perjantai 14. joulukuuta 2012

Kymmenen kysymyksen blogihaaste

Saimme Eveltä blogihaasteen vastata kymmeneen kysymykseen. Lisäksi tuli haastaa 4 blogia vastaamaan samoihin kysymyksiin ja jatkamaan haastetta edelleen 4 blogille. Haastamme seuraavat neljä blogia:
1. Miksi aloititi blogin pitämisen?
Olemme pyörittäneet kotisivuja vuodesta 2007, ja oman domainin pumpulienkeli.com rekistetöimme alkuvuodesta 2009. Kotisivujen rinnalle perustimme blogin vuosi sitten, koska kotisivuja tulee kuitenkin harvemmin päivitettyä kuin blogia. Myös monet seuraamamme kotisivut olivat siirtyneet blogiaikaan, joten emme halunneet jäädä ajastamme jälkeen! Lisäksi meillä on paljon ystäviä ja sukulaisia, joiden mielestä on mukava katsella hevostouhujamme netin välityksellä.


2. Oletko kilpaillut / millä tasolla kilpailet?
Hilla: Kilpailen matkaratsastuksessa aluetasolla (taso 2.3, tavoitteena siirtyä 2.2 ensi vuonna). Joskus ennen vanhaan olen kilpaillut seuratasolla esteillä. Lisäksi minulla on c-ajolupa ja olen ajanut kilpaa raveissa poneilla sekä A- että B -kategorioissa ja hevosilla kärrylähdössä ja montéssa.
Roosa: Kilpailen esteillä ja koulussa seuratasolle, myös poniraveissa tulee ajeltua, nykyisin B-kategoriassa Bertan kanssa, mutta aiempina vuosina Napin ja muutaman lainaponin kanssa tuli A-kategoriassakin kilpailtua. Ensi vuonna olisi tarkoitus aloittaa minulle aivan uusi laji, nimittäin matkaratsastus, alkuun ainakin seuratasolla.

3. Kuinka kauan olet ratsastanut?
Hilla: Olen ratsastanut ja hevostellut säännöllisesti 8-vuotiaasta, joten yhteensä 16 vuotta.
Roosa: Olen kulkenut lähes koko ikäni Hillan perässä talleilla, mutta aktiivisempi harrastus alkoi vuonna 2001 eli ratsastusta olen harrastanut 11 vuotta.


4. Koulu vai esteet?
Hilla: Koulu, mutta mieluiten matkaratsastus tai ravit.
Roosa: Pidän molemmista! Toisinaan on kiva pipertää kentällä, kun sitten taas joskus vauhdikas estehyppelykin on paikallaan! 

5. Valmennus vai kilpailut?
Hilla: Kivahan se on kilpailuissakin käydä, mutta valmennus on menestyksen salaisuus. Joten valitsen ensin valmennuksen. Taidoista on aina hyötyä vaikkei koskaan kilpailisikaan.
Roosa: Hillan tavoin täytyy todeta, että harjoitus tekee mestarin. Pidän kilpailemisesta, mutta kuitenkin valmentautuminen ja omien virheiden kehittäminen, sekä yhteisen sävelen löytäminen hevosen kanssa on omalla kohdallani tärkeämpää. Näin yhdessä tekeminen on molemmin puolin mielekkäämpää.

6. Poni vai hevonen? Perustele.
Hilla: Molemmat! Pitäähän sitä joka talossa pieni ponikin olla!
Roosa: Tähän täytynee taas matkia isosiskoa ja sanoa, että molemmat! Molemmissa on omat puolensa, ponit ovat huumorintajuisia ja tekevät kaiken pieni pilke silmäkulmassa (kuten meidän Nappi), kun sitten taas hevoset ottavat asiat enemmän "tosissaan" ja tekevät kaiken suurella sydämmellä miellyttääkseen ihmistään (kuten Oona-rinsessa).7. Onko sinulla hoito-, vuokra- tai omaa hevosta?
Hilla: Minulla on ollut hoito- ja ylläpitohevosia vuodesta 1999 (Chirokko, Vanyar, Go Hoss Go, Vramsfälts Minette), mutta vuodesta 2001 meillä on ollut poni (Nappi tuli) ja vuodesta 2004 hevonen (Vanttu jäi pysyvästi).
Roosa: Oma poni vuodesta 2001 lähtien ja hevonen 2004 eteenpäin. Meillä oli Hillan kanssa myös yhteinen ylläpitoponi Vramsfälts Minette 2006 syksystä-2007 elokuuhun asti. Lisäksi minulla on vuodesta 2007 ollut hoitoponi/liikutettava/jotakin Berta, joka onkin teille tullut jo tutuksi.

8. Oletko hypännyt maastoesteitä?
Hilla: Uskokaa tai älkää, mutta olen ja vielä Vantulla! Ja oikein Ypäjällä!!
Roosa: En ole, ellei sitten ihan kotikutoisia risuesteitä lasketa!

9. Lempihevosrotusi?
Hilla: Amerikkalainen lämminverinen.  
Roosa: Shetlanninponi.

10. Korkein hyppäämäsi este?
Hilla: 90 cm. 
Roosa: 85cm.


- Hilla ja Roosa

3 kommenttia:

 1. No mutta oliko se pikku Nappi-poni kun siellä kirjoitti Pukille. Pukin silmät on vähän huonot ja nuo Tontut ei aina kaikkia kavion piirtoja osaa Pukille tulkita.
  Noita sinun toivomia vaaleansinisiä satulahuopia ei täältä Korvatunturilta enää löydy. Taitaa niitä kiltiksi Tonttujen mainitsemalla Napilla jo tarpeeksi ollakin. Kaikki satulahuovat on jo ehditty laittaa muille kilteille pikku Poneille. Satulahuovan tilalle Joulupukki tuo PikkuPumpuli-Napille jotain AIVAN MUUTA ja vain ihan pikkiriikkisen tallista tilaa vievää. Ehkä uloskin sijoitettavaa. Kerro kimppakämpässä asuvalle Bertta-Ponille Joulupukilta terveisiä. Saattaa olla, että ehdin Jouluaattona tallilla piipahtamaankin.
  Hauskaa Joulua kuitenkin Toivottaapi Joulupukki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Joulupukki! Minähän ei kauheasti noista sporttikamppeista perusta, joten hyvä ettei ne menevät sellaisille, jotka niistä erityisesti pitävät. Mahtaakohan pukki tarkoittaa jotakin syötävää? Joulupiparia minä kovasti toivoisin, sellaista missä olisi sokerikuorrutetta ja koristeita ja siinä lukisi "Hyvää Joulua Nappi"! Lisäksi paketti kaurakeksejä pahanpäivän varalle olisi kiva saada.
   Rakkain terveisin Nappi

   Poista
 2. Haaste vastaanotettu! :) Tuo viimeinen kuva on niin ♥

  VastaaPoista