sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Siru metällä

Jokaisella koiranomistajalla on varmasti hallussaan lähes elämää suurempia sanoja ja sanontoja. Niinpä myös minulla on lausahduksia käytettävissäni, joilla saan Siru-koiramme takuulla innostumaan. Näistä taikasanoista esimerkiksi voisin mainita muutaman: 

 • "Mennäänkö Ferraria katsomaan?"  (= Siru pääsee leikkimään parhaan koirakaverinsa kanssa)
 • "Onko Roosa? / Tuleeko Roosa?" (= lähdetään Roosaa hakemaan / katsomaan / Roosa tulee kylään)
 • "Mennäänkö metälle?" (= hypätään autoon, ajetaan metsään ja tehdään siellä kaikkea kivaa)
Siru ja mitä ilmeisemmin maastoutumisharjoitus! (Huomatkaa "lumipuku")
Jo kirjoituksen otsikosta voi arvata, että tänään käytössä on ollut tuo viimeinen esimerkkiloitsuista. Ylipäänsä Siru on valmis kaikkeen, johon liittyy sana mukkaan. Kaikkein karmeimman pettymyksen voi Sirulle tuottaa sanomalla lähtiessään "Siru jää kottiin". Tällöin koira kutistuu ainakin 10 senttiä ja on äärettömän loukkaantuneen ja pettyneen näköinen.

Siru tärkeenä löydettyään viskatun kepin

Loikka!

Mutta ei tänään! Siru oli autossa alta aika yksikön ja niin ajelimme muutaman kilometrin, jotta pääsimme keskelle metsää. Siellä auto pusikkoon parkkiin ja jalan matkaa jatkamaan. 

Siru on löytänyt jotakin hyvin, hyvin mielenkiintoista!

Siru oli aivan innoissaan! Parasta on, kun saa kulkea vapaana, harjoittaa ja testata motorisia taitoja, uhmata fysiikan lakeja. 

Metsätöiden aika

Siru tukkimetällä, ei muuta...
Siru tarkkailee aina, mihin suuntaan kuljen ja mitä teen. Risteyksissä ja polun haaroissa koira pysähtyy ja odottaa, että mihin suuntaan ollaan kulkemassa. Joskus Siru saattaa unohtua jonkin herkullisen tuoksun kohdalle, mutta pian tulee emäntää ikävä ja Siru on paikalla. Olen joskus hipsinyt sopivan tilaisuuden tullen koiraani piiloon jonnekin kivenkoloon ta ison puistikon taakse. Siru löytää minut aina helposti, onhan koiran hajuaisti pettämätön!
Sirun lentoharjoituksia kuvasarjana tyylikkäästi varjollani höystettynä
Usein minulla on omilla lenkeillänikin Sport Tracker päällä, ja näin seuraan lenkin pituutta, korkeuseroja ja keskinopeutta ihan huvikseni. Joskus saatan asettaa itsellenikin tavoitteen, että kuljen lenkin tietyllä keskinopeudella. Tänään kuljimme Sirun kanssa noin 6 km metsälenkin, mutta koska minulla oli kamera mukanani, keskinopeutta tuskin kannattaa mainita ;) Pysähdyksiä kun tuli useampia, kun talvi on olevinaan taas niin ihmeellinen asia ja kuvattavaa ja ihmeteltävää riitti. 
Päivän luontokuvat. Aurinkoa kuvattuna lätäkön kautta sekä pilviverhon takaa.
Kun lenkki on tehty ja autolle palattu, avaan takaluukun ja väsynyt mutta tyytyväinen metsässä rymyyjä hypähtää sinne. Kotimatkan Siru istuu vielä aina valppaana ikkunasta ulos katsellen. Mutta kotiin päästyämme on päiväunien aika. On tuo koira vaan niin hieno ystävä!
Always beside you...
... always with you,
and you are never alone.
- Hilla

11 kommenttia:

 1. Voi Hilla, nyt minäkin tahdon koiran! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä myöntää, että väite ihmisen parhaasta ystävästä pitää täysin paikkansa, hevosia mitenkään väheksymättä.
   -H

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Hih! Kun Siru on vauhdissa, on eduksi, jos laittaa kamerasta sarjalaukaisijan päälle :D
   -H

   Poista
 3. hauska miten koirat vaan aina jaksaa innostua elämästä ja pienistäkin asioista kuten ulos pääsemisestä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ne vaan osaa olla niin positiivisia! Sitä samaa innostusta kun saisi jostain omaankin arkeen, varsinkin aamuun... ;)
   -H

   Poista
 4. Koirat vaan on niin ♥
  Mikäs kaara toimii Sirun kulkupelinä? Hitsi meidän kyllä pitäs joskus tehdä ne koirareffit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai siis noiniinkuin piti kysymäni että onko teillä ja farmari... ;)

   Poista
  2. Näin on ♥
   Mullahan oli tossa vielä kuukausi sitten se sininen iänikuinen Seat Toledo -99, jonka takaluukussa Siru matkusti kun hattuhylly otettiin pois. Nyt minulla on VW Golf -06, jonka peräloosi on kuin tehty koiralle! Siru mahtuu siellä istumaan ihan pystyssä ja korvat törröllä katselee ikkunoista ulos! Isännällä on farmari, mutta sen peräloosi on paljon matalampi kuin mun Golfin, joten siellä joutuu korvia taittamaan :D

   Ehdottomasti pitäis järjestää yleinen rähinä & koirapainishow! Jahka tästä talvi tulee niin ei olisi niin kuraista. Pitää varmaan vaan sopia ajankohta, kun ei tästä muuten valmista tule :D Onhan Siru meillä ollut jo vuoden, eikä vielä näytillä olla käyty livenä! :D
   -H

   Poista
 5. Aika huiput loikat! :D Siru on ihana koira. :D Upeat kuvat! ^^

  VastaaPoista