lauantai 28. heinäkuuta 2012

Tapahtumarikas viikko

Tähän viikkoon on mahtunut paljon puuhaa ja vielä olisi edessä vähän lisää – nimittäin huomenna suuntaamme nokan kohti Kokemäen ravirataa, jossa järjestetään poniravit.  
Keskiviikkona oli vuorossa jokavuotinen kuljetuskopin pesu, sekä sisältä että ulkoa. Traileri tuotiin meidän kotipihaan pestäväksi, kuten aina ennenkin. Päätin hyödyntää tämän kuljetuksen ja trailerin kyydissä kotiin matkustikin samalla myös Nappi! Nappi sai viettää mukavat pari tuntia pihamaalla laiduntaen ja kulkien. Parin tunnin laidunnuksen, kahvipöydästä kerjäämisen ja puihin hankaamisen jälkeen oli pikkuponin aika palata tallille. Olin pakannut mukaan myös Napin kärryt, sekä valjaat ja näin pääsimme ajaen takaisin tallille. Nappi oli matkalla ihan hölmö, joka puolella kun näytti olevan pieniä mörköjä irvistelemässä pienelle ponille ja niiden ohi tuli kirmata mahdollisimman rivakasti!

Ruohonleikkuri käynnissä :)
Torstaina lähdettiin Hillan luokse viettämään Sirun synttäreitä ja samalla reissulla piipahdettiin myös Ylöjärven Hööksissä. Hööksista mukaan lähti tällä kertaa pullo harjanselvitysainetta, kärpäshapsut Napille, pehmolelu Sirulle, sekä riimut Napille ja Bertalle. Nappi siis jälleen kartutti melko runsaaksi kasvanutta riimuvarastoaan… ;)


Molempien ponien riimut ovat täysin samanlaiset ja näyttävät mielestäni oikein kivoilta ponimusten päässä! Nuo uudet kärpäshapsut tuli investoitua Napille, sillä silmissä pomppivat kärpäset ovat alkaneet kiusaamaan ponia ja tämän tuloksena ponin silmät ovat vähän ärtyneet. Nyt jatketaan silmätipoilla, sekä noilla kärpäshapsuilla, joista Nappi niin kovasti pitää… ;)
Tänään oli vuorossa maastoretki Oonan kanssa erittäin kuumissa olosuhteissa - mittari nimittäin näytti päivällä jopa huimat 26- astetta! Kuuman päivän johdosta päätin mennä tutuille metsäpoluille ratsastamaan ja Oonan mieliksi kävimme myös kahlaamassa metsän pikkulammikossa. Oona kuopsutti vettä etukavioillaan tapansa mukaan niin, että itsekin sain samalla pienen viilennyksen!

Illemmalla kävin myös ajamassa Bertalla hieman läheisellä pellolla. Muutaman hölkkäkierroksen jälkeen otettiin muutamat vedot ja poni viiletti innoissaan eteenpäin! Huomisten ravien takia pesin ajon jälkeen myös Bertan valjaat, sekä suitset. Bertan lähdön lähtölistat voit katsoa täältä.

- Roosa

1 kommentti: