torstai 21. helmikuuta 2013

Rekiajelua ja hiihtoratsastusta!


Tämän viikon olenkin saanut lomailla hiihtoloman merkeissä ja tämä tietenkin omalla kohdallani merkitsee monipuolisempaa touhuamista karvakamujemme kanssa, ja vieläpä ihan valoisaan aikaan Nappi ja Berta ovatkin saaneet liikkua monipuolisesti kuluneen viikon aikana, Oona sen sijaan on pitänyt hieman löysemmän viikon lauantