sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kisakuulumisia: Ravipäivä Kokemäellä


Tänään tosiaan suunnattiin Bertan kanssa nokka kohti Kokemäen ravirataa. Matkaan lähdettiin siinä puoli kymmenen aikoihin, kunhan Berta oli vain ensin syönyt aamuheinänsä.  Ponin varusteet olin putsannut ja pakannut valmiiksi jo edellisenä iltana, joten aamulla tehtävänä oli enää vain ponin puunaus ja lastaus!
Koko sakki pelipaikalla
Kokemäelle saavuimme yhdeltätoista suunnitelmien mukaan. Olin ajatellut lämmittäväni ponin vasta toisen koelähdön jälkeen, joten odottelua oli noin tunnin verran. Tässä ajassa kuitenkin hain voilokin, valjastin ponin, sekä puin itselleni asianmukaiset varusteet ylle. Kun sitten pääsimme lämmittelemään, lämmitin Bertaa radalla kolmen kierroksen ajan. Berta tuntui lämmittelyssä pirteältä ja kiihdytty vauhtiaan aina, kun takaa porhalsi isompi hevonen ohitse. Itseäni huvitti ponin käytös, sillä Berta vaikutti kuvittelevan pärjäävänsä puolta nopeammille lämpösille ja suokeille pienillä ponin koivillaan! :D

"Mutta kun kotonakin saan juosta kilpaa Oonan ja Esterin kanssa!"
Lähtömme starttasi puoli yhdeltä. Matkana oli 2100m ja me Bertan kanssa volttasimme 100 metrin pakilta. Lähtöä ei saatu ensimmäisellä kerralla läpi ja näin aloitettiin volttaus alusta. Toisella yrittämällä kuitenkin lähtö onnistui ja sitten pingottiin matkaan!  Berta ei tänään ehkä ihan parhaimpaansa näyttänyt, emmekä saaneet paalun poneja kiinni kuin vasta ihan loppu metreillä. Tuloksena kuitenkin hyväksytty suoritus ajassa 2.17,5, joten tyytyväisiä ollaan! :) 

Pulla pinkoo :)


Jumbosija kamppailu...


Yhtä kokemusta taas rikkaampia! Tyytyväinen kolmikko lähdön jälkeen.
Lähdön jälkeen oli vuorossa ponin kävelytys, varusteiden poisotto, sekä loimitus. Olimme päättäneet jäädä vielä hetkeksi seurailemaan raveja, joten Berta sai jäädä koppiin siksi aikaa odottelemaan. Bertalla ei mitään tätä vastaan ollut, sillä neiti jäi tyytyväisenä traileriin heinäpussinsa kanssa ;) 

Kokemäellä ravattiin mm. perinteinen Vilperi-ajo, jossa starttasivat Täryte rattaillaan Tommi Ala-Nikkola...

... Köppinen ohjaksissaan Ivar Holmlund...

... Veeran Turo & Tuomo Ojanperä...

... ja suosikkimme, tauolta paluuta tekevä, Bella Varjosen suojatti Erikasson luottokuskinsa Harri Koivusen kanssa!

Erkin avaus

Maalisuoran taistoa Sakustia vs. Erikasson!
Kun sitten käytiin Hillan kanssa myöhemmin Bertaa kurkkaamassa, saimme nauraa ihan urakalla! Berta oli nimittäin ahneuksissaan päättänyt ilmeisesti syödä aivan kaikki heinäpussin pohjalla olleet heinät, jolloin poni oli tunkenut turpansa läpi heinäverkon kahdesta ”reiästä” ja turpa olikin sitten jäänyt siihen jumiin :D Berta oli kovin nolon näköinen, kun menin pelastamaan hänet pinteestä. Mitään ”vaaratilannetta” ei siis käynyt, sillä poni olisi varmasti saanut itsekin pullean turpansa heinäverkosta pois, siinä kun oli sen verran isot reiät :D  Hölmö ahne ponimus!
-Roosa

6 kommenttia:

  1. Voi, että minä niin toivon, että joskus minulla on Erikassonista varsa. Tähdestä se ei varmaan onnistu, mutta jos minä jostain vaikka tamman liisaisin ja sen astuttaisin sitten tällä aikanaan, jahka joskus siitoskäyttöönkin vielä tulisi.. :)

    VastaaPoista
  2. Ihana monitoimiponi tämä Berta!

    VastaaPoista
  3. Haaste teille meidän blogissa! :)

    VastaaPoista