keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Joulukalenterin 19. luukku: Videoeditointi + arvonta!

Hevosharrastus on monipuolinen harrastus, joka voi ohjata sinut monien uusien harrastusten pariin. Toiset harrastavat hevosten valokuvausta ja hevosaiheisten kuvien piirtämistä, kun taas toiset aloittavat bloggaamisen.  Itse olen löytänyt hevosharrastuksen myötä uuden harrastuksen, videokuvauksen ja videoeditoinnin, ja erilaisia hevosaiheisia videoita tuleekin väsättyä aina silloin tällöin inspiraation syttyessä.

Kiinnostuin aikoinani videoiden väsäämisestä, kun katselin muutamien kaverieni omista hevosista tehtyjä videoita Youtubesta. Youtubessa muutenkin hetken seikkailtuani löysin mitä hienoimpia hevosvideoita ja mieleeni alkoi tämän myötä muodostua ajatus, jospa minäkin yrittäisin? Aloitin videoiden väsäämisen Movie Makerilla ja muutaman tunnin väkertämisen jälkeen olinkin saanut valmiiksi ensimmäisen videoni silloisesta marsustamme Vilistä!

Ensimmäinen videoni.

Ensimmäinen videoni ei mikään kummoinen ollut, siinä oli vain muutama videopätkä ja pari kuvaa, jotka vaihtuivat muumimusiikin tahdissa. Tämän jälkeen aloinkin tekemään videoita myös Napista, Vantusta, Oonasta ja Bertasta, pääasiassa vanhoista videopätkistä, joita olimme vuosien ajan kuvanneet vanhalla dikikameran rotiskollamme. Noin vuosi myöhemmin sain vanhemmiltani uuden pokkarin syntymäpäivälahjaksi ja näin videoiden teosta tuli mielekkäämpää, kun kuva ei ollut enää niin epäselvää pikselimössöä.

Pari vuotta jaksoin väkertää videoita Movie Makerilla, mutta sitten sen kanssa tappeleminen alkoi kyllästyttää. Katselin jatkuvasti muiden tekemiä videoita Youtubesta ja ihailin taidokkaampien harrastajien tekeleitä, sekä heidän hienoja videoeditointiohjelmiaan. Lopulta päätin investoida itselleni uuden, paremman videoeditointiohjelman ja ostinkin kesätyörahoillani nykyäänkin käytössä olevan ohjelmani, Pinacle Studio 14:n. Tämän ohjelman ostettuani, aloin myös julkaista videoitani Youtubessa. Seuraavana kesänä olikin sitten rippijuhlani ja niistä saaduilla lahjarahoilla ostin itselleni myös nykyisen Sonyn videokamerani.  Nykyisin haaveilen uuden kameran ostamisesta, mutta katsotaan nyt, koska tämä unelma toteutuu…

Videoideni aiheet ovat yleensä kovin hevosvoittoisia, mutta muutama muukin otus on joutunut videoideni kohteeksi (esim. Siru ja marsumme). Kuten muutkin hevosvideoiden tekijät, rakennan minäkin videoni yleensä valitsemani musiikin ympärille. Musiikin valitsen harkiten ja sopivan kappaleen löytämiseen voikin kulua aikaa. Videon taustalla soivan biisin mahdollisen sanotuksen kuuntelen myös hyvin tarkasti ja mietin, sopiiko kyseinen kappale myös sanoituksiltaan videoni aiheeseen.

Inspiraatiot videoihini tulevat yleensä biiseistä, joita kuuntelen. Välillä saatan kuunnella jotakin tiettyä kappaletta monta kertaa peräkkäin ja video ikään kuin ”pyörii” päässäni :D Tämän jälkeen teen yleensä nopean katsauksen, onko minulla videoon sopivaa materiaalia jo kuvattuna, vai pitääkö videoida uutta. Välillä saattaa olla kausia, jolloin saan uusia ideoita videoihin lähes koko ajan, mutta joskus saattaa mennä kuukausia, kun ei kerta kaikkiaan yhtään inspiroi väkertää videoita.

Tekemäni videot julkaisen Youtube kanavallani, jonka löydät nimellä rrooosa1 (hyvin ”omaperäisesti” nimetty…).  Kanavallani on tällä hetkellä yhteensä 22 videota, suurin osa omista hevosistamme, mutta muutama poikkeuskin löytyy.  Olisi hauska kuulla, mikä näistä on sinun suosikkivideosi ja miksi? Vastaamalla tähän osallistut arvontaan, jonka palkintona on Horzen viininpuna-valkoinen riimunaru! Kirjoita vastauksesi kommenttina tähän postaukseen ja muista lisätä vastauksesi loppuun myös oma sähköpostiosoitteesi! Arvontaan voit osallistua vuoden loppuun asti ja suoritamme arvonnan 1.1. Videoitani voit katsella täältä.
    
  
3  

     Roosa

6 kommenttia:

 1. "illuminated"
  Tuosta videosta minä tykkäsin. Tunnelma oli hyvä ja sopi musiikkiin.

  joseliina94@gmail.com

  VastaaPoista
 2. nappi-perfect
  nappi on vaan siinä niiin hurjan söpö ♥

  lotta.mutanen@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Mutta Roosa, kyllähän sinä tiedät että kaikki videosi ovat upeita! Olet kehittynyt myös tosi paljon ja videoihin on tullut pituuttakin. :) Paras on kuitenkin There Is No One Like You. Jotenkin hullulla tavalla pystyn samaistumaan videoon ja varsinkin siihen kohtaan missä laukkaate jossain mäellä tai jossain ja hevonen polskii samalla sitä vettä.. öh vähän hankala selittää, mutta tiiäks siinä on sitä vapauden tunnetta mikä minulla on hevosten kanssa =)

  djtanya@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Go Get'm Girl videosta pidin ehkä eniten, kuitenkin kaikki oli hirmu kivoja!
  Syy miksi pidin edellä mainitusta on se että se oli mukavan vauhdikas ja monipuolinen video! Lisäksi alku, jossa oli tavallaan kaksi videota yhdistetty teki kyllä vaikutuksen!
  hilla_heinonen@hotmail.com

  VastaaPoista
 5. illuminated, siinä tunnelma on kohdillaan ja hienosti toteutettu.
  makitalo.laura@gmail.con

  VastaaPoista
 6. Noi kaikki on niin hyviä!! Ei noista voi oikein valita parhainta...mutta jos yksi täytyy valita niin the wolf. Siinä on vaan niin mahtava tunnelma ja kaikkea :)

  villiruusu.elina@gmail.com

  VastaaPoista