perjantai 6. huhtikuuta 2012

Vuoden ensimmäinen ravilähtö takana!

Nyt on vuoden ensimmäinen lähtö sitten takana! Aamulla niin kurjalta näyttävä talvisää muuttui puolen päivän aikoihin kauniiksi kevätsääksi, juuri sopivasti Bertan lähtöä varten!  

Radalla Berta tuntui olevan innoissaan ja tiesi heti, mitä sinne oltiin tultu tekemään. Lämmittelyssä poni kulki innoissaan korvat hörössä ja laitettuani viimeisellä lämmittelykierroksella vielä sekin kiinni, sai poni siitä lisävirtaa ja porhalsi viimeisen kierroksen aika moista vauhtia! Lämmittelyn jälkeen vein Bertan trailerin perään, jossa poni sai hetken odotella oman lähtönsä alkua loimet niskassa.

Lämmittelyä
Itse lähtö alkoi omalta osaltani hyvin, sillä onnistuin volttaamaan oikein 200m pakilta! Lähtö saatiin ensimmäisellä yrityskerralla hyväksytyksi ja näin kaikki ponit painelivat menemään. Berta tuntui alussa hieman laukkaherkältä, enkä viitsinyt ponia juurikaan käskeä, vaan annoin ponin mennä omaa vauhtiaan. Ilman laukkoja ei kuitenkaan selvitty, vaan poni haparoi muutaman kerran. Viimeisellä puolikkaalla Bertan ravi tuntui muuttuvan koko ajan vain paremmaksi ja uskalsin jo käskeä ponia vähän. Poni vastasi hyvin pyyntöihini ja pinkoikin loppusuoralla jo kolmatta rataa kovaa vauhtia muiden ohitse. Harmittavaisesti kuitenkin juuri muutama metri ennen maalipaalua poni rikkoi laukalle, enkä saanut sitä alas ennen maalipaalua. Tuloksena tuli sitten hml (hylätty maalilaukasta).

Loppusuora

Maalilaukka

Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen koko starttiin, sillä kyseessä oli kuitenkin ensimmäinen tämän vuoden startti ja poni paineli matkan ajassa 2.09,8 ja ilman hylkyä olisi ollut viides! Omasta ennätyksestä ei siis jääty kuin vaivaiset kahdeksan kymmenystä! Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia koitoksia :)

Hienoin poni- Roosa  

5 kommenttia:

 1. Onpa pikkuisen hienot askeleet ponilla, vau!

  VastaaPoista
 2. Nyt olette tätäkin kokemusta rikkaampia! Aina ei voi radallakaan onnistua, mutta hyvinhän te olette kaikin puolin suoriutuneet kun ottaa huomioon, että lähtö oli vuoden ensimmäinen. Poni näyttää kyllä tyylikkäältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poniin saa kyllä olla todella tyytyväinen, kun vuoden ensimmäinen startti kuitenkin kyseessä ja noin lähellä ennätystä poni juoksi! :)
   -R

   Poista
 3. Tosi harmi tuo hylkäys! :/ Mä en saanu auki sit linkkiä minkä koitit mulle laittaa, mis Roni/Moppeki ois pitäny vilahtaa. :( Miten se sijoittui siin lähdössä?

  VastaaPoista
 4. Hylsyjäkin joskus tulee, mutta ajan ja ponin muun esiintymisen perusteella kunto alkaa olla kohdillaan! :) Moppe oli 6. ja uusi ennätys 2.31,8 siinä samalla syntyi. Harmi, ettei linkki auennut. Kokeile tästä vielä uudestaan, jos onnistuis!
  -H

  VastaaPoista