maanantai 1. lokakuuta 2012

Vihdoinkin vieraita!

Kaikki, jotka seuraavat myös Tanja blogia, tietävät, että vierailua meille oli suunniteltu jo aiemmin loppukesälle. Kaikki ei kuitenkaan aina mene suunnitelmien mukaisesti ja siksi silloiset suunnitelmat jäivät toteutumatta. Nyt kuitenkin vihdoin koitti se hetki, jolloin meille oli tulossa itärajalta vieraita!
Yhdessä maastoilua

Perjantain 28.9. Tutustumista, ratsastusta ja muuten vaan höpötystä

Niinpä autollinen iloisia ja kaiken ikäisiä naisia saapui pihaamme perjantaina iltapäivällä ja tervehdimme toinen toisiamme kuin vanhat tuttavat ikään! Emme siis olleet aiemmin tavanneet kasvotusten ja hetkeä ennen ensitapaamista perhosia lenteli vatsassa. Kaikki meni kuitenkin paremmin kuin hyvin, ja tulimme kasvotustenkin juttuu aivan yhtä loistavasti kuin netin ja puhelimen välityksellä!

Tanja & Oona, Hilla & Nappi ja Roosa & Berta

Myöhemmin iltapäivällä lähdimme sitten Nappia, Oonaa ja Bertaa katsomaan. Nappi hurmasi suloisuudellaan myös livenä esiintyessään ja saikin Tanjalta ja Teealta rapsutuksia runsaasti. Oona esiintyi edukseen omalla tavallaan ja oli sonnustautunut parhaimpiinsa eli kunnon hiekkakerrokseen! Joten harjattavaa riitti, mutta onneksi meitä oli paikalla neljän tehokkaan harjaajan ryhmä. 

Hassuja kuvia naurettiin yhdessä jälkeenpäin: tässähän ilmiselvästi Roosa ratsastaa Hillalla!

Varustimme Oonan ja Bertan ja siirryimme kentälle, jossa ratsastelimme vuorotellen tammoilla. Teea ratsasti hienosti Bertalla, vaikka edellisestä ratsastuskerrasta olikin vierähtänyt tovi jos toinenkin. Silti ratsastajan otteet olivat pysyneet varmoina ja herkkinä, joten Berta kulki paremmin kuin hyvin. Oona ei oikein ilahtunut lätäköistä, joita kentällä sateen jäljiltä oli, vaan neiti väisteli niitä varsin sujuvasti. Silti Tanja ja Oona löysivät yhteisen sävelen ja tuntui mukavalta katsella oman hevosensa menoa, kun selässä oli luotettava ja rauhallinen ratsastaja. Nappi hengaili mukana muuten vaan ja piti silmällä Sirua, joka innoissaan kävi taas hevosten Jolly Ballin kimppuun! Kuvia ei tästä ratsatuskerrasta valitettavasti ole, sillä ilta hämärtyi jo sen verran, ettei kuvaaminen enää onnistunut. 
Tanja ja Oonuskainen

Lauantai 29.9. Shoppailua, maastoilua ja nähtävyyksiä

Lauantaina oli vuorossa retki Kotimäelle Börjesin myymälään, jossa teimme kukin hankitoja omiin tarpeisiimme. Hypisteltävää riitti ja ehkä enemmänkin tavaraa olisi mukaansa mielinyt. Nyt sai Sirunkin vihdoin oman Jolly Ballin! Sininen, pumpattava, suuren suosion Sirulta saanut hevosten kahvallinen pallo lähti mukaan ja siitäkös Siru oli iloinen! 
Ystävät

Iltapäivällä lähdimme jälleen tallille ja suuntasimme tarhoille hevosia noutamaan. Päätimme mennä maastoilemaan koko porukan voimin, ja niin Tanja kipusi Oonan selkään, Roosa Bertan ja minä valjasti Napin koppakärryjen eteen, jotta myös Teea voisi myöhemmin liittyä seuraamme. 
Siru oli kaikessa mukana, tottakai!

Syksyinen luonto suorastaan houkutteli ratsastusretkelle. Nappi pisti parastaan ja esiintyi edukseen käymänä jopa hivenen kuumana lenkillä! Pikkuponi kipitti mielellään isompien kaviollisten ohitse kuin raviponi konsanaan. Oona pääsi myös näyttämään Tanjalle lempipaikkojaan sekä nopeustaitojaan. Myös Teea liittyi seuraamme ja pääsi Napin kyytiin. Siitäkös Nappi innostui ja päätti näyttää Teealle, mistä pikkuponit on tehty... Poni meinaan lisäsi vauhtia kotiinpäin mentäessä ja sehän tarkoittin, että tukka suorana siinä paineltiin. Roosa ja Tanja vaihtoivat ratsuja ja näin Tanja pääsi kokemaan myös sen, miten kepeä russponin takaosa voikaan olla. Berta nimittäin ponkaisi pienen pukin laukan alkuun, mutta tämäkös vaan sai iloisen naurun helisemään hiljaisessa syysillassa. 
Koko jengi koossa: Tanja & Oona, Teea & Hilla & Nappi ja Roosa & Berta

Ratsastuksen jälkeen lähdimme Sirun kanssa metsälenkille ja koira painelikin innoissaan näytellen motorisia taitojaan meille kaikille.

