sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Pienen ponin sunnuntaiajelut


Kaunis aurinkoinen poutasää, valkean lumiset maisemat ja pakkasta vain -1, jos edes sitäkään – juuri sopiva keli pienen ponin sunnuntaiajelulle!
Valjastin ponini koppakärryjen eteen ja suuntasimme kohti tuttuja maastoreittejämme. Aurinko paistoi ja puiden oksilta tipahteli sulanutta lunta – aivan kuten huhtikuisena kevätpäivänä. Tänä vuonna nämä vuodenajat näyttävät kulkevan aivan omanlaatuisessaan järjestyksessä…


Nappi tallusteli kärryjen edessä pirteänä korvat höröllään. Ponin valjaat upposivat sen pörröiseen talvikarvaan ja kavioihin alkoi kertyä hieman tilsaa. Asfalttipätkän jälkeen käännyimme hiekkatielle, jossa käskin ponin raviin. Nappi tuntui tänään tosiaan olevan aivan sunnuntaiajelufiiliksissä, sillä poni keskittyi mieluummin maisemien ihailuun, kuin itse ravaamiseen. Hiekkatien suoralla otimme pienen laukkapätkän ja Nappi laukkasi rauhallisessa tahdissa eteenpäin. Laukkapätkän jälkeen siirryimme käyntiin, ylitimme asfalttitien ja siirryimme omalle kotitielleni. Tässä kohtaa Nappi tajusi, minne olimme matkalla ja poni kiristi hieman vauhtiaan.


Annoin ponin ravailla löysin ohjin pitkin hiekkatietä ja, kun saavuimme kotitaloni kohdalle, poni kaarsi itse pihaan ja kipitti suoraan etupihallemme. Nappi nimittäin muistaa, että tästä talosta saavat pienet ponit aina pullaa, kun oikein kauniisti pyytävät! Niin tapahtui myös tällä kertaa ja Nappi saikin hetken aikaa mutustella kuivattuja leivänkannikoita pihamaan kivetyksellä.


Pienen evästauon jälkeen jatkoimme tietä eteenpäin vielä jonkin matkaa, kunnes käännyimme takaisin ja lähdimme kipittämään takaisin tallille.
-         

            - Roosa 

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. On tämä kyllä vaihtelua siihen kamalaan harmauteen! Saa nähdä kauanko tämä meidän talvi kestää, alkuviikosta on jo lupailtu sateita tänne... :(

   - R

   Poista
 2. Onpa sitten ollut hyvä keli ajella. :) Poni on ollu hyvässä fiilistely mielessä. :D Täällä on kaikkialla jo tosi paljon lunta. :D
  Likauttakin on jo tullut, eilen meinasin lentää naamalleni mutta onneksi sain jalat alle. xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, meillä ei tällä hetkellä taas lunta ole yhtään :( Mutta viime viikonloppu oli kyllä hieno! Kyllä siinä kelpasi koiran ja ponin kanssa talvipäivästä nautiskella!
   -H

   Poista