sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Talviurheilua

Eilen, lauantaina päätin mennä Oonalla hieman kentällä. Kenttä ei missään priimakunnossa ollut muutaman lämpimämmän päivän jäljiltä, mutta pystyi siinä silti suhteellisen hyvin menemään.

Oonan kanssa keskityin ihan perusasioihin ja pyrin saamaan neidin mahdollisimman rennoksi ja letkeäksi. Alkuun käynnissä keskityin siihen, että Oona kävelisi sivut täysin suorana ja kulmat tulisi tehtyä hyvin. Oona ei tänään suoralla uralla tuntunut käynnissä ainakaan kenottavan mihinkään, mutta sen sijaan kulmien kanssa tuli tehtyä vähän enemmän hommia, ennen kuin olin tyytyväinen. Kun käyntihommat sujuivat hyvin, siirryttiinkin jo raviin. Ravissa tein aluksi joka sivun keskelle suuren voltin ja yritin keskittyä siihen, että en unohtuisi passiivisesti vetämään sisäohjasta, vaan muistaisin myödätä aina välillä. Hetken kuluttua istuin alas harjoitusraviin ja siirryin kentän toiseen päähän pääty-ympyrälle. Hetken kuluttua nostin myös jalustimet kaulalle ja jatkoin pääty-ympyrällä menemistä vaihtaen välillä suuntaa. Otin ympyrällä muutamia pysähdyksiä, joista lähdin aina suoraan raviin. Oona oli alkuun vähän tahmea, mutta muutaman pysähdyksen jälkeen neiti heräsi ja raviin siirtyminen onnistui paremmin. Hetken ympyrällä mentyäni Oona tuntui tosi kivalta ja rauhalliselta, joten siirryin käyntiin ja annoin neidille pitkät ohjat. Lopuksi käytiin vielä hieman laukkailemassa läheisellä pellolla. Oona oli erittäin innoissaan ja laukkasi vauhdikkaasti välittämättä syvästä hangesta! :) Hetken laukattuamme menimme vielä hetkeksi kentälle ravailemaan loppuravit ja sen jälkeen takaisin talliin.Tänään Oona sai viettää ansaittua vapaapäivää. Sen sijaan liikutin tänään Bertan sekä Napin.
Bertan kanssa päätin mennä pitkästä aikaa kentällä ilman satulaa. Alkuun tein käynnissä ponin kanssa paljon voltteja, sekä otettiin muutamat avot. Avoissa Berta oli tänään suhteellisen herkkänä ja ne sujuivat omasta mielestäni oikein kivasti :) Kun käyntityöskentely alkoi sujua, siirryinkin raviin. Ravissa huomasi, että kentällä menemisessä on ollut taukoa, sillä neiti ei tuntunut kuuntelevan sisäpohjetta ja tuntui vähän tahmealta. Pidin sisäpohkeen vahvana ja hetken päästä Berta tuntuikin muistavan kuinkas sitä oikein pitikään mennä. Otin muutamat lyhyet laukkapätkät molempiin suuntiin herätelläkseni ponia. Laukasta Berta tuntui saavan jotain ihmeellisiä voimia, sillä laukkaamisen jälkeen poni tuntui jo paljon paremmalta. Menin aika paljon pääty-ympyrällä ja tehtiin muutama kahdeksikkokin. Kun Berta tuntui menevän kivasti, annoin ponille pitkät ohjat ja sitten suuntasimmekin pellolle laukkaamaan.


Pellolla Berta ei millään olisi tahtonut kävellä, sillä poni tiesi jo mitä sinne tultiin tekemään. Nostaessani ensimmäistä kertaa laukkaa Berta pyrähti saman tien vauhtiin ja aika haipakkaa mentiinkin! :) Laukkojen jälkeen käytiin vähän tiellä kävelemässä ja sitten mentiinkin tallille.

Iltapäivällä tulin vielä liikuttamaan Napin. Kaivoin reen esille Napin kärryjen takaa ja hain ponin talliin. Harjailin ponia aika kauan, sillä siitä lähti jo todella paljon karvaa! Harjattuani tarpeeksi, valjastin ponin ja sitten lähdettiinkin matkaan. Lähdin ajamaan¨tallin viereistä pikkutietä eteenpäin. Nappi tuntui tyytyväiseltä päästessään pitkästä aikaa vetämään rekeä, sitä kun on kevyempi vetää kuin kärryjä! :D Ravailtiin ja otettiin muutamia laukkapätkiä. Tuuli oli tuiskannut tielle lunta ja paikoitellen tiellä oli vähän suurempiakin kinoksia, joissa Nappi joutui vähän enemmän tekemään töitä.


Talliin takaisin päästyämme loimitin ja juotin Napin. Otettiin myös hieman porkkanavenytyksiä ja harjoiteltiin myös ”tassun” antamista, jonka Nappi onkin oppinut jo aika hyvin :) Tehdessäni ensimmäistä venytystä toiselle kyljelle Nappi hörähti matalasti, ennen kuin otti porkkanan. On se vaan niin suloinen poni! :)  


-Roosa

5 kommenttia:

 1. Sulla olikin oikein hevospitoinen päivä! :)

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia :). Minkä tasonen ponin pitäis olla et vois harkita osallistua noihin russimestaruuksiin? koukuttais lähtee tänä vuonna koittamaan niitäkin :)

  VastaaPoista
 3. Laura, Kaikki piti ottaa irti viimeisestä hiihtolomapäivästä :)

  Elina, Viimevuonna ainakin siellä mentiin kouluosuudella Helppo C ja esteosuudella 60cm. Sinne vaan rohkeasti koittamaan! Oli kyllä mukavat kisat! :)

  -Roosa

  VastaaPoista
 4. Okei...En saa tota kyllä millään hyppäämään 60cm , tai en ite osaa opettaa..mut mieli tekis kovasti :)

  VastaaPoista
 5. Voi että kun teillä on taitavan näköisiä poneja ja heppoja. ^^ Tai ilmeisesti Nasukin osaa mennä avoja ja sulkuja, mutta mä en... :P

  Toi naapurin nf poni on kyl niin osaava ja herkkä avuille, että oon vähä haaveillu et jos vaik saisin sillä tunnin edes pari kertaa kk ja muuten sit saisin harjoitella ittekseni kun sen omistaja pyysi mua liikuttamaan sitä. Nyt pitäis vaan ensi toipua edellisestä sairaalareissusta ja saada oma kroppa siihen kuntoon että se kestää jotaki muutaki ku vessassa ja jääkaapilla käynnis. Mut ehkä tää ens viikkoon mennes jo helpottaa.

  VastaaPoista