sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Tunnilla

Tämä viikko on kulunut erittäin sateisissa tunnelmissa ja kaikki lumi on jo ehtinyt sulaa pois :( Harmi, valkea maa jouluaattona olisi ollut kiva juttu.
Tämän viikon tiistaina lähdimme Oonan kanssa pitkästä aikaa Minin tunnille, joka pidettiin tällä kertaa Tähkäpäässä. Viimeksi kävimme Minin tunnilla viime kesäkuussa ja oli mielenkiintoista kuulla, oliko Minin mielestä kehitystä tapahtunut johonkin suuntaan sitten viime näkemän. Ja olihan sitä! Mini sanoi Oonan kehittyneen hurjasti sitten alkuaikojen ja tämä tieto lämmitti mieltä  :)
Aloitimme tunnin aluksi lyhentämällä hevosten käyntiä mahdollisimman pienillä avuilla. Oona aloitti lyhentämisen melko hyvin ja välillä neiti pääsikin muutamia todella lyhyitä askelia! Kuitenkaan Oona ei jaksanut pieniä askelia kauaa ottaa ja hetken päästä oli taas lyhennettävä käyntiä. Tätä tehtävää tehdessä tarkkailtiin myös hevosten suoruutta. Mini neuvoi minua suoristamaan Oonan takapäätä, joka helposti puski sisäuralle samalla kun lavat työntyivät sinne myös. Oona ei aluksi ymmärtänyt oikein mitä pyydettiin, mutta välillä sain neidin ottamaan pari melko suoraakin askelta.
Sitten olikin ravityöskentelyn vuoro. Raviin tuli siirtyä lyhyestä käynnistä hevosen ollessa mahdollisimman suora ja suoruuden tuli säilyä koko siirtymisen ajan. Oonalle tämä osoittautuikin oikeaan kierrokseen melko hankalaksi asiaksi ja sen kanssa tahkottiinkin tovi. Muutaman hyvän siirtymisen jälkeen vaihdettiin suuntaa ja sama juttu piti tehdä nyt myös vasempaan kierrokseen. Tähän suuntaan siirtymiset sujuivat huomattavasti helpommin.
Seuraavana tehtävänä olikin avotaivutus ravissa. Oonalle tämä tehtävä on melko haastavaa, sillä neiti ei vielä niin taitava ole, että pystyisi sitä tekemään oikein. Kuitenkin yritimme työstää asiaa Minin neuvoessa. Oona aluksi vähän hermostui ja heitti peitsille, sillä neiti ei oikein ymmärtänyt mitä pyydettiin. Kuitenkin jatkoimme tehtävän harjoittamista ja lopuksi sain Oonan edes hieman siirtämään takamustaan ulospäin. Tämän jälkeen annoin Oonalle pitkät ohjat ja sitten kävelimmekin loppukäynnit.
Tunnista jäi kaiken kaikkiaan hyvä fiilis, vaikka Oona ei ehkä ihan parhaimmillaan ollutkaan. Saimme Miniltä hyviä neuvoja jatkoa varten ja niiden pohjalta on nyt hyvä taas jatkaa eteenpäin :) 
Loppuun vielä erittäin lyhyt videokooste tunnista.

- Roosa

2 kommenttia:

  1. Moi! Olisikohan teille kauheasti vaivaa mittailla vähän tuota Napin rekeä? Ollaan omalle shettikselle tekemässä itse samantyylistä ja mitat kiinnostaisivat kovasti. Jos vaan viitsitte mitata, niin haluaisin tietää aisojen pituuden, jalasten pituuden, sekä istuinosan korkeuden maasta.

    Terveisin Juuli

    VastaaPoista
  2. Oonahan meni oikein hienosti! Harmittaa ettei päästy mukaan, mutta seuraavalle sitten! :)

    Ps. Tea viettää joululomaa joulun jälkeisen viikon, mutta sitten sitä seuraavana on taas työntouhuissa, ilmoittelen miten mahdollinen maneesirinki taas jatkuisi :)

    VastaaPoista