sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Vauhdikas talvipäivä

Tosiaankin, tänään ei päivästä vauhtia puuttunut, sillä monen näköistä tuli tehtyä.
Aamupäivällä Hilla tuli meille Sirun kanssa. Voi sitä ilonmäärää, millä koira otti meidät kaikki vastaan!  Matot rullaantuivat ja pöytäliinat heiluivat, kun pikku-neiti kirmasi riemuissaan ympäri taloa.
Lähdimme aika pian Sirun kanssa lenkille läheiseen metsään. Koira oli innoissaan ja sinkoili metsässä ympäriinsä, samalla kuitenkin tarkkailen missä me kuljimme. Lumikasat olivat Sirusta hauska juttu ja niitä koira mielellään kaivoi niin että lumi pöllysi! Heittelimme Sirulle myös lumipalloja, joita koira yritti ottaa kiinni hyppimällä korkealle ilmaan. Useimmiten lumipallot kuitenkin lätsähtivät suoraan neidin naamalle :D

Siru yrittää pyydystää lumipalloa :D

Tultuamme lenkiltä lähdimme tallille. Siru pääsi myös mukaan, sillä neiti on jo hyvin tottunut hevosiin ja tietää miten niiden seurassa kuuluu käyttäytyä.
Päätimme mennä Napin ja Oonan kanssa tallin viereiselle pellolle. Hilla ratsasti Oonalla ja minä puolestani ajoin Nappia reen kanssa. Hilla ravaili ja laukkaili Oonan kanssa peltoa ympäri samalla, kun minä ja Nappi löntystelimme ympäriinsä. Pellolla oli sen verran lunta, ettei siinä Napin kanssa viitsinyt ravata joten tyydyimme kävelemään pellon ympäri.
Oona oli innoissaan päästessään pitkästä aikaa laukkailemaan lumista peltoa ympäri ja neiti päästelikin menemään niin, että lumi pöllysi! Nappi sen sijaan mutusteli tyytyväisenä lumen alta törröttäviä ruohonkorsia.
Jottei lenkki olisi käynyt Napin osalta liian löysäksi, menimme lopuksi vielä tielle ravailemaan ja Nappi sai myös päästellä Oonan vieressä vähän laukallakin. Reki kulki kevyesti lumisella tiellä ja poni paineli Oonan vierellä niin että Oona sai ravata ihan kunnolla, ettei olisi jäänyt jälkeen! Muutaman laukkapyrähdyksen jälkeen jatkoimme vähän aikaa hölkällä ja Sirukin pääsi lopuksi Napin reen perään vähän juoksentelemaan. Siru olisi kyllä mieluusti halunnut tulla reen kyytiin, mutta lopulta koira ymmärsi mitä piti tehdä.
Lenkin jälkeen Nappi ja Oona saivat palkaksi muutaman porkkanan, sekä ”taikajuomaa” (Racing Revolyte+vesi).  Loimitimme molemmat ja sitten ne pääsivätkin tarhaan syömään päiväheiniä muiden kanssa.

-Roosa

2 kommenttia:

  1. Voi tuota koiraa, on se vaan niin ihana! :)

    VastaaPoista
  2. Sirun on kyllä sopeva. Mun sakemmanit rakasti kans ottaa kiinni lumipalloja. Jopa Ebbe joka ei muuten palloista välittäny. :D

    Nappi raukka uppoaa hankeen, mut on varmaan hyvää treeniä. Ei meidän Nasulla viä mitää hätää ookkaa. :D

    VastaaPoista