perjantai 20. heinäkuuta 2012

Mitä meidän varustehuoneesta löytyykään?

Melkein kaikissa hevosblogeissa, joita olemme lukeneet, on ollut eritavalla toteutettuja varustepostauksia. Siksipä mekin päätimme omistaa yhden postauksen tälle aiheelle. Emme suinkaan aio esittellä kaikkia varusteitamme, vaan kertoa niistä, joista eniten pidämme ja ahkerimmin käytämme. Samalla päätimme tehdä tiettyjen varusteiden osalta vertailevaa tutkimustyötä sen suhteen, kumpi meistä saa todellisen varusteiden hamstraajan tittelin. Siispä aurinkoisena kesäiltana kokoonnuimme joukolla tutkimaan varusteitamme!

Riimut

Toisinaan ei aina tiedä omistavansa jotain. Ja riimujen suhteen tässä jos missä yllätyimme kumpikin. Arvelimme etukäteen riimuja olevan vajaa parisenkymmentä, mutta kun todelliseksi määräksi laskettiin 28, purskahdimme kaikki nauruun! Näin monta kahdella hevosella! Isämme, joka näkee usein painajaista kasvavasta satulahuopapinostamme, totesi, että kyllähän nyt tuohon tankoon vielä toiset saman moiset hänen ilokseen mahtuu...

Oonan riimut vasemmalla ja Napin oikealla.
Lajittelimme ensin riimut tankoon siten, että Oonan riimut tulivat vasempaan laitaan ja Napin oikeaan. Oonan puolella tankoa riimuja roikkui yhteensä 15, joista 4 oli jenkkiriimuja ja 2 nahkariimua. Napin osassa tankoa riimuja oli 13, joista myös 4 oli jenkkiriimuja ja yksi nahkainen riimu. Yllätyimme tuloksesta, että pisteen tästä osiosta nappasikin Oona, mutta tilannetta selventää se, että Oonan riimuista 8 on ns. "perintöriimuja".


Vasemmalla Hillan riimut ja oikealla Roosan.
Järjestimme riimut uudestaan siten, että vasempaan laitaan laitoimme kaikki Hillan hankkimat riimut ja oikeaan kaikki Roosan ostamat. Hillan puolelle riimuja kertyi 8, joita 5 oli jenkkiriimuja. Roosalla riimuja oli yhteensä 11 kappaletta, joista yli puolet oli Napille hankittuja.

Tästä ensimmäisestä varusteosiosta pisteet jakautuivat seuraavasti:
Oona - 1 pistettä
Roosa - 1 pistettä

Satulahuovat

Seuraavaksi tarkasteluun päätyivät huovat. Niitä löytyi yhteensä 25. Isämme on aivan erityisen ihastunut satulahuopiin. Vieväthän ne toki lämpimästä varastotallista kaksi hyllyllistä säilytystilaa.... Leikillään hän on joskus kieltänytkin Roosaa hankkimasta yhtään lisää, ennen kuin määrä on karsittu puoleen!

Oonan satulahuovat
Ponien satulahuovat
Koska terassin kaide oli liian lyhyt, ryhmittelimme huovat suoraan kahteen kuvaan. Ensin Oonan huovat ja sitten Napin huovat. Nimesimme kuitenkin jälkimmäisen ponien satulahuoviksi, koska tällä hetkellä huovat ovat pitkälti Bertan käytössä, sillä Napillehan meillä ei tällä hetkellä ole sopivan kokoista ratsastajaa. Oonan käytössä on 13 ja ponien 12 huopaa. Tästä siis jo toinen piste Oonalle!

Roosan huovat

Hillan huovat
Toinen jaottelu suoritettiin sitten Hillan ja Roosan hankintojen mukaan. Huovista 13 on Roosan hankkimia ja 10 Hillan. Joten Roosallekin jo toinen piste!


Oona - 2 pistettä
Roosa - 2 pistettä

Suitset

Seuraavana syyniin pääsivät suitset. Napilla on käytössä kolmet suitset (kuvassa vasemmalta alkaen): Finntackin ravipäävehkeet, Clobuksen tavalliset suitset sekä Hööksin meksikolaiset suitset. Oonan suitset koostuvat Wahlsténin ravipäävehkeistä, Clobuksen combisuitsista sekä kaksista Hööksin meksikolaisista. Jälleen piste Oonalle!

