sunnuntai 19. elokuuta 2012

Kisakuulumisia: Estekisat Ruskolla

Tänään lähdettiin Bertan kanssa vaihteeksi estekisoihin, jotka pidettiin tällä kertaa Ruskon Ratsastuskeskuksella. Itse en ollut aikaisemmin kyseisessä paikassa kisoissa käynyt, mutta hienot kisat oli järjestetty, joten taidamme poiketa siellä toistekin! :)

Kun tulimme tallille, tarhassa minua odotti hyvin sporttisen näköinen poni- Berta nimittäin oli kuuman päivän johdosta päättänyt ottaa aurinkoa ja poni pötköttikin hiekassa hyvin uneliaan näköisenä! Tämän auringon oton johdosta poni olikin yltäpäältä roskien peitossa, joten harjaamista riitti!
50cm 2. este
Kisapaikalla olimme hyvissä ajoin ja itse suuntasin oitis ilmoittautumaan, sekä katsomaan millaiset radat luokkiimme oli suunniteltu. Iloiseksi yllätyksekseni sain huomata, että 50 cm ja 65 cm luokissa oli sama rata, joten tänään pääsin helpolla ja jouduin opettelemaan vain yhden radan!

50 cm luokassa starttasimme luokan yhdeksäntenä. Bertakin päätti oikein edustaa ja tervehti tuomaria aivan omanlaisella tyylillään- poni nimittäin päätti kakkia suoraan tuomarin eteen, kyllä siinä nauratti niin minua kuin tuomariakin! Rata meni ihan hyvin, itse vain säädin välillä selässä ja lähdin ennakoimaan hypyissä, mutta onneksi Berta rehtinä ponina korjasi tilanteet ja saimme puhtaan suorituksen!
50 cm

50 cm
65 cm luokassa lähdimme luokan seitsemäntenä. Tavoitteenani oli ratsastaa mahdollisimman siisti rata ja siksi päätinkin tehdä kunnon tiet ilman turhia oikomisia. Perusrata sujui ongelmitta puhtaasti ja siirryimme uusintaan. Uusinta sujui hyvin aina viimeiselle esteelle saakka, jossa sähelsin ja lähdin liian aikaisin hyppyyn, jolloin okserin puomi kolahti alas. Tiputuksesta huolimatta olin tyytyväinen rataamme, sillä olihan se tämän kesän ensimmäinen 65 cm ratamme ja poni toimi oikein mallikkaasti kuskin sähellyksestä huolimatta!
65 cm


65 cm


- Roosa

5 kommenttia:

 1. Onko Bertalla muuten kukaan muu kilpaillut kuin sinä Roosa?

  Hyvin suoriuduitte taas, voitte olla ylpeitä. Miten kauaksi te muuten olette lähteneet pisimmillään kilpailemaan vai pyörittekö vain "lähiympyröissä"? :) Teillä toki siellä päin vähän enemmän on noita kisoja sun muita. Meillä taitavat lähimmät harjoituskisat olla aina tuossa puolen tunnin matkan päässä.

  VastaaPoista
 2. Esteitä ja koulua Bertalla ei ole kukaan muu kilpaillut kuin minä. Raveissa sen sijaan Bertaa ajoi aluksi Hilla ja sen jälkeen omistajan poika ajoi ponilla muutaman startin.

  Meillä tosiaan on noita kisoja täällä päin huomattavasti useammin, mutta itse tykkään käydä noissa lähitallien pikkukisoissa, sillä niihin matkaa kuluu vain reilu 15min autolla. Ollaan me joskus käyty vähän kauempanakin, mutta yleensä tyydytään noihin lähitalleilla järjestettyihin kisoihin. Esimerkiksi Varjo-tallille pääsee meiltä oikein mukavasti kisoihin vaikka kävellen, jos ei kuskia saa lähtemään mukaan. :)

  -R

  VastaaPoista
 3. Hienosti menette :) Berta on kyllä oikea monitoimiponi :)

  VastaaPoista
 4. On Berta vaan näpsäkkä pikku poni. Näyttää kivoilta nuo sen hypyt. Nasu tuppaa vähä ponnistaa kaukaa. Me yritetään osallistua pitkästä aikaa Dimonan tallikisoihin. Saa nähdä kuinka käy... meneekö pupu pöksyyn. xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, huomasin kommenttisi vasta nyt :D Berta kyllä on oikein näppärä ja radoilla ponilla pystyy halutessaan tekemään vähän pienempiäkin teitä.
   Onnea teille kisoihin! :)

   - R

   Poista