perjantai 14. syyskuuta 2012

Viimehetken valmisteluja

Huomenna on jälleen Oonalla tosi kyseessä ja tamma on osallistumassa toisen kerran 50 km kilpailuun matkaratsastuksessa. Oona palautui hienosti ensimmäisestä pitkän matkan kilpailustaan ja tässä kilpailujen välillä Oona on viettänyt normaali arkielämää. Hevosemme ovat olleet vielä aivan viime päiviin saakka laitumella ja Oona on liikkunut kutakuinkin normaaliin tahtiin joko kentällä, maastossa, pellolla tai ajaen. Laudunkauden lähestyessä loppuaan Oonan väkirehumäärää on kasvatettu vähitellen talviruokinnan mukaiseksi.

Kisapäivän aattona meillä on tapana laittaa kaikki tarvittavat kamppeet valmiiksi, jottei aamulla lähtötohinassa mikään tärkeä unohtuisi tallinnurkkaan. Tässä vuosien varrella on jouduttu sakkolenkki jos toinen heittämään ja hakemaan kotoa yhtä jos toista. Mieleeni muistuu elävästi ne kerrat, jolloin montératsukon satula on jäänyt varustehuoneen telineeseen, mahavyö pesun jälkeen pyykkinarulle kuivumaan tai ohjat vääriin suitsiin, joita luonnollisesti ei otettu mukaan... Onneksi kaikilla kerroilla kysessä on ollut vain hiittireissu kotiradalle 13 km päähän...
 
 
Loimia pakataan mukaan aina kelin mukaan. Nyt loimikassiin päätyivät sadeloimi sekä kaksi full-neck -fleeceloimea, joista toinen on ihan uusi, suitsien kanssa sävysävyyn Oonan nimellä kirjailtuna. Kuljetuksen ajaksi Oona saa jalkoihinsa Finn-Tackin kuljetussuojat sekä nahkaisen riimun.  
 

 

Satula ja suitset odottavat puhdistettuina autoon pakkausta. Suitsiin on jo valmiiksi kiinnitetty Oonan kilpailunumerolappu. Satulaan on vaihdettu ns. koppajalustimet, jolloin ratsastaa voi millä jalkineilla tahansa. Itse ratsastan mieluiten coretex-lenkkareilla, jotka ovat tukevat jalassa myös kävellessä ja juostessa. Nämä jalustimet sallivat niiden käytön kisassa. Lisäksi mukaan on pakattu hevosen Polari -sykemittari.

 
Evästä pakataan tietysti mukaan. Pari heinäpussia, omenoita, porkkanoita sekä muuta herkkua. Vesiämpäreitä sekä -kanisteri, "taikajuomaa" (Racing Revolyte), omenamehua sekä siirappia. Näistä aineksista syntyy Oonalle mieluinen liemi, jota on mukava siemailla huoltotauoilla. Lisäksi mukaan lähtee pieni ensiapupakki, josta löytyy hätäapua niin hevoselle kuin ratsastajallekin. 

 
 
Ratsukon henkilökohtaisiin varusteisiin kuuluvat ratsastajan osalta Marangon matkaratsastushousut sekä kypärä. Housut ovat hengittävää ja vettä hylkivää materiaalia, joten niilla ratsastaa niin helteellä kuin sadesäälläkin. Oonalla on takajaloissaan (Rinsessan arvoon sopivat) ns. kultakengät eli kovametallipinnoitteiset urakengät. Nämä kestävät Oonan jaloissa kulutusta jopa nelinkertaisen määrän tavalliseen urakenkään verrattuna.
 
 
 
 
Ja tietysti Nappi! Mihinkäs se Oona muuten uskaltaisi mennä, jollei Nappi olisi mukana henkisenä tukena ja turvana. Onhan hienoilla ladyilla aina nenäliina matkassa.
 
- Hilla

8 kommenttia:

 1. Huomenna meillä sama kisa ja sama matka - nähdään Punkalaitumella! :)

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea jälleen hyvästä suorituksesta, upeaa! On ilo seurata teidän etenemistä! :)

  VastaaPoista
 3. No niinpäs olikin tällainen postaus täällä! Hyvä postaus, mutta tee toki päivitetty versio ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täytyy ottaa kamera mukaan, kun seuraavaksi kisoihin ollaan lähdössä!
   -H

   Poista