Käytössä olevat suitset
Suitsista Hillan hankkimia ovat ravipäävehkeet ja loput sitten kartuttavat Roosan saldoa. Pistetilanne siis:


Oona - 3 pistettä
Roosa - 3 pistettä

Otsapannat

Kuten kuvasta näkyy, kaikissa suitsissa on jollakin tapaa koristeltu otsapanta. Tavallisia, pelkistettyjä nahkapantojakin toki löytyy jostain kaapinperältä käyttämättöminä. Ns. ravipantoja on kolme, joista kuvasta puuttuu puna-musta otsapanta. Muut ovat enemmän tai vähemmän "timanttisia" ja enimmäkseen Roosan hankkimia. Lisäksi suurin osa timanttisista on Oonan käytössä, koska Napin tuuhean otsatukan alla ne menisivät ikään kuin hukkaan koska mihinkäs ne timantit sieltä jouhien alta oikeastaan näkyisikään? Oonalla taas jouhia on niukasti, joten otsaa voi sopivasti täydentää kimaltelevilla timanteilla!


Oona - 4 pistettä
Roosa - 4 pistettä

Silat ja kärryt

Kummallakin on käytössä Wahlsténin silat perinteisellä valjastuksella. Ajaessa käytämme aina leveää nahkaista rintaremmiä, ja vain kevyillä kilpakärryillä ajettaessa nailonisia jenkkiremmejä (eli y-mallin rintaremmejä). Siloja säilytämme kätevissä valjaspusseissa, jotka suojaavat valjaita tallipölyltä. Pussit hankimme raviaikoina, jolloin ne olivat äärimmäisen käteviä. Pussiin mahtuu lisäksi suojat yms. ja startin jälkeen kaikki kuraiset varusteet voi sulkea pussiin, jolloin säästyy auton siivoukselta!


Kärryjä meiltä löytyy neljä kappaletta. Napilla on Chevin jousitetut ponikoppakärryt ja kilpakärryt, Oonalla Customin Steelclassic -hiittikärryt sekä Duke:n kilpakärryt. Lisäksi Oonan kanssa voi ajella kieseillä ja Napin kanssa reellä. Oonallekin olisi reki, mutta siihen meillä ei (vielä) ole aisoja eikä vetoon sopivia valjaita.

Napin kärrykavalkadi vasemmalta: kilpakärryt, reki ja Chevi Pony Training Flex.

Oonan kärryvalikoima vasemmalta: Duke -kilpakärryt, kiesit ja Custom Steelclassic.

Tästä osiosta piste menee Hillalle, joka on hankkinut valjaspussit, Napin valjaat sekä suurimman osan ajopeleistä. Lisäksi Nappi saa yhden pisteen, koska on niin söpö!


Oona - 4 pistettä
Roosa - 4 pistettä
Nappi - 1 pistettä
Hilla - 1 pistettäVoittajiksi julistetaan Roosa ja Oona - todelliset varusteiden hamstraajat! Jumbosijalle jääneet Hilla ja Nappi taitavat sitten olla joko järkilinjalla varustehankintojen suhteen tai muotitiedottomia...

- Hilla ja Roosa

10 kommenttia:

 1. Aivan ihana varustepostaus! Itsekin olen näpelöinyt meidän suojia/pinteleitä yms, jos olisin seuraavan tehnyt niistä. Toki kuolaimet ja suitset ovat toinen vaihtoehto seuraavaksi! Vaan meillä tulee nämä vähän pidämmän kaavan mukaan, toivottavasti seuraajat ei kyllästy aivan kokonaan.
  Nuo valjaspussit ovat aivan ihanan näköiset! En olekaan nähnyt tuon värisiä aikaisemmin. Olisikohan noita vaaleanpunaisena? Ostaisin heti.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me päätettiin tiivistää valikoidut varusteryhmät yhteen, jotta olisi vähän erilainen kuin muilla. Sinullakin on aivan omanlaisesi varustesarja ja tässä ollaankin jo seuraavaa osaa odoteltu! :)

   Valjaspussit hankittiin aikanaan kummankin kilpailuväreissä. Kyllä punaisia ja vihreitä löytyy, mutta yleensä esillä ovat "perinteiset" siniset ja mustat pussit. Ovat olleet todella tarpeelliset ja kestävät. Vaaleanpunaisia en ole nähnyt, mutta kaipa sen värisiäkin voi pian olla markkinoilla! :D
   -H

   Poista
 2. Hihi tää oli kiva postaus! :) Onko noi kaikki varusteet (riimutkin) todellakin käytössä? Jos esittelitte vain kaikki mitä eniten käytätte? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eihän noita ihan kaikkia kovin usein tule käytettyä, mutta kunhan nyt huvin vuoksi kerättiin kaikki esille. Tosin, tykkäämme vaihtaa hevosille puhtaan riimun tai satulahuovan vaikka joka päivä ettei likaisissa tarvitse olla. Näin vältytään mm. hankaumilta yms. Tosin, huomattavasi vähemmälläkin määrällä pärjäisi! :D Samalla kyllä teimme inventaariota ja hävitimme kolme huonokuntoisinta satulahuopaa ja neljä riimua. Lähinnä tässä taisi olla eniten käytettyjen varusteryhmien esittely, josta uupuu vain Oonan satula.
   -H

