maanantai 12. maaliskuuta 2012

Rinsessa karvakorva ja pörröinen poni

Jes, vihdoinkin kevät on täällä! Pari viimeisintä päivää aurinko on paistanut korkealta sulattanut jo huomattavan määrän lunta!
Kevään tulo näkyy myös hevosissa, kaikki nimittäin tiputtavat karvaa minkä ehtivät. Jopa Oona aloitti olemattoman talvikarvansa tiputtamisen, Nappi onkin tiputellut talvikarvaa jo muutaman viikon ajan.

Nappi ja Oona ovat saneet nauttia pienestä, kolmen päivän lomasta, sillä itse lähdin yhdessä muun perheen kanssa Sappeelle laskettelemaan viikonlopuksi. Kun sitten eilen saavuimme, ryntäsin illalla oitis tallille ratsastamaan Oonan ennen pimeän tuloa. Menin Oonalla kentällä ja keskityimme jälleen ihan perusasioihin. Aloitin ratsastuksen ottamalla käynnissä askeleen lyhennyksiä ja pidennyksiä, sekä taivuttelemalla neitiä. Oona tuntui tänään todella kivalta ja neiti jaksoi keskittyä hienosti koko ajan. Kun käyntityöskentely alkoi sujua, siirryttiin raviin. Oona kulki ravissa kivasti ja rennosti. Tein neidin kanssa paljon ympyröitä ja pysähdyksiä. Lopuksi otettiin vielä muutamat pohkeenväistöt käynnissä ja sitten annoinkin neidille pitkät ohjat, sekä paljon taputuksia :)

Tallissa harjasin ja loimitin Oonan. Harjatessani neidin päätä, katseeni kohdistui Oonan korviin. Korvakarvat selvästi kaipasivat siistimistä, sillä ne törröttivät huvittavan näköisesti korvista. Oona ei ajatukseen ihastunut ja tuttuun tapaansa ei antanut minun koskea pyhiin korviinsa. Hetken korvia siliteltyäni, Oona laski päänsä alas ja antoi leikata korvakarvat oikein nätisti. Primadonnaa tarvitsee ensin vain vähän suostutella ;) Onnistuneen operaation jälkeen Oona sai palkaksi pari porkkanaa ja sitten pääsikin omaan karsinaansa.

Tänään oli vuorossa Napin liikutus. Päätin juoksuttaa ponia hetken liinassa pellolla. Ennen juoksutusta kynisin ponista lähtevää talvikarvaa irti ja sainkin tallin lattialle kasattua aika kasan valkoista poninkarvaa. Nappi nautti harjauksesta ja välillä ponin ylähuuli muistutti enemmän hirven pitkää ylähuulta kuin hevosen ylähuulta.
Harjattuani ponin lähdettiin tallin viereiselle pellolle. Alkuun Nappi oli enemmän kiinnostunut lumen alta esiin tulleista heinätupsuista kuin minun käskyistäni. Nappi ei ymmärtänyt mikä idea oli tulla keskelle peltoa hankeen juoksemaan, kun siellähän joutui nostelemaan jalkojakin niin korkealle! Kuitenkin alun tahmeuden jälkeen poni innostui ja laukassa poni vaikutti jo paljon pirteämmältä.
Juoksutuksen jälkeen vein Napin talliin, harjasin ponin ja sitten poni pääsi omaan karsinaansa syömään iltaheiniä.

Ponin mielipide tämänpäiväisestä touhusta :D


- Roosa

3 kommenttia: