tiistai 22. tammikuuta 2013

Mennäänkö tottista?

Iltapäivä alkoi lausahduksella "onko tänään tokopäivä, Siru?", jonka kuultuaan Siru suunnisti suoraan tarvikelaatikolleen. Yhdessä sitten pakkasimme Sirun tokokassin, jonne laitoimme patukan, naksuttimen, namipussin ja tokokapulan. Koiraa ei kahdesti mukaan tarvinnut käskeä, päinvastoin. Siru oli autolla alta aikayksikön. Sen sijaan minun piti kolmesti pyytää Sirua takaisin pihanpuolelle toimittamaan asiansa ensin. Normaalisti asiointipaikkaa haetaan pitkään ja hartaasti, mutta tokopäivinä Siru tyytyy vain toimittamaan askareensa kuusiaidannurkkaan. Ja sitten auton kyytiin!
 
Innokas autossa matkustaja
Sirun koirakoulua lähtivät seuraamaan myös Roosa, äiti ja isä. Siru oli tietysti otettu, kun sai oikein yleisölle esitellä taitojaan. Isän oli tarkoitus kuvata treenejä, mutta valitettavasti kuvista ei kovin kummoisia tullut, koska valaistus ei aivan riittänyt liikkuvan kohteen kuvaamiseen. 
 
"Mitäs siinä kyttäät, oon tokos"
 
Siru ja patukanvetoleikki
Siitä huolimatta Sirulla oli hauskaa, niin kuin aina tokossa. Ensin leikittiin patukalla ja pikku-koira koitti sitä kaikin tavoin itselleen voittaa. Sen jälkeen oli vuorossa tekemistä, ja tällä kertaa harjoittelimme seuraamista ja tokokapulan suussa pitämistä. 
 
Seuraaminen sujui Sirulta jo varsin mukavasti. Sitä vastoin tokokapulan suussa pitäminen oli alkuun hankalaa, sillä koira ei saa alkaa pureskelemaan sitä hampaillaan. Siru kuitenkin innostui asiasta niin, että kohta nappasi kapulan suuhunsa ja juoksi pari kertaa ympäri salia!
 
"Ota"
 
"Kiitos"
 
Kieli keskellä suuta: kohta se kutsuu, kohta se kutsuu
Lopuksi vielä harjoittelimme luoksetuloa niin, että koira jäi toiseen päähän tilaa odottamaan ja ohjaaja lampsi toiseen päähän. Tovin odotuksen jälkeen koira kutsuttiin sivulle, ja silloinhan Siru luonnollisesti ampaisi täyttä höökiä seisomaan perusasentoon viereeni. Onnistuneet harjoitukset päättyivät leikkiin ja Siru sai lopulta voittaa patukan itselleen! Kotimatkalla Siru nukkui takalaatikossa, eikä enää innokkaasti kurkkinut menosuuntaan. Taisi pieni koiramme väsähtää? 
Siru "voitti" patukan
-Hilla

2 kommenttia:

 1. Vautsi, teil on ihan sisätilatkin harkoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä meidän koirakoulussa kelpaa! :) Talvi treenataan sisällä (lämmin tila vielä!), keväällä taas siirrytään nauttimaan ulkoilmasta.
   -H

   Poista