perjantai 24. helmikuuta 2012

Esittelyssä osa 6: Tallikaverit

Napin ja Oonan tallikaverit eivät ole aikaisemmin juuri juttuihimme päässeet, mutta ehkä nyt lienee aika hieman valottaa, keitä muita tuohon Sillankulman hevoslaumaan oikein kuuluu.

Siiri
s. 1999 ~ suomenhevonen
i. Vokkerilla - e. Hiiju - ei. Hiluri
statistiikka: 42 5-4-6, vs. 7771€
ennätykset: 30,1aly; 31,3ake
Siiri ja Oiva-Sointu toukokuu 2011

Lauman äitihahmon, muumimamman roolia toimittava Siiri haluaa pitää kaikki järjestyksessä ja kotona oman tarkan valvovan silmäsä alla. Siiri rakastaa järjestystä, aikataulujen noudattamista sekä yhdessä oloa lauman kanssa. Siiri on se, joka haluaa että kaikki pitävät kiinni yhteisesti sovituista kotiintuloajoista sekä aina lähtiessään raportoivat, minne kukin on menossa, kenen kanssa, mitä aikoo tehdä ja, ennen kaikkea, milloin aikoo tulla takaisin kotiin.

Raviaikoinaan Siiri ei aivan alittanut maagista tähtijuoksijoiden aikarajaa, mutta toivotaan, että jälkeläiset jatkavat siitä, mihin emänsä jäi. Siiri on Oonan läheinen ystävä, onhan Oona aivan erityisen kiinnostunut lastenhoidosta ja siitä jos mistä Siirillä on jo rutkasti kokemusta: onhan tammalla jo omaakin jälkikasvua peräti kolmin kappalein! Nappi taas ei Siiristä juuri perusta ja poni onkin nimennyt Siirin kauniisti Justiinaksi tai Komentooraksi. Toisaalta Napille voisi pienenä lisähuomautuksena sanoa, että kuka on käskenyt ärsyttää Siiri-tätiä mm. nipistelemällä tätiä salaa takapuolesta...

Siiri ja Essi
Helmi
s. 2001 ~ suomenhevonen
i. Pilven Poika - e. Hiiju - ei. Hiluri
 • KTK II ratsu
Helmi radalla 2011
Jos tässä nyt tituleeraamaan ruvetaan, niin muumimamman lisäksi laumaan kuuluu tietysti ballerina! Helmi on laumassa se, joka suoriutuu vähän vaativammistakin kouluratsastusliikkeistä ilman, että kontit menevät solmuun kesken kaiken. Helmi tietää, mitä eroa on temmolla ja tahdilla sekä kuinka oikeaoppisesti tehdään laukanvaihto niin sileällä kuin esteelläkin. Ballerinalta löytyvät kaikki askellajit kaikkine variaatioineen aina lyhyestä, kootusta ravista hurjaan neliin pitkin sänkipellonlaitaa!

Ballerinaksi Helmi on hyvin rohkea, eikä oikeastaa säiky mitää, lukuun ottamatta Sillankulman sillan alla asuvaa mörköä... Yhteistyötä Helmi on saanut tehdä nimekkäiden ratsastajien kanssa ja menestystäkin on tullut ihan kivasti. Osaavissa käsissä on hienoa katsella, miten isokokoinenkin (säkäkorkeutta 175 cm) suomenhevonen voi leijua koulukentän päällä kevyesti ja kauniisti kuin ballerina ikään! Helmi on Oonan idoli ja tammaneitimme usein norkoileekin aidan reunalla katselemassa Helmin harjoittelua. Kaipa siinä Oona koittaa pienessä päässään pohtia, että miten se Helmi tuonkin jutun oikein tekee ilman, että saa itsensä menemään ihan solmuun... Helmi ja Siiri ovat siskoksia.

Jättiläinen ja tappijalka ;) Kesä 2009


Essi
s. 2010 ~ suomenhevonen
i. Jouhuri - e. Hiijun Hymy - ei. Vokkerilla

Essi parin päivän ikäisenä 2010
Lauman teini on ehdottomasti Essi! Pientä murrosikään kuuluvaa uhmaa on ajoittain havaittavissa nuoren neidin tempauksissa, mutta yleisesti ottaen Essi-neiti hallitsee kuitenkin neidin arvolle sopivat käytöstavat. Ajopuuhissa Essi alkaa jo olla varsin kokenut ja raviura näyttäisi näin olevan hyvällä alulla. Essi on ehtinyt jo käydä ravirataankin useampaan otteeseen tutustumassa ja radanreunan mainoksetkin on jo tullut luettua ja ihmeteltyä.

