torstai 12. heinäkuuta 2012

Kouluradan harjoittelua

Sunnuntaina minulla ja Bertalla onkin edessä koulukilpailut, joissa menemme luokan Helppo C:1. Vaihteeksi pääsee ratsastamaan tuonkin ohjelman, sillä viimeisimmät vuodet lähitallin kisoissa on ollut Helpon C:n tilalla Aikuisohjelma, jonka olemme Bertan kanssa usein menneet. Samankaltaisiahan nuo ohjelmat noin vaatimustasoltaan ja tehtäviltään ovat, mutta vaihtelu virkistää!


Ratsastin Bertan tänään kentällä ja kertasimme kouluohjelman tehtäviä ja lopuksi tulimme radan kerran kokonaan. Raviosuus meiltä jo sujuu ihan mukavasti, mutta laukkaosuutta pitäisi vielä hieman hioa, se kun tuppaa olemaan välillä turhan kiireinen.

Tänään keskityin aika paljolti juurikin laukkaan ja sen rauhoittamiseen. Berta, kun tahtoo välillä karata tuntumalta nostoissa ja alkaa painamaan sisäkädelle. Alkuun oli tietenkin saatava poni kuulolle ravissa, jolloin laukkakin voisi alkaa sujua. Kun Berta tuntui olevan ravissa kuulolla, siirryin työstämään laukkaa. Oikeaan kierrokseen Berta oli tänään paljon parempi, mitä vasempaan, johon poni tuppasi punkemaan sisäpohjetta vasten. Kun laukka alkoi sujua myös vasempaan suuntaan, sai Berta kävellä hetken. Pienten välikäyntien jälkeen tulin kerran tuon kouluohjelman.


Rataa mentäessä laukkaosuus sujui tällä kertaa mielestäni oikein kivasti. Berta ei ollut turhan rauhaton, vaan poni tuntui olevan hyvin hollilla. Raviosuuksissa sen sijaan lävistäjät lisäyksineen eivät menneet ihan putkeen, joten niitä tarvitsee vielä hieman työstää. Onneksi tässä on vielä kuitenkin muutama päivä aikaa treenata rataa :)

-Roosa

2 kommenttia:

 1. Ihana tuo kolmaskuva (laukkakuva). Onnea teille kisoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset tämän(kin) postauksen kuvista kuuluu hovikuvaajalleni äidille, joka kyllä on kehittynyt huimasti tuon kameran käytön kanssa! :)
   -R

   Poista