lauantai 27. lokakuuta 2012

Ensilumi.


Tosiaan meille tänne Turkuun saatiin perjantain vastaisena yönä ensilumi. Lunta alkoi torstai-illalla tupruttaa ja perjantaiaamuna maata peitti jo kaunis lumikerros. Lämpötila on myös laskenut jo pakkasen puolelle ja tänä aamuna tallille mennessäni mittari näytti jopa -10! Talvi tekee siis jo tulojaan, tosin hieman etuajassa tänä vuonna.  Onneksi Nappi ja Oona saivat viime kengityksessä hokkikengät alleen!

Tänä aamuna poikkesimmekin Agrimarketissa hakemassa Oonalle hieman hokkitäydennystä. Hokkien lisäksi mukaan lähti myös pari harjaa Napille, sekä alennuksessa ollut Horzen tuulenpitävä takki, jonka äitini osti minulle synttärilahjaksi.Agrimarketista suuntasimmekin suoraan tallille, sillä olin päättänyt lähteä Oonan kanssa maastoon lenkille. Ennen lenkille lähtöä halusin kuitenkin kuvauttaa Napin ja Oonan uusissa riimuissaan, jotka olin myös saanut perjantaina syntymäpäivälahjaksi. Molemmat näyttivät oikein sieviltä uudet riimut päässään ja mielestäni riimujen värit sopivat molemmille oikein hyvin!
Poseeraustuokion jälkeen lähdimme Oonan kanssa tallustelemaan läheisille hiekkateille. Päätin suunnata läheisen ravitallin hevosten harjoituslenkille, jota myös meillä on lupa käyttää. Matkaa meiltä lenkille on noin 6 km, joten siitä tulee ihan hyvä lenkki Oonalle. Alkumatkasta on aina n. 1,5 km pakollinen asfalttikävely, mutta tämän jälkeen matka taittui pääasiassa rauhallisessa hölkässä ja muutamalla laukkapätkällä. Harjoituslenkille päästyämme lähdimme kohti lenkillä olevaa hiittisuoraa, jossa meillä on tapana päästää hevoset vähän reippaammalla ravilla tai laukalla. Oona singahti tapansa mukaan suoran päästä reippaaseen laukkaan ja pinkoi hurjaa vauhtia aina suoran päähän asti. Kiersin vielä toisen kierroksen lenkillä, jonka jälkeen läksittiin takaisin tallille.


-          
        -Roosa

1 kommentti:

  1. Ei ole todellista, onko teillä jo noin paljon lunta?! o.O Meillä ei ole edes siitä onnettomasta lumipinnasta käytännössä mitään jäljellä, vaikka yöksi pakkasta tulee noin -11! :D

    VastaaPoista