sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Kisakuulumisia: Kuumaakin kuumempi ravipäivä!

Tänään aamupäivällä lähdimme kohti Kokemäen ravirataa, jossa tällä kertaa järjestettiin poniravit. Sää suosi meitä – ehkä jopa hieman liikaakin, sillä mittari näytti lähemmäs 30 – astetta! Pieni tuulenvire kuitenkin kävi ja tämä helpotti oloa huomattavasti. Tällaisena päivänä onkin tärkeää huolehtia ponin nesteyttämisestä. Berta on kyllä mukava siinä mielessä, ettei ponia tarvitse kahdesti käskeä juomaan, monet hevoset kun eivät suostu jostain syystä juomaan vieraissa paikoissa. Oonakin oli tällainen alkuun, mutta on nyt oppinut hörppimään vettä paremmin.


Lähdin lämmittämään Bertaa hyvissä ajoin. Berta oli kuumasta ilmasta huolimatta oikein pirteä ja vauhtiakin löytyi ponilta kivasti. Lämmittelyn jälkeen kävelytin Bertaa hetken, jonka jälkeen poni pääsi kopin perään hieman huilaamaan ennen tosikoitosta. Traileri onneksi loi varjon Bertan ylle, joten ihan täydessä auringon paahteessa ei ponin tarvinnut odotella.

Esittelyssä
Lähtö saatiin ensimmäisellä kerralla hyväksytyksi ja niin pinkaisimme matkaan! Annoin taas tapani mukaan hieman ”ylimääräistä tasoitusta” muille kanssakilpailijoille, sillä myöhästyin hieman lähdöstä, jolloin siis en ollut ”aja” – komennolla oikeassa lähtöpaikassa :D

Maalisuoralla!
Ensimmäisellä puolikkaalla Berta tuntui aluksi hieman laukkaherkältä ja haparoikin muutamaan otteeseen. Lopulta poni kuitenkin vertyi ja löysi oikean rytmin, jolloin aloimme saavuttaa edestämme lähteneitä poneja.  Maalisuoran alussa saimme tämän joukon loppupään kiinni ja ohitimme yhden valjakon. Lopputuloksena Berta oli kahdeksas yhdentoista ponin joukosta ja aika oli 2.12,9.
Startin jälkeen poni pääsi suihkun kautta koppiin mutustamaan matkaeväiksi pakattuja heiniä.
Maalilinja ylitetty!


- Roosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti