torstai 16. elokuuta 2012

Spurttailua pellolla!

Hilla ja Siru tulivat tänään käymään täällä Turussa päin ja kaksikko tulikin minua koulun portille vastaan. Siru tervehti minua yhtä hullunkurisesti kuin aina ennenkin. Kotona lähdimmekin Sirun kanssa pienelle lenkille läheisen lammen ympäri. Siru kanteli metsässä suuria keppejä tapansa mukaan ja pääsi koira myös pulahtamaan lampeenkin!
Metsälenkin jälkeen lähdettiin kohti tallia. Tarkoituksenamme oli ratsastaa Oonalla ja Bertalla kentällä, mutta Oonan mieliksi päätimmekin siirtyä läheiselle pellolle laukkailemaan, sillä neiti ei tänään jaksanut keskittyä kentällä pipertämiseen.

Pellolla otimme alkuun muutaman ravikierroksen, jonka jälkeen siirryimmekin laukkaamaan peltoa ympäri. Ensimmäisellä kerralla Oona sai laukata edellä ja Berta sai painaa pitkäkinttuisen neidin perässä. Molemmilla tuntui riittävän virtaa, sillä nostaessamme ensimmäisen kerran laukan Oona lähti häntä soihtuna porhaltamaan innoissaan eteenpäin ja Berta päätti herättää minut tekemällä alkuun pienen pukkisarjan!


Seuraavilla laukkakierroksilla Oona sai tulla Bertan perässä, sillä Hilla halusi harjoittaa Oonan hidasta laukkaa. Hitaampi laukka osoittuikin Oonalle paljon raskaammaksi ja muutaman laukkakierroksen jälkeen neiti tarjosi jo ravia. Tätä harjoitusta täytyy siis tehdä jatkossakin! Berta sai pinkoa Oonan edellä vielä loppuravitkin ja poni vaikutti oikein tyytyväiseltä saadessaan kulkea "johtajan" paikalla!


- Roosa

2 kommenttia:

 1. Onpa taas tosi hienoja kuvia! Varsinkin tuo ihan ensimmäinen peltokuva.. ♥

  Teillä näyttäisi olevan jo vähän syksyistä itse asiassa? Hui, joko se kesä meni. Meillä vielä vihertää, vaikka muuten on ollut sadepäivien puolesta tosi ankeaa ja tuntunut, että talvi tulee justiin eikä melkein. :(

  Laskin tuossa, että enää kuusi viikkoa niin saatte seuraa. ;) Harmi ettei hevosia voi raahata mukaan, ois varmaan ollut aika vinkeetä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Äitimme on oppinut ottamaan kuvia jo niin, että siinä näkyvät hevoset! Ja zoomiakin osaa jo käyttää.

   Kieltämättä, noista kyspyvistä viljapelloista tulee väkisinkin syksy mieleen, mutta elokuu on vielä loppukesän kuukausi, joten ei se syksy meillä ala kuin vasta syyskuusta! :)

   No sanos muuta! Mutta tätä on odotettu, eli enemmän kuin tervetuloa!
   -H

   Poista