sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Kisakuulumisia: Jälleen Vermossa!

Eilen starttasimme Bertan kanssa jälleen Vermossa. Lähdössämme oli kaikkiaan yhdeksän ponia ja me Bertan kanssa starttasimme numerolla kahdeksan lähdön pisimmältä pakilta eli 1760 m matkalta.
Poni on niin suloinen ♥
Lähdimme Bertan kanssa samasta voltista erään toisen ponin kanssa ja kuljimmekin tasaisesti rintarinnan aina etusuoran keskivaiheille saakka, jolloin Berta haparoi ja nosti laukan. Berta antoi laukan helposti alas, mutta tämän jälkeen ponin tuntui olevan vaikea löytää enää sopivaa ravirytmiä ja ravi tuntuikin aika-ajoin ihme könkötykseltä ja laukan hakemiselta. Välillä poni tuntui saavan taas ravirytmistä kiinni ja pätkittäin kulkikin hyvää ravia. Kannustin ponia koko matkan alusta alkaen jatkamaan matkaa ja kärryiltä sai kuulakin aika ajoin ”Hyvä poni, hieeno! ” huudahduksia. Oli siinä muilla kanssakilpailijoilla ihmettelemistä, että mitä tuo oikein papattaa, mutta väliäkös sillä ;) Jatkoimme matkaa Bertan kanssa ylhäisessä yksinäisyydessämme joukon perällä aina maaliin saakka, jossa meille kirjattiin tulokseksi 2.16,7 ja ep-merkintä.

"Hieeno poni!"

Tänään ei meillä tuntunut ravi kulkevan ja nyt sitten pistetäänkin poni syyninkiin ja mietitään, missä on vika. Lämmittelyssä Berta kulki kuitenkin hyvää ravia, muutamaa laukalle rikkomista lukuun ottamatta. Tällä hetkellä meille tuntuu tuottavan päänvaivaa tuo astetta lujempi ravi, sillä käynnissä ja reippaassa hölkässä ei ongelmia ole. Tämän kuun loppupuolella olisi vielä ainakin yksi sopiva startti, mutta katsotaan nyt rauhassa lähdetäänkö sinne vai jatketaanko vasta ensi keväänä uudestaan. Pääasia kuitenkin on, että poni tuntuu joka tapauksessa liikkuvan mielellään, eikä ole haluton ja eteenpäin työnnettävä :)

Tästä vain nokkapystyssä kohti uusia haasteita!

-  Roosa

4 kommenttia:

 1. Meillä on vähän sama ongelma...Hölkkä kulkee ja astetta reippaampi ravi , mutta sitten kun käskee menemään reipasta niin alkaa ihme könkkä...ohjilla saa antaa koko ajan tukea ja siltikin haparoi laukalle..:(
  Missäspäin on loppukuusta sarja? :)
  Mutta hyvän ajanhan te sinänsä saitte., vaikka takamatkaa oli paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan sama juttu Bertan kanssa! Ei auttanut, vaikka yritin pitää kunnon tuntumaakin suuhun :/ No, katsellaan nyt rauhassa, jospa saataisiin ponin ravi kuntoon edes sitten ensi kevääksi! :)
   27. päivä tätä kuuta näytti olevan Porissa startti, mutta en vielä osaa sanoa yhtään ollaanko tuonne menossa :)

   - R

   Poista
 2. Haa, mä bongasin teidät viimeviikolla lenkiltä, katsoin että mikäs näpsäkkä ravivaljakko se sieltä tietä pitkin hölkkikään. Hieno poni! Berta vaan antaa toisillekin välillä mahiksia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! Itse ajelin varmaan silmät ummessa, kun en sua huomannut! :D

   -R

   Poista