torstai 27. syyskuuta 2012

Yksin kotona

Jokaisesta on varmasti mukavaa, kun saa joskus olla yksin kotona, ihan vain itsekseen, omissa oloissaan. Voi tehdä mitä haluaa, katsoa tv:stä mieliohjelmaansa ja vaikkapa syödä lempiruokaansa. Silloin on myös oiva tilaisuus tehdä asiota muilta piilossa ja täysin salassa. Ja salainen asiahan voi olla jopa kiellettyä, koska jos sen tekee toisten tietämättä ja siivoaa jälkensä, siitähän ei luonnollisesti voi jäädä kiinni!


Näin myös meidän Siru on järjestellyt legopalikoita pienessä päässään, ja tuloksena on, että Sirulla on salaisuus: asia, jota Siru tekee, kun kukaan ei ole näkemässä. 


Meillä on sellainen käytäntö, että Sirulla ei ole lupa nukkua sängyssä eikä sohvilla. Siru luonnollisesti tietää tämän, eikä siitä ole sen enempää tarvinnut keskustella. Viime aikoina olen kuitenkin usein imuroidessani huomannut, että sohvalla on hirveästi koirankarvoja. Karvanlähdön aikaan ajattelin, että karvat ovat peräisin vaatteista. Kun vaikka harjaa Sirua, sähköiset karvat usein liimaantuvat housuihin ja näin ollen sohvalla istuessa jämähtävät päällyskankaaseen kiinni. 


Aloimme vähitellen epäillä, että Sirulla voisi olla jotakin tunnollaan, mitä se ei luonnollisesti haluaisi paljastaa meille kaksijalkaisille. Ja epäilyksemme osoittautuivat oikeiksi!

Sirulla oli juoksu muuta viikko sitten ja sivistyneenä neitinä Siru käytti juoksuhousuja ja -sidettä. Kun sitten töiden jälkeen tulin kotiin, Sirulla oli vain pelkät housut jalassaan! Siru on ennenkin siteen napannut pois, mutta silloin se on usein lojunut mytyssä eteisen lattialla. Nyt kuitenkin side löytyi sohvan nurkasta! Enkä mitenkään voi uskoa, että koiramme olisi sen sinne suussaan kantanut... Ja lisäksi juuri imuroitu sohva oli täynnä karvoja!

Toinen tapaus sattui, kun tulinkin odotettua aikaisemmin kotiin. Olin lähtenyt töistä etuajassa eikä Siru vielä osannut odottaa kotiintulijoita. Oven avatessani sisällä oli aivan hiljaista, eikä koiraa näkynyt missään, kun tavallisesti se on heti oven takana vastassa. Kysyin, että eikö Siru olekaan kotona? Sitten kuului tömähdys ja koiran askeleita sen verran, että se askelmäärä sopii vain ulko-oven ja sohvan välimatkan kulkemiseen. Menin välittömästi katsomaan sohvaa ja yllätys yllätys, siinä oli koirankokoinen, lämmin kohta, joka kieli sohvalla vietetystä lokoiluhetkestä. 

Sirulla on siis salainen asia, mitä se tekee ollessaan yksin kotona. Mitä sinä teet salaa? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti