maanantai 20. helmikuuta 2012

Kaunis päivä

Eilisen hurjan lumimyräkän jälkeen lunta oli tullut valtavat määrät joka paikkaan! Lumitöissä sai paiskia koko eilisen iltapäivän ja töitä sai jatkaa myös nyt aamupäivällä. Tänään onneksi lunta ei lisää satanut, vaan aurinko paistoi korkealta ja ilmassa oli havaittavissa jo kevään tuntua! :) Näin kaunista päivää ei voinut olla käyttämättä hyödyksi ja niinpä päätinkin lähteä Oonan kanssa hieman maastoilemaan.

Oona tuli minua tarhassa vastaan iloisena ja hyväntuulisena kuten aina. Vein neidin talliin, jossa harjasin ja satuloin sen ja sitten lähdettiinkin jo matkaan.  

Oona talsi rauhallisin askelin korvat hörössä eteenpäin, kun kuljimme pitkin asfalttitien reunaa. Neiti näytti siltä kuin olisi itsekin vain nautiskellut kauniista kevät säästä.
Noin kymmenen minuutin kävelyn jälkeen saavuimmekin hiekkatielle, jossa käskin Oonan raviin. Ravailtiin rauhallisessa tahdissa vähän matkaa, kunnes saavuimme peltotielle, josta meidän oli tarkoitus jatkaa eteenpäin. Kuitenkin peltotie oli niin täynnä lunta, etten sinne uskaltanut lähteä Oonan kanssa tarpomaan, joten muutin suunnitelmiani ja käänsin Oonan takaisin päin. Päätin kiertää toista kautta, jotta pääsisimme jatkamaan matkaa eikä tarvitsisi jättää lenkkiä kesken. Kiersimme pyörätien kautta, josta pääsimmekin eräälle toiselle hiekkatielle (joka sattuu myös olemaan samainen tie jossa itse asun :D) ja sitten jatkettiinkin matkaa. Tämän ylimääräisen sakkolenkin jälkeen lenkki jatkui normaalisti. Kävin Oonan kanssa eräällä pitkällä suoralla, jonka laukkasimme päästä päähän ja sitten käännyimmekin jo kotiin.  

Vajaan kahden tunnin maastoilun jälkeen palasimme takaisin kotitallille. Tallissa harjasin hikisen Oonan piikkisualla, loimitin ja sitten neiti pääsikin takaisin tarhaan muiden kavereidensa luokse nauttimaan kauniista päivästä.

- Roosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti