maanantai 17. syyskuuta 2012

Kisakuulumisia: Laukkakilpailut Vermossa…eiku mitä??

Eilen tosiaan Berta sai jälleen muuntautua raviponiksi ja suuntasimme ponin kanssa kohti Helsinkiä ja Vermon ravirataa.  Paikanpäällä suuntasin oitis voilokin hakuun, jonka jälkeen aloinkin rauhalliseen tahtiin valjastamaan ponia.
 
Lämmittelyssä Berta tuntui vauhdikkaalta ja pirteältä. Ensimmäisen kierroksen poni sai hölkätä reippaasti ilman sekkiä, mutta seuraaville kahdelle kierrokselle pistin sekin kiinni. Sekin laiton yhteydessä Berta ei olisi millään malttanut kävellä sen aikaa, että sekinlaittajan virkaa toimittanut isäni olisi sen ponille kiinni saanut, vaan poni köpsötti pikkuravia radan reunaa pitkin ja ihmetteli kiukkuisen oloisena, miksei saanut jo mennä. Kun sitten annoin ponille luvan lähteä, Berta ampaisi matkaan ja seuraavat kaksi kierrosta kierrettiinkin huomattavasti vauhdikkaammin. Berta tuntui oikein hyvältä varsinkin loppua kohden, jolloin poni pisteli oikein hienoa ravia.
Lämmittelyn jälkeen kävelimme takaisin kopille, jossa heitin ponille loimet niskaan ja sitten siirryimmekin odottamaan starttimme alkua. Yleensä Berta ottaa tässä kohtaa pienet nokoset trailerin perässä, mutta tänään poni oli ihmeen pirteällä päällä ja nukkumisen sijaan neiti keskittyi kurkottamaan kopin laitaan nojaavaa ajoraippaani!
Starttimme oli ravien toinen ponilähtö ja lähdimme Bertan kanssa 1700 metrin matkalta. Lähtö saatiin ensiyrittämällä läpi ja sitten lähdettiinkin ravaamaan lyhyemmiltä matkoilta lähteneitä poneja kiinni – tai näin ainakin minä olin suunnitellut, mutta Berta oli toista mieltä… Berta lähti hyvin lähtömerkin jälkeen, mutta muutaman metrin jälkeen poni päätti hypätä laukalle, eikä meinannut antaa tätä millään alas! Yleensä Berta antaa laukan helposti alas ja pystyy tiputtamaan siitä takaisin melko lujaankin raviin, mutta tänään poni päätti pistää vastaan ja hetken jo luulin, että meidät hylättäisiin pitkästä laukasta! Berta jatkoi laukkaamistaan, vaikka minä pidätin ja hetken tuntui, kuin poni olisi laukannut jopa hetken paikallaan! Pienen taistelun jälkeen pääsimme yhteisymmärrykseen siitä, millä askellajilla tulemme jatkamaan ja näin matka sai jatkua! Olimme kuitenkin jääneet edeltä lähteneistä poneista jo ihan mukavasti, joten saimme tyytyä jatkamaan matkaamme yksin. Berta painoi ohjalle aivan kamalasti enkä viitsinyt paljoa ponia käskeä, sillä neiti tuntui tänään käyvän hyvin kuumana, enkä halunnut ottaa enempää turhia laukkoja. Poni pinkoi  loppumatkan reippaasti ottaen vielä muutaman laukan, mutta saimme muut sentään kiinni maalisuoralla. Berta ohitti matkallaan yhden ponin ja pääsimme maalipaalun yli ravilla. Tuloksena aika 2.15,5, sijoitus 8/9, sekä kuskin hyvin kipeät kädet! :D  
 
Maalisuoralla
Maalissa!
Aina ei onnistu, ehkä sitten ensikerralla poni muistaisi olevansa raveissa eikä laukkakilpailuissa!
- Roosa
2 kommenttia:

 1. Voi sitä Bertaa! Jospa poni yritti vihjata, että pitäisi käydä välillä laukkakisoissa? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berta taisi todellakin olla sitä mieltä! Ei muuta, kun laukkakisoja etsimään! ;D

   - R

   Poista