lauantai 10. joulukuuta 2011

Rekeilyä

Tällä viikolla tulleiden lumi- ja räntäsateiden toimesta oli tallimme viereinen tie peittynyt jo kokonaan lumen ja jään peittoon. Eihän siinä kovin paksua kerrosta ollut, mutta juuri sopivasti ensimmäiselle pikkuponin rekiajelulle!

Hain Napin tarhasta ja vein talliin, jossa harjailin ponin ja vaihdoin pari hokkia. Että ne osaavatkin aina jämähtää niin piukkaan! Kun viimein sain hokit vaihdettua, valjastin ponin ja sitten mentiinkin ulos kaivamaan reki kärrykatoksesta, jossa se on koko kesän ja syksyn ollut muiden kärryjen takana. Kun sain Napin valjastettua reen eteen, lähdettiin sitten matkaan.


Reki kulki kevyesti Napin perässä ja poni talsi koko matkan innoissaan korvat hörössä. Kävelimme alkumatkasta, mutta tultuamme tiellä olevalle pienelle suoralle käskin Napin raviin. Nappi ravasi melko reippaasti ja mentyämme jonkun matkaa käännyimmekin jo takaisin. Jatkettiin ravilla kotiin päin suoran loppuun asti, josta sitten taas käveltiin kotiin. Tämän kauempaa en viitsinyt mennä, sillä reki oli kuitenkin vasta ensimmäistä kertaa perässä pitkän tauon jälkeen ja on kuitenkin hieman erilainen vetää kuin kärryt.

Takaisin tallille päästyämme purin Napin valjaista ja loimitin ponin. Lopuksi Nappi sai pari porkkaanaa palkaksi hyvin tehdystä työstä :)


- Roosa

- Roosa

9 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia, mutta eikös teillä käytetä kypärää enää? Suhteellisen halpa henkivakuutus, hevosten kanssa kun voi sattua mitä vaan...

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Kumpa meilläkin olis reki ,´niin pääsis menemään :). Nappi on niin suloinen <3

  VastaaPoista
 3. Ihana reki!! Tuollainen mullekin kelpais - ja shettis kans ;D

  VastaaPoista
 4. Miulla on etsinnässä Urkille vänkivehkeet, niin päästäisiin rekiajelulle. Olin kokonaan unohtanut, että meillähän on kevyt putkireki, jota ponikin voi vetää..! :D

  VastaaPoista
 5. Huoh, kun löytäisi halvan ponireen jostain! Kalle varmasti vetäis ihan innolla sitä!

  VastaaPoista
 6. Rekiajelu ponilla on kyllä aivan mahtavaa! Nappi on ainakin ihan innoissaan, kun reki tulee hyvällä kelillä kuin tyhjää perässä!

  Laura ja Tarz: Kallen ja Urkin rekiajelukuvia ja -kertomuksia odotellen. :)

  VastaaPoista
 7. Minkälainen valjastus tässä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on ihan ravisilat, joista säädettiin aisalenkkejä vähän alemmas. Tuolloin emme vielä omistaneet ponilänkiä, mutta hyvin toimi noinkin!

   Poista