sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Ponimainen päivä

Tänään oli mitä ihanin ilma! Mittari näytti pakkasasteita -11, mutta aurinko paistoi kirkkaana koko päivän lämmittäen jo ihan mukavasti. Myös hevoset nauttivat selvästi kauniin aurinkoisesta päivästä, sillä tallille mennessäni kaikki tallin hevoset olivat linnoittautuneet niihin tarhan nurkkiin, joihin aurinko paistoi.

Tänään olin ajatellut meneväni ajamaan Bertaa läheiselle pellolle ja ottavani Napin Bertan kärrynperään vähän juoksentelemaan. Oona sai tänään viettää vapaapäivää, sillä liikutin neidin eilen.

Oona viettämässä vapaapäivää :)
Hain ponit tarhasta talliin, jossa harjasin molemmat ja selvitin molempien jouhet. Talvi ja pakkaset ovat kyllä helppoa aikaa hevosenomistajalle, sillä eipä kummassakaan ollut oikeastaan mitään harjattavaa. Harjatessani kuitenkin huomasin, että molemmista poneista irtoili talvikarvaa jo muutamia haituvia sieltä täältä. Kohti valoisampaa aikaa ollaan siis jo kovaa vauhtia menossa :)


Valjastettuani Bertan, hyppäsin kärryjen kyytiin ja sitten lähdettiin kohti peltoa. Pellolla oli aika paljon lunta, mutta olin käynyt jo perjantaina siellä samaisella poniyhdistelmällä ajelemassa ja nyt vanhoja jälkiä pitkin oli helpompi ajaa. Ponit olivat pirtsakalla päällä ja Berta olisi jo heti alkuun halunnut mennä lujempaa, mitä annoin ponin mennä. Nappi sai ravailla ja laukkailla mielensä mukaan perässä.
Ajoin ensimmäiset kolme kierrosta vähän rauhallisempaa tahtia, jonka jälkeen otettiin välikäynnit ja vaihdettiin suuntaa. Annoin ponien hengähtää tovin, jonka jälkeen jatkettiin ravilla. Seuraavat kaksi kierrosta jatkettiin rauhallisella tahdilla, mutta kolmannella käskin Bertaa vähän reippaampaan raviin, jotta Nappi pääsisi laukkaamaan hieman reippaammin. Vajaan kierroksen jälkeen otettiin käyntiä ja vein Napin kuvaamassa olleelle isälleni. Tämän jälkeen ajoin Bertan kanssa kaksi vähän reippaampaa kierrosta. Poni paineli innoissaan reipasta tahtia lumen pöllytessä kärrynpyöristä. Poni taisi olla tyytyväinen, kun ei enää tarvinnut odotella Nappia ;) Parin kierroksen jälkeen hain Napin isältäni takaisin kärrynperään vähän kävelemään ja sitten suunnattiinkin kohti tallia.

Tallissa molemmat ponit saivat kunnon rapsutukset piikkisualla ja loimet niskaansa. Tämän jälkeen juotin ponit ja sitten vein ne takaisin tarhaan, jonne molemmat jäivät tyytyväisenä mutustelemaan päiväheiniään.

-Roosa

3 kommenttia:

 1. Moi! Kiva blogi teillä! Kattelen aina youtubessa teidän videoita ja käyn myös säännöllisesti noita nettisivuja kattomassa. Nappi on niin söpö ja Oona muistuttaa tammaa joka mulla oli ylläpidossa :) Meillä oli myös shettis ja vähän isompi poni. Muistan vaan että shettis ei koskaan pysynyt lämppärin perässä maastolenkillä :) Mites teillä sujuu yhdessä maastoilu, jääkö Nappi koskaan jälkeen? :D

  www.lottaad.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Nappi ja Oona toki maastoilevat yhdessä aina silloin tällöin vaikka vauhdissa onkin eroa. Napilta kyllä löytyy puhtiakin, mutta auttamatta jää kyllä hännille. Mutta jos Oonalla vähän jarruttelee niin kyllä pikkuponi kampohin pistää! :D

  VastaaPoista
 3. Haha! Mä haluisin nähdä meidän isän kuvaamassa mua ja poneja pellon laidalla ja viä talvella! In my dreams! :D

  VastaaPoista