sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Kisakuulumisia: Hieno poni, sähläävä ratsastaja

Tänään kävimme Bertan kanssa läheisellä Varjo-tallilla estekisoissa, joissa hyppäsimme luokat 50cm ja 60cm. Ilma oli hieno, poni mitä parhain, mutta itselläni oli ongelmia radan ulkoa muistamisen kanssa…

Ensimmäisessä luokassamme 50cm starttasimme kuudentena. Jännitin rataa tapani mukaan hirveästi, eikä asiaa auttanut yli-innokkaalta tuntuva Berta, joka lämmittelyssä kävi hivenen liian kuumana. Otin lämmittelyssä muutamat hypyt molemmille lämmittelyesteille, jonka jälkeen annoin Bertan kävellä pitkin ohjin aina omaan vuoroomme asti.
Kun sitten vuoromme koitti, astelimme radalle, tervehdin tuomaria ja tuomarin lähtömerkistä lähdimme kohti ensimmäistä estettä. Berta tuntui radalla huomattavasti kuuliaisemmalta, mitä poni oli lämmittelyssä ollut. Rata meni suhteellisen hyvin aina uusintaan saakka, jolloin unohdin tyystin hypätä esteen numero 11 ja ohjasin Bertan suoraan 12. esteelle. Tästä luonnollisesti seurasi uusinnan hylkäys, mutta saimmepa ainakin puhtaan perusradan! :)


Toisessa luokassamme 60cm lähdimme jälleen kuudentena. Rata oli eri kuin aiemmassa luokassamme ja tällä kertaa radassa oli vain 12 estettä, joista uusinnassa hypättiin esteet 8-12. Berta oli lämmittelyssä huomattavasti rauhallisempi ja kuuliaisempi, mitä poni oli ollut ensimmäisen luokan lämmittelyssä. Hyppäsin lämmittelyesteenä olleen okserin ihan vain pari kertaa, sillä poni tuntui hyvältä jo muutaman hypyn jälkeen.
Radalla pääsimme puhtaasti perusradan läpi ja tästä seurasikin sitten heti perään uusinta, kuten aiemmassa luokassakin. Uusinnan ensimmäisellä esteellä Berta kolautti puomiin, joka jäi onneksi paikoilleen, eikä kolahtanut alas. Tässä kohtaa kuitenkin ajatukseni kiinnittyivät siihen, mahtoiko puomi pudota ja huomaamattani ratsastin sitten 9. esteen ohi… No, eipä tässä mitään, käänsin ponin vain takaisin ja jatkoimme matkaa! Loppurata meni kuitenkin hyvin ilman sähellystä. Puhtaasti emme kuitenkaan uusinnasta selvinneet, vaan tuosta ylimääräisestä kiertotiestä tuli neljä virhepistettä.


Vaikka radat eivät ihan putkeen menneet, olen kuitenkin erittäin tyytyväinen poniin, joka omasta sähellyksestäni huolimatta hyppäsi kaikki esteet rehellisesti ja kuunteli radalla apujani hyvin. Onneksi vika oli omassa muistissani, sillä tämä asia on helposti korjattavissa paremmalla radan opettelulla ja keskittymisellä! :)

Tähän loppuun oli tarkoitus tulla video radoistamme, mutta sen lataamisen kanssa oli vähän ongelmia. Video ilmestyy blogiin, kunhan saan sen toimimaan :)


- Roosa

2 kommenttia:

  1. No voihan! Kävi siis tupla boogie vai miten se Luttinen sanoi.. ;)

    Tätäkin kokemusta rikkaampana, ja ensi kerralla ehkä radat muistuu mieleen paremmin! :)

    VastaaPoista
  2. Näin pääsi käymään. Ja miten se sinun logo-mottosi aikanaan menikään: "Aina ei voi voittaa, mutta aina voi hävitä ja selitellä!" :D Kantapään kautta jokainen oppii aikanaan.
    -H

    VastaaPoista