tiistai 21. elokuuta 2012

Kysymyspostaus osa 1

Kiitos kaikille kysyjille! Kysyttäviä asioita ilmeni sen verran monta, että päätimme jakaa ne kahdeksi postaukseksi. Nyt julkaistavassa ensimmäisessä osassa vastaamme eläimiämme koskeviin kysymyksiin. Myöhemmin jatkoa seuraa, ja toisessa osassa vastaammekin sitten loppuihin kysymyksiin. Mikäli sinulle herää vielä kysyttävää, tämän postauksen lopuksi on oiva tilaisuus kysyä!

Missä tallilla Nappi ja Oona asuvat? Kuinka pitkä tallimatka teillä on tallille?

Hevosemme asuvat noin kolmen kilometrin päässä meiltä kotoa pienellä kotitallilla, jossa ei ole Napin ja Oonan lisäksi muita "ulkopuolisia" hevosia.

 

Miten usein käytte tallilla? Kuinka kauan teillä menee päivisin aikaa tallilla?

Käymme talilla päivittäin, ja yleensä vielä useamman kerran päivän aikana, varsinkin viikonloppuisin ja loma-aikoina. Aikaa tallilla saa kulumaan vaikka tuntikaupalla, mutta keskiarvo on varmaan siinä 2-4 tunnin tietämillä.

Onko Napilla joku ratsastaja/vuokraaja?

Me emme vuokraa hevosiamme, mutta kaikki tutut halukkaat ovat kyllä aina tervetulleita hevosia katsomaan ja pääsevät kyllä ratsastamaankin, jos vain haluavat. Napillahan oli pieni ratsastaja Nea, mutta ratsastajan venähdettyä pitkäksi ponilla ei tällä hetkellä juuri ratsasteta. Nea sen sijaan toimii tällä hetkellä talliapurina, jolta sujuu ratsastaminen isomilla nelijalkaisilla, sekä Napin ajaminen.

Minkä tasoinen Oona on ratsuna?

Maastomopo! Oona osaa perusasiat ja vähän väistöjä.

Kauanko Oona ja Nappi on ollut teillä?

Nappi tuli meille vuonna 04/2001 ja Oona 01/2009. Eli Napin saapumisesta on jo  11,5 vuotta ja Oonan 3,5 vuotta.

Mikä kamera+putki teillä on?

Kuvauskalustoomme kuuluu:

Rungot:
 • Nikon D70
 • Nikon D90
Objektiivit:
 • Nikon DX AF-S NIKKOR 18-105mm 1:3,5-5,6G ED
 • Nikon AF NIKKOR 80-200mm 1:4,5-5,6D
 • Nikon AF NIKKOR 50mm 1:1,8D
 • EX Sigma 28-70mmD
Videokamera:
 • Sony HDR-CX116

Oletteko ajatelleet ajaa Oonalla vielä kilpaa, harjoitusraveissa tms.?

Ei, ne haaveet on haudattu jo ajat sitten. Oonalta puuttui se olennaisin eli nopeus ja, jos meillä hevonen ei juokse "hyvällä" niin "pahalla" ei edes koiteta. Olihan Oona jo seitsemän, kun tuli meille, eikä aikaisemmin ollut startannut. Harvemmin nuo enää siinä iässä "syttyvät". 

Nea ja Nappi esteillä pari vuotta sitten
Miten Nappi, Oona ja Berta ovat teille tulleet?

Nappi tuli kaksi vuotiaana naapurin hevosen kesäkaveriksi, eikä sitten lähtenytkään syksyllä takaisin kotiinsa, vaan jäi pysyvästi meille. Oonasta kiinnostuimme netti-ilmoituksen perusteella, sillä tunsimme hevosen ja omistajat jo entuudestaan. Berta tuli suoraan Ruotsista Erja Mattilan välittämänä nykyiselle omistajalleen ollessaan neljän vanha.

Korkeimmat esteet, jotka Nappi, Oona ja Berta ovat hypänneet?

Meillä ei harrasteta korkeushyppyä! ;) Harjoitukset teemme aina hevosen ja ratsastajan tason mukaan siten, että kaikilla olisi kivaa koko yhteisen työskentelyn ajan.

Nappi: irtona 75 cm ja ratsastajan kanssa 60 cm.
Oona: sekä irtona että ratsastajan kanssa 60 cm.
Berta: irtona 75cm ja ratsastajan kanssa 85 cm. 


Kokeiletteko Sirun kanssa erilajeja (TOKO, suojelu yms.) vai toimittaako tyttönen seuraneidin virkaa elämässänne?

Siru on juuri ilmoittautunut TOKO:n alkeiskurssille, joka alkaa kuun vaihteessa. Lisäksi kotioloissa Sirun kanssa on tehty jälkeä.

Kuinka pitkiä lenkkejä Siru jaksaa tehdä?

Eipä tuota koiraa lenkkeilemällä väsytettyä saa! Itselle siinä väsy tulee ennen kuin koiralle! Sirun lenkit yleensä ovat 4-8km pitkiä.

Jos mielessäsi heräsi vielä ajatuksia, nyt on aika kysyä. Kysymykspostauksen toinen osa julkaistaan pian. 

-Hilla ja Roosa  

2 kommenttia:

 1. Toistoa toistoa... samasta asiasta monen monta kuvaa, vaihtuis edes tausta. Yksinkertainen on kaunista. Tiivistäkää oleellisesti ja turinoita vähemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tähän vain ihmetellä, että missähän kohtaa tässäkin on toistoa.. ei ole edes samoja kuvia kahta kertaa, saatikka tekstin pätkää. ;)

   Poista