Essi menee mielellään minne vaan ja tekee mitä vaan! Essissä on selvästi havaittavissa vanhempiensa piirteitä. Isältään Essi on perinyt kauniin värityksensä kun taas Siiriltä suloisen sievän ruuminrakenteen sekä temperamentiset luonteenpiirteet. Oona on aina toiminut mielellään Essin hoitotätinä ja Nappi puolestaan (tallin ainoana miespuoleisena kaviokkaana) Essin varaisänä.

Berta
s. 2002 ~ gotlanninruss
i. Junisorken - e. Bicenta - ei. Center
statistiikka: 24 1-2-8, vs. 610€
ennätykset: 2.09,9ke, m2.43,9ke

Kokemäellä 2011
Lauman siivojaa on tietysti Berta! Berta huolehtii oikein mielellään siitä, ettei pudonneita heinänkorsia jää tallin käytävälle syyttä suotta lojuamaan ja että kaikkien ruokakupit tulee tiskattua tasaisin väliajoin. Siinä samalla tietysti täytyy tarkistaa karsinan muutkin nurkat. Kesällä olennaista on myös rikkanruohojen nyppiminen ja siihenkin hommaan Berta on kuin tehty.


Berta on lahjakas ja monikäyttöinen poni: menestystä on tullut niin ravi-, koulu- kuin esteradoiltakin! Oona toimii Bertan apuvalmentajana ja osallistuu aina hiitti- ja intervalliharjoituksiin. Napille Berta on kuin vaimo, joka määrää ne tärkeät kaapinpaikat taloudessa. Hyvin pariskunta tulee toimeen saman katon alla ja mielellään myös harrastaa yhdessä kaikenlaista liikuntaa. Bertasta onkin julkaistu aivan oma esittelypostauksensa jo!

Esteillä 2011
Tallin kaikki suomenhevoset ovat omia kasvatteja. Jokainen eläimiä kasvattanut tietää, että siihen kuuluu niin ilonhetkiä kuin surun kyyneleitäkin. Ei ole itsestään selvyys, että näistä kolmesta kasvatustyön hedelmästä saa nauttia. Siksi sivusta seuranneena ja itsekin moniin tapahtumiin osallistuneena annan suurta arvoa kasvattajan työlle. Mutta eikös ahkerasta työstä ole yleensä tapana palkita? Ja varmasti jatkoa tälle työlle on tulossa.
kesä 2009
-Hilla

4 kommenttia:

 1. Olipa kiva, kun teit tällaisen postauksen. Vaikka olet ohimennen maininnutkin joskus, että katskoillanne on kamuja, niin jotenkin minulle on iskostunut kuva ettei niitä nyt näin "mahottomasti" pitänyt olla. :D

  Minua kiinnostaisi ihan saada "ratsusukunen" suomenhevosvarsa, ja olen haaveillut mm. Kuningas Ässästä ja sen sellaisesta. Mutta no..joku ei ole meillä ajatukseen sitten yhtään ihastunut!

  VastaaPoista
 2. Olipas kivat esittelyt tallikavereista! :) Mun mielikuvitus ei meinaa millää riittää noin hyvien tekstien kirjoittamiseen. Kai osasyynä tuo pirun aivovamma ku ajatus ei meinaa enää luistaa niinku ennen. :/ Mut sitkeesti oon jatkanu sivujen ja blogin pitämistä ku kuntouttajat on suositellu et vaik aina ei tekstisuoni kuki, ni hyvää harjoitusta se on mulle. :D

  VastaaPoista
 3. Tarz: Ei muuta kuin seuraava astutus vaikka Kuningas Ässällä sitten! :)

  Johanna: Ei siinä mielikuvitusta juuri tarvittu, kun kirjoitin vain tosiasioita :D

  -H

  VastaaPoista
 4. Mulla tökkii sit tosiasioidenki kirjoitus pahasti. :D

  VastaaPoista