keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Pomppuponit

Parin viimeisen päivän aikana ilma on ollut mitä parhain, ehkä viimein se kevät koittaa kunnolla viiden takatalven jälkeen ;) Lämpimien ilmojen johdosta hevosetkin ovat vauhdittaneet karvanlähtöä ja jokaisen harjauskerran jälkeen saakin käytävältä lakaista aika kasan karvaa.

Eilen, tiistaina olin päättänyt hypätä Bertalla. Kasasin kentälle kolmen esteen jumppasarjan, sekä kentän keskelle pystyn. Alkulämmittelyksi otin Bertan kanssa paljon siirtymisiä, sekä temponvaihteluita, joilla yritin saada ponin kunnolla hereille.

Alkulämmittelyn jälkeen aloimme tulla laukassa jumppasarjaa. Ensimmäisellä kerralla itse en keskittynyt, vaan jäin satulaan matkustamaan, jolloin Berta kurvasi kahden ensimmäisen esteen jälkeen viimeisen esteen ohi. Tulimme sarjaa molemmista suunnista muutaman kerran ja nyt muistin olla selässä tarkkaavaisempi. Hypyt sujuivat oikein hienosti ensimmäisen kerran sähellyksen jälkeen. Berta löysi hyvin ponnistuspaikat ja askeleetkin sopivat esteiden väleihin oikein näppärästi. Lopuksi tulin Bertalla sarjan, sekä kentän keskellä olevan pystyn peräkkäin. Berta hyppäsi oikein näppärästi, eivätkä puomitkaan kolahtaneet kertaakaan alas. Tulimme muutaman kerran tätä neljän esteen ”rataa” ja sen jälkeen oli loppuverkkojen vuoro. Lopussa on video, jossa on muutama klippi jumppasarjalta.Tänään oli vuorossa Napin ja Oonan irtohypytystä. Kasasimme Nean kanssa kentälle kolmen esteen kujan, jota Napin ja Oonan oli tarkoitus hypätä.
Alkulämmittelyksi irtojuoksutimme molempia kentällä. Olimme jättäneet esteiden puomit maahan, jottei hevosten tarvitsisi heti alkuun hypätä. Nappi ja Oona painoivat kenttää ympäri innoissaan ja Nappi esitteli meille komeita pukkisarjojaan.
Kun alkulämmittelyt oli tehty, nostimme puomit ylös esteiksi ja aloitimme irtohypytyksen. Nappi näytti Oonalle mallia, kuinka kujalle tultiin ja poni suoriutui sarjasta oikein taitavasti. Oona ei uskaltanut itse tulla sarjalle, vaan neiti piti taluttaa kujan päähän, josta neiti pinkaisi esteille ja niiden yli! Molemmat hevoset suoriutuivat hypyistä hienosti, kumpikin omalla tyylillään ;) Toinen vähän vauhdikkaammin, toinen hitaasti, mutta tyylikkäästi.


Irtohypytyksen jälkeen molemmat saivat paljon rapsutuksia ja haleja, jonka jälkeen pääsivät karsinoihinsa mutustelemaan iltaruokiaan.


-Roosa

2 kommenttia:

 1. Onpa taas hienoja kuvia Napista, se on niin äärettömän söpö! Ei varmaan koskaan huomaa kumpi on miun suosikki! ;D

  Bertan uusi huopa oikein hohtaa noissa kuvissa ja näyttää videollakin niin tyylikkäältä. :)

  Vitsit, kun teillä näyttää kevätkin olevan jo ihan eri tavalla menossa. Meillä sataa nyt vettä! Lunta on edelleen vaikka aika hyvin ovat sulaneet pois. Onneks pian on kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappi osaa kyllä tuon hurmaamisen taidon! ;)

   Täällä on kyllä kaikki lumi sulanut ja ruohokin on alkanut jo aurinkoisimmissa paikoissa vihertää. Kevät on siis jo pitkällä! :)

   -R

   Poista