perjantai 25. toukokuuta 2012

Laidunkausi avattu!


Tätä Nappi ja Oona ovat odottaneet jo pitkään, nimittäin tänään tallimme hevoset saavat viettää ensimmäisen yönsä ulkosalla ja pääsevät näin aloittamaan täyspäiväisen laidunelämän!


Ilmat ovat olleet mitä ihanimpia, aurinko on paistanut kirkkaalta taivaalta ja lämpötila on noussut päivällä jopa 25 asteeseen! Nappi ja Oona ovatkin nyt viimeiset kaksi viikkoa harjoitelleet ahkerasti laitumella oloa, mutta tänään vasta pääsevät molemmat viettämään yötä ulkosalla! Oona onkin jo ehtinyt vaihtaa laidunkauteen kuuluvan kesäasun ylleen, kun taas Napilla vaihdossa on vielä työmaata jäljellä. Ryntäissä ponilla tuntuu olevan jo kesäkarva, joten ehkäpä parin viikon päästä voidaan meidän poni-poikakin nähdä kesäasussa ;) 


Tälle päivälle sattui myös toinenkin merkkipäivä, sillä Berta täyttää tänään täydet kymmenen vuotta! Poni saikin tänään ”lahjaksi” extra-annoksen porkkanoita ja omenoita, joita poni mutusteli tyytyväisenä ajolenkin jälkeen :)

Huomenna onkin sitten vähän erilaisempaa ohjelmaa luvassa Oonalle ja Napille, mutta siitä sitten enemmän myöhemmin…


Kun maha oli ahmittu täyteen, päätti poni kellahtaa heinikolle piehtaroimaan! :)

Istuva poni!

Eihän se tuossa piehtaroinut...?

- Roosa

2 kommenttia:

 1. Voi, että! Siis miten teillä on niiiiiin kesäistä! Meillä vielä odotellaan, että hevoset pääsevät laitumelle. Ensi viikolla varsat lähtee kesälaitumelle, ja aloitetaan omien aitojen kunnosta (pari uutta täytyy myös tehdä sekä lammasaita), kun peltotyöt on kutakuinkin nyt tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niistä sateista siis jotain iloakin, ainakin ruoho ja laitumet ovat lähteneet hyvin kasvamaan. Meillä alkoi siis "kesäloma" tallitöistä näin hevosten laidunkauden alkamisen myötä.
   -H

   Poista