perjantai 13. huhtikuuta 2012

Hillan rääkissä

Nyt tulee vähän eilistä tekstiä, sillä en silloin ehtinyt kirjoittaa. Eilen pääsimme (tai Berta kylläkin joutui…) Hillan pitämälle koulutunnille. Hilla innostui rääkkäämään meitä oikein kunnolla ja saimme molemmat tehdä töitä oikein urakalla! Berta oli ihan hikinen tunnin jälkeen ja itsekin ratsastelin jo lopussa pelkässä hupparissa.Tunnin aluksi teimme sulkutaivutusta ensin käynnissä ja hetken päästä jo ravissa. Berta teki nämä rehellisesti ja väisti hyvin pohjetta. Välillä poni meinasi jopa alkaa tekemään pohkeenväistöä, vaikka tämä ei ollut tarkoitus.  Sulkutaivutusten jälkeen sirryttiin tekemään ravi-käynti-ravi siirtymisiä.  Nämä sujuivat oikein kivasti ja sitten siirryimmekin ihan perus pysähdysten tekoon. Berta ei olisi millään halunnut pysyä paikallaan, vaan aluksi steppaili edestakaisin. Muutaman toiston jälkeen alkoi tämäkin homma sujua ja seuraavaksi olikin ravipohkeenväistöjen vuoro. Pohkeenväistöt Berta teki ihan hyvin. Ponilla on tosin tapana kääntää päätään liikaa väistön vastakkaiseen suuntaan ja tätä ei ollut ihan helppo suoristaa. Kuitenkin lopuksi saimme tehtyä ihan hyvän väistön. Lopuksi harjoittelimme hieman laukan pidentämistä ja lyhentämistä, sekä laukanvaihtoja. Laukanvaihdot sujuivat ihan kivasti yhtä ristilaukkaa lukuun ottamatta. Laukkojen jälkeen olikin loppuravien vuoro.
Bertan uusi huopa, jonka Hilla toi tuliaisena Hööksistä :)
Loppuun vielä videokooste torstaisesta tunnista. Mitenkään erikoisesti en videota jaksanut editoida, vaan liitin klippejä peräkkäin. Vaimensin videoiden äänet ja laitoin taustalle musiikkia soimaan, sillä Hillan kommentit taustalla olivat melko huvittavia :D


4 kommenttia:

 1. Aivan ihana huopa! Täytyy myöntää, että itsekin sorruin taas ostamaan hevosilleni uuden huovan, tosin oranssin...

  Minä en ainakaan pysty katsomaan tuota videota, ilmoittaa että se sisältää EMI:n sisältöä eikä sitä voi näyttää maassa tekijänoikeusseikkojen vuoksi. Yritin monta kertaa, mutta näyttää saman tekstin vain.. :(

  Täytyy muuten myös sanoa, että noi saappaat on älytsin hienot... Tahtoo uudet itselleen! :D

  VastaaPoista
 2. Itsekin pidän tuosta huovasta, sopii Bertalle mielestäni todella hyvin! Huovan tavoin saappaatkin ostin viime kesänä Hööksistä. Ovat kyllä olleet todella mukavat ja kestävät! :)

  Joo tosiaan, videon kanssa oli ongelmia ja sain tapella sen kanssa todella kauan, mutta nyt pitäisi näkyä! :)

  -R

  VastaaPoista
 3. Berta näyttää tosi hienolta! meillekin sais tulla joku osaava ratsastamaan:) ittellä loppuun taidot ponin kouluttamisessa...osaan siis ok:sti ratsastaa , mutten opettaa ponille niitä oppeja :)

  Ja toi huopa on niin ihana<3

  VastaaPoista
 4. Berta kiittää! Bertan kanssa ollaan tehty töitä yhteensä viiden vuoden ajan ja on mukava nähdä, millainen kehitys on tapahtunut niistä alkuajoista jolloin aloitettiin! Itselläkin olisi varmasti omat taidot jossain vaiheessa loppuneet, mutta onneksi oli oma sisko sekä ratsastuksenopettaja avussa :)

  Itsekin pidän tuosta satulahuovasta todella paljon! Huovassa olevassa ponissa on jopa hieman samaa näköä kuin Bertassa! :)

  -R

  VastaaPoista