosia" Sipin kaverina naapurin pelloilla, joista sitten myöhemmin tuli omiamme (eli Nappi ja Vanttu).

   Sipi eli pitkän elämän! Ajatella, että vasta pari vuotta sitten lähtenyt taivaslaitumille! Aina välillä kuulin teidänkin kuulumisia (tai siis Sipin) ja vanha poni sai arvoisensa loppuelämän kodin.

   -H&R

   P.S. Blogissamme on julkaistu muutama muukin kuva, jossa Sipi vilahtaa:
   Nappi ja Sipi kesä 2001
   Nappi, Sipi, Vanttu & Tippa kesä 2001
   Vanttu, Tippa, Sipi, Nappi kesä 2001

   Poista
 5. kiva kuulla,että tiedät/tunnet sipin! :)
  Ja juu se eli todella pitkän elämän (32.v) :D
  Näköjään ihania kuvia!

  VastaaPoista
 6. Niin oli juu! :D
  Oisko sulla muute sipistä sattumoisin enemmän kuvia jossain kätkössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa vaan paljonko... Ne vaan on paperikuvia, että jos haluat, niin voin koittaa niitä saada sähköiseen muotoon. Laitatko sähköpostiosoitteesi?
   -H

   Poista
 7. Oij jes :) Fq4982@hotmail.com

  VastaaPoista
 8. Juu,kiitos jo etkukäteen :)

  VastaaPoista