lauantai 1. joulukuuta 2012

Talvipäivän touhuja koko lauman voimin!


Kuin tilauksesta, saimme tänne Turkuun eilen paksun kerroksen lunta! Voisiko parempaa joulukuun aloitusta toivoakkaan? Eilinen ilma tosin ei mikään kaikista ihanin ollut, lunta nimittäin satoi melkeinpä vaakatasossa kovan tuulen tuivertaessa. Myöskään hevoset eivät eilisestä tuiskeesta kauheasti nauttineet ja illalla tarhan portilla odottikin joukko kiireesti sisälle haluavia hevosia! Oona tosin oli niin hienohelma, ettei neiti olisi halunnut poistua tarhan katoksesta lainkaan edes tullakseen portille! Niinpä rinsessa olikin sitten haettava tarhan katoksesta… :D


Tänään päätimme Hillan kanssa lähteä tallin lähellä olevalle pellolle puuhastelemaan hevosten kanssa. Kaviollisten ystäviemme lisäksi joukkoomme liittyi tietenkin Siru, joka taisi kaikista nelijalkaisista olla se innokkain lenkille lähtijä! Hilla valjasti Oonan pitkästä aikaa kärryjen eteen, minä puolestani satuloin ratsukseni Bertan. Myös Nappi lähti mukaan ja poni pääsikin Oonan kärrynperään kipittämään.


Kun olimme hevoset varustaneet, lähdimme koko karavaani kohti tallin läheistä peltoa. Pellolle päästyämme, lähdimme Oonan johdolla kiertämään peltoa rauhallisessa ravissa. Oona kulki ensimmäisenä korvat höröllään tyytyväisesti pärskien, Nappi kipitti Oonan perässä yrittäen juosta Oonan kärrynpyörän jättämissä urissa ja Berta puolestaan hölkkäsi reippaaseen tahtiin edellä menevän yhdistelmän perässä. Bertaa selvästi harmitti, kun joutui kulkemaan joukon hännillä ja, kun vielä Siru ampaisi Bertan ohitse, oli se ponin mielestä jo liikaa! Tässä kohtaa Berta veti pari pukkia ja yritti pinkaista muiden ohitse. Sain kuitenkin ponin pysymään nahoissaan ja niin jatkoimme kiltisti matkaamme jonon perällä.


Siru oli aivan innoissaan päästessään juoksemaan hevosten kanssa, ja varsinkin joukon edellä viipottaminen oli koiran mielestä erityisen hauskaa! Kun olimme kiertäneet peltoa parin kierroksen verran, saivat Nappi ja Berta jäädä evästelemään hetkeksi aikaa pellon toiseen päätyyn. Oona ja Siru jatkoivat vielä pellon kiertelemistä ponien pitäessä hengähdystaukoa.Oona kulki tasaista ja rentoa hölkkää, kun taas Siru poukkoili milloin missäkin. Välillä koira hävisi aivan kokonaan näkyvistä, sillä hölmönä Siru juoksi vahingossa pellon reunalla kiertävään ojaan, joka oli aivan täynnä lunta! Tämä ei koiran vauhtia kuitenkaan hidastanut, sillä Siru pomppasi ojasta varsin nopeasti ylös ja kirmaisi Oonan perään hurjalla vauhdilla! Muutaman kierroksen Oonan perässä juostuaan, Siru ei enää Hillan pyynnöstä huolimatta liittynyt kaksikon seuraan, vaan tyytyi mieluummin kuvaajan virkaa toimittavien isäni ja äitini seuraan. Eipä koira silti hirveän väsyneeltä vaikuttanut, sillä Siru pyydysteli vielä lopuksi ”lumipalloja”(eipä pakkaslumesta mitään kunnon lumipalloja tosin saanut :D), joita isäni sille heitteli.  

Pienen hengähdystauon jälkeen lähdimme Bertan kanssa jatkamaan pellon kiertämistä, tällä kertaa tosin laukalla. Berta pinkaisi laukkaan aivan innosta pinkeänä heittäen samalla pienen pukkisarjan! Poni painoi peltoa ympäri korvat höröllään kiristäen vauhtiaan loppua kohden! Laukkaspurttailun jälkeen liityimme jälleen Hillan ja Oonan seuraan ja jatkoimme ravilla ja hitaassa laukassa vielä kierroksen verran kaksikon mukana!  Tämän kierroksen jälkeen lähdimmekin sitten koko porukka takaisin tallille.


Tänään avattiin myös ensimmäinen joulukalenterimme luukku! Mikäli sinulla on jotakin erikoispostaustoiveita, lisää toiveesi kommenttiboksiin! Toiveesi toteutetaan joko joulkalenterin luukkuna tai sitten ihan muuten vaan erikoispostauksena! :) 

- Roosa

3 kommenttia:

 1. Jälleen kerran ihania kuvia, onpa teillä muuten myös tuota lunta! Meillä lähinnä vaan tuulen tuivertamaan pakkaslunta, ei sitä nyt vielä erityisenkään paljon ole. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne tosiaan satoi tollanen mukava pieni lumikerros! Nyt pääsee mukavasti sitten näille pelloillekkin ajelemaan/ratsastelemaan, niin ei tarvitse arki-iltojen pimennossa aina siellä kentällä pyöriä! :)

   - R

   Poista
 2. Voi kun ihana talvinen postaus ! :)

  VastaaPoista