sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Kisakuulumisia: Oonuska matkustaa jälleen

Matkaratsastuskilpailut, taso 2,2  alue
30 km ihanneaikaratsastus, nopeus 10-15 km/h
Mistä suunnasta tuulee?
Hyvin sateisena, märkänä ja tuulisena päivänä meidän "pumpulienkeli.com" -tiimimme lähti kaikkien jäsentensä kera (= Nappi, Oona, Hilla, Roosa, isä ja äiti) kevätretkelle Ypäjälle. Siellä Oona osallistusi 30 km alue -ihanneaikaratsastusluokkaan matkaratsastuksessa. Kilpailijoita oli ilmoittautunut huima määrä: alueluokassa 10 ja seuraluokassa 7, eli yhteensä 17 ratsukkoa starttasi samaan aikaan samaiselle reitille. 

5. Minä ja Oona
8. Jaana Päiväranta - Mazuna´s Kamal
21. Kai Torp - Breget

Huoltotauko
Sää ei meitä oikein suosinut, sillä vettä tuli alas taivaalta enemmän tai vähemmän ja kilpailun loppua kohden tuuli yltyi melko voimakkaaksi. Nappi oli oikein hyvillään, kun sai jäädä koppiin heinäpussin kanssa eikä tarvinnut lähteä kurjaan ilmaan rehkimään. Oonaa sen sijaan (ihme kyllä) ei sää tuntunut haittaavan ja neiti oli oikein innoissaan huomattuaan, että mitkä kisat tässä nyt olivatkaan kyseessä. 

Ratsukoita tulossa

5. Minä ja Oonuskani
8. Jaana Päiväranta - Mazuna´s Kamal
21. Kai Torp - Breget
3. Leila Karavirta - Providence Sky
10. Tara Repo - Marbless Pacific
Reitti kulki alkuun hevosten harjoitusrataa pitkin ja jatkui siitä sitten Ypäjän upeita vaellusreittejä pitkin. Reitin lopussa olisi tiedossa vesiesteen eli rivieran ylitys. Mietin sitä kovasti etukäteen. Jos kilpailijatiedotteessa lukee "reitti sisältää vesiesteen ylityksen, joka on mahdollista kiertää, mikäli hevosesi ei suostu menemään veteen" niin mitä sitten, jos se hevonen kyllä menee sinne mielellään muttei suostukaan tulemaan sieltä pois? Huoltojoukkoni lupasivat kuitenkin tuoda meille rantapyyhkeet, mikäli meitä ei alkaisi määräaikaan mennessä maaliin kuulua. Oona kun on tunnetusti aika vesipeto ja kova pluttaamaan. Mietintääni lisäsi vielä se, kun Roosa kertoi torstain lenkistä, jolloin hänellä oli ollut tosissaan tekemistä saada Oona lähtemään plutikosta kotiinpäin... Sanoinkin siskolle leikkisästi, että jos näin kävisi, niin kiitos vaan kovasti apureenarille. :D

5. Minä ja Oonuli
8. Jaana Päiväranta - Mazuna´s Kamal
9. Riitta Ariluoma -Platino
21. Kai Torp - Breget
3. Leila Karavirta - Providence Sky
10. Tara Repo - Marbless Pacific


Kilpailu alkoi. Oona porhalsi kauheaa kyytiä menemään ja painoi tosissaan ohjalle. Ihmettelin, että mikäs sille oikein tuli, kunnes mutkan takaa paljastui hiittisuora! Oonahan on viettänyt Ypäjällä entisen omistajansa kanssa vuoden treenin merkeissä ja tuo harjoituslenkki hiittisuorineen taisi olla Oonalle hyvinkin tuttu! :) Suoran jälkeen neiti rauhoittui ja niin matka jatkui mukavasti porukalla. 

Kysymys: Tunnistatko Oonan?

Viimein alkoi takana olla sen verran matkaa, että saavuimme rivieralle. Ilokseni Oona ylitti sen oikein mallikkasti! Vain kerran neiti pysähtyi kupsuttamaan, mutta kun kaverit vain jatkoivat matkaa, tuli Oonalle kiire niiden perään. Maalissa Oona oli pirteä ja iloinen ja riensi kertomaan matkan tapahtumista heti Napille. Eläinlääkärin tarkastus meni läpi, joten hyväksytty suoritus tuli tälläkin kertaa nopeudella 10,8 km/h. Tarkastuksessakin riitti vielä neidillä virtaa, sillä juoksutuksessa en meinannut millään pysyä hevoseni perässä! :D
Rivieralla.
6. Kaija Romppainen - High Hero
5. Hilla - vesipeto-Oona
21. Kai Torp - Breget
11. Kirsi Kanerva - Network Dude


Nappi oli mielissään, kun sai maistella Oonuskan eväitä. Oonalla oli tällä kertaa tarjolla niin maalissa kuin huoltotauoillakin taikajuomaa (Racing Revolyte + vesi), melassivettä ja omenamehua sekä omenoita ja porkkanoita. Nappi maisteli kaikista ämpäreistä oikein mielellään! :)
Maalissa
Nappi löysi ihailijoitakin :)
Lisää kuvia Ypäjän matkaratsastuskilpailuista 30 km ihanneaikaluokista (alue+seura) täältä!
- Hilla

4 kommenttia:

 1. Hyvä te! Vaikka keli ei teitä suosinut, niin kuvat ovat silti ihania! :)

  VastaaPoista
 2. Oikein kunnon vesieste! :) Hienosti taas pärjäsitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukava fiilis jäi näistä kisoista, hevonen oli niin hieno! Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia koitoksia.
   -H

   Poista