Illalla lähdimme ajelemaan ja katselemaan Turun nähtävyyksiä. Tuomiokirkko, Turunlinna ja Suomenjoutsen olivat kieltämättä komeaa katseltavaa pimeässä illassa valastuina. Innostuimme myös ajamaan sataman kautta, jossa ihmetystä herättivät suuret ruotsinristeilijät. Minä tietysti turkulaisena halusin näyttää tätä ihmettä vielä vähän lisää ja ajoimmekin Ruissalon rannalle paattia katsomaan. Tosin näimme laivasta vain vilauksen, sillä oli ajanut pimeässä hieman liian pitkälle kohtaa, josta väylä ei enää osunutkaan katselulinjaamme. 
Syysmaisemissa hyvässä seurassa mieli lepää ja rauhoittuu

Sunnuntai 30.9. Kotiinlähdön aika

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja niin oli karjalan naisten aika lähteä kohti kotia. Hyvästeltäessä ihan kyyneleet nousivat silmiin, sillä niin hienoa oli tavata vihdoin kasvokkain. Viikonloppuna aika kului niin huomaamatta, että yhdessä olisi vielä voinut viettää muutaman päivän lisää. 

Tämä ei takuulla jää tähän, vaan tämän voisi pikemminkin luokitella onnistuneeksi aloitukseksi, sillä suunnitteilla on jo vierailuja puolin ja toisin jatkossakin. Hieno viikonloppu hyvässä seurassa, kiitos kaikille siitä!
Ystävät koossa
Ja Siru tässäkin tilanteessa luonnollisesti mukana, omalla tavallaan...
Olemme Tanjan kanssa tutustuneet netissä kotisivujen välityksellä jo vuosia sitten. Muistaakseni perustin ensimmäiset omat kotisivumme loppuvuodesta 2006, ja aika pian jaoimme toinen toistemme linkkejä omilla sivuillamme. Näin sai alkunsa ystävyys, joka nyt kruunattiin enemmän kuin onnistuneeseen ensitapaamiseen. 

- Hilla

10 kommenttia:

 1. Iso kiitos kaikille ja lämmin syyshalaus täältä Pohjois-Karjalasta!

  En voi sanoin kuvata kuinka mieletön matka oli ja miten te teitte siitä täydellisen. :)

  Kiitos hevosten lainasta sekä hienoista kokemuksista - en aio heti unohtaa maastoreissuamme. Se sai kyllä potkua minuunkin ja toivon totisesti, että joskus minulla on täälläkin kaveri joka lähtee kanssani maastoon! ;)

  Tulkaa ihmeessä käymään tiäl päi jokkee! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taitaa olla molemmin puoleinen! Ihan tuntuu, kuin itsekin olisi lomalla ollut, vaikka ihan kotimaisemissa tuli pyörittyä. Täydellinen viikonloppu! :)

   Ja viimeistään ensi kesänä tullaan joukolla siellä käymään! Varokaas vain! :D
   -H

   Poista
 2. Alkujaan nettitutuistakin voi tulla tosi hyviä kavereita! Kiva, että viimein pääsitte tapaamaan livenä, vaikka välimatkaa "vähän" onkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tässä viimein sitten kävi, että livenäkin päästiin tapaamaan toinen toisemme! :)
   -H

   Poista
 3. Teillä oli todella mahtavaa! Kaipaan jo takaisin! :D Te olette tosi mukavia ja mahtavia ihmisiä. ^^ Onneksi juuri minun siskoni tutustui teihin, en minäkään muuten olisi teistä saanut mitään tietää! :D

  Oli todella ihanaa ratsastaa pitkästä aikaa! Vaikka hieman unohdinkin miten laukka nostetaan ja miten jännältä harjoitusravi tuntuu. :D Kiitos mahtavasta viikonlopusta! ^^

  Odotan jo ensitapaamista innolla! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä aivan mahtavaa yhdessä! Olitte kaikki niin mukavaa seuraa, että jatkossa takuulla tullaan näkemään toistekin!

   Sullahan oli hienosti ratsastusasiat pysyneet mielessä ja Berta kulki niin nätisti, vaikka koittikin alkuun vähän huijata. ;) Sulla on hyvä istunta sekä rauhalliset, luontevat otteet, joten pärjäät ratsastajana varmasti hevosen kuin hevosen selässä.

   Tapaamisiin! Innolla odotamme mekin, sillä viikonloppu ensitapaamisineen oli mielettömän onnistunut!
   -H

   Poista
  2. Todellakin näämme vielä. ^^

   Kiitos, toivon että opit pysyvät tiukasti mielessä. Haluan olla hyvä ratsastaja kummankin, hevosen ja ratsastajan kannalta. :)Onneksi Tanja opetti mua silloin kun vielä asui meillä ja kävin sen jälkeenkin vähän ratsastelemassa läheisellä tallilla. :)

   Uskon, että ensikerrastakin tulee oikein onnistunut reissu, eka kerta oli erittäin ihana. ^^

   Poista
 4. Elämänkaarella paljon on harhaa, nyt ainakin yksi on varmaa, on löytynyt koti, jossa vierähti tovi. Sydämen lepoa, aivojen huilaus, matkamuistoksi mieliin sopi. Kuuluispa pian kevät tuulten kuiske ja toisi nuo ihanat ihmiset meijjän luokse....

  Halauksia ja terveisiä ja jälleen näkemisen odotusta teille kaikille kaks- ja nelijalkaisille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin! Mekin kovasti odotamme kaikki jälleennäkemistä! :)
   -H

   Poista