lauantai 7. tammikuuta 2012

Ratsastusta pellolla

Aamulla herättyäni en ollut uskoa silmiäni nähdessäni, kuinka maata peitti valkea lumikerros. Lunta ei paljoa ollut, muutama sentti vain, mutta se toi piristystä tähänastiseen synkkään ja märkään talveen.
Aurinko paistoi ja pakkasta oli vähän alle -3 astetta. Tästä intoutuneena lähdin tallille yhdessä luottokuvaajani (isäni) kanssa.
Olin päättänyt ratsastaa Oonan läheisellä pellolla, jonne myös vapaapäivää viettävä Nappi pääsi mukaan hengailemaan. Oona tuntui pellolla aika pörhäkältä ja aloitin ratsastamisen ihan vain rauhoittamalla innokkaasti porhaltavan neidin käyntiä ja tekemällä muutamia pysähdyksiä.  Aloin myös pikkuhiljaa taivuttelemaan neitiä isohkoilla ympyröillä ja erilaisilla kaarevilla urilla. Kun käyntityöskentely alkoi sujua suht hyvin, siirryin raviin. Ravissa Oona olisi tahtonut porhaltaa paljon lujempaa, mitä minä annoin neidin mennä. Jatkoin ravissa isojen ympyröiden tekemistä ja lopuksi menimme myös kahdeksikkoa. Kuitenkin neidin keskittyminen tuntui olevan jossain ihan muualla kuin olennaisessa, joten siirryin käyntiin ja päätin lopettaa. Huomenna olisi tarkoitus mennä Oonalla kentällä, jossa neiti keskittyy huomattavasti paremmin kuin pellolla.
Nappi pääsi mukaamme pellolle ja ponilla olikin kova työ kaivaa lumen alta jäätynyttä ruohoa. Poni oli niin keskittynyt tähän tärkeään tehtäväänsä, ettei huomannut, kun minä ja Oona menimme pellon toiseen päähän. Huomattuaan jäävänsä yksin, poni hirnahti (Napin tapauksessa kuului vain kiemeä vinkaisu :D) ja singahti peräämme pellon toiselle laidalle. Hassu poni! :D
Tässä vielä muutama kuva tältä päivältä:
Nappi tärkeässä tehtävässään ;)

"Odottakaa! Älkää jättäkö!"


Jääkarhu ♥

Iloinen Oona :)


-Roosa

3 kommenttia:

  1. Ohhoh. Täytyypä sanoa että melkoisen lennokkaalta näyttää Oonan ravi tossa vikassa kuvassa! Nytkö teille tuli vasta lunta? Meillä on ollut viikon verran lunta ja lisää tullut hissukseen koko ajan. Nyt on paikkapaikoin sellanen 20cm kerros, pystyis viimein ratsastamaan pellolla! Kun tämä lenssu ny viä vähä antais periksi, jos vaikka huomenna pääsis kokeileen pellolle millanen se pohja on nyt ratsastaa.

    VastaaPoista
  2. Joo Oonalla tuntui eilen virtaa riittävän ,eikä edellisen päivän maastolenkki näyttänyt tuntuvan missään :D
    Täällä Turussa ei olla vielä kunnon lumikerroksesta ja pakkasista saatu nauttia. Vähän ennen joulua tänne saatiin ensilumi, mutta se sitten suli pois yhtä nopeasti kuin tulikin. Nyt kuitenkin lunta on hieman enemmän ja aamulla pakkastakin oli jo lähemmäs -15! :)

    -Roosa

    VastaaPoista