   Poista
 3. Hei täähä oli aivan huippu!! Tosi hauska idea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saatiin tosiaan aika inspiraatio kun kehiteltiin tätä ideaa vähän erilaiseksi.
   -H

   Poista
 4. Hei,

  En ole aiemmin kommentoinut, vaikka olenkin seuraillut teidän elämää jo ennen koko blogia kotisivujen kautta, mutta nyt sitten otin itseäni niskasta kiinni, koska on kysyttävää! :-)

  Itselläni on myös lämpöinen, jolla nyt suurimmaksi osaksi ratsastan, mutta satunnaisesti tulee myös ajeltua. Luonnollisesti meiltä löytyy siis silat rintaremmeineen, mutta koska niitä ei tule heitettyä niin usein selkään kuin satulaa, niin ei ehkä ole tullut säilytettyä yhtä huolella. Tämän huomasi myös ystäväni, jolta sain jo aikasena joululahjana samanlaisen valjaspussin, kun tässä teidän postauksessa!

  Mikä tässä nyt on sitten se varsinainen asia, niin vaikka ystävälläni oli aivan ihana ajatus ja tuo valjaspussi vaikuttaa todella kätevältä, niin hävettää myöntää, että en ymmärrä yhtään, että miten nuo valjaat sitten kuuluisi sinne kiinnittää! Eikä hevosharrastusta olekaan takana kuin vaatimattomasti yli 15 vuotta... :-)

  Jokatapauksessa ajattelin siis kysyä, että olisiko mahdollista ottaa kuva vaikka tuosta teidän valjaspussista avonaisena, josta saisin hieman kuvaa, miten ja millä remmillä sila kannattaisi sinne kiinnittää? Onko valjaillekin olemassa jokin niputustyyli, kuten esimerkiksi suitsille? Säilytettäänko ohjat ja mahdollinen rintaremmi (pitkillä liinoilla) myös samassa pussissa, jos kyllä, niin millä tavoin ne on järkevin niputtaa mahduttamisen kannalta?

  Näille tyhmille kysymyksille saa sitten nauraa! Mutta eikös se ole niin, että kysyvä ei tieltä eksy ja ehkä saan anteeksi tämän vähä-älyisyyden sillä, että en tosiaan ole noita sunnuntaiajeluita lukuunottamatta ollenkaan ravi-ihmisiä! :-) Vaikka siis tosiaan alla on entinen ravuri ja välillä raveissa käynkin ihmettelemässä menoa... No, onneksi on aikaa oppia ja ehkä sitä jotain päivänä vielä ymmärrän jotain sekeistä ja potkuremmeistä... ;-)

  Kiitos jo etukäteen ja aivan ihanaa joulun odotusta teille! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kirjoituksestasi! On mukavaa kuulla, keitä meidän touhuja täällä seurailee. Ravurit ja entiset sellaiset ovat aivan huippuja! :) Ihan sunnuntaiajelijallekin on mukavaa välillä istahtaa rattaiden kyytiin ja vaan ajella. Se on myös kätevä tapa liikuttaa hevosta kun on esimerkiksi itse kipeä eikä jaksa ratsastaa. Minä en ainakaan vielä koskaan ole ollut niin kipeä, etten olisi hevosta voinut ajaa. Tosin, muutamalla kerralla on tarvinnut jonkun valjastaa se valmiiksi... ;)

   Muista, että tyhmiä kysymyksiä ei olekaan! Meiltä saa aina kysyä ja vastaamme jos osaamme. Ja jos emme, aina voimme itsekin oppia lisää ja ottaa asioista selvää. Ja tähän kysymykseen vastaaminen onnistuu melkolailla helposti. Otamme siis kuvan / videonpätkän lähiaikoina siitä, miten me niputamme valjaat kätevästi ja laitamme ne tuonne pussukkaan. Ehdottomasti suosittelen pussia, koska se estää valjaiden likaantumisen varsinkin, jos niitä harvakseltaan tulee käyteltyä. Lisäksi valjaspussi on mielestäni hienon näköinen. Valjaiden niputtaminen takaa sen, että remmit ovat aina järjestyksessä ja helposti käyttöön otettavissa.

   Kiitos! Ja joulun odotusta sinullekin! Postaamme vastauksen lähiaikoina, kunhan saamme hyvää "opetusmateriaalia" hankittua (= kuvia + mahdollisesti video). Pysy kuulolla, palamme siis asiaan! :)

   -H

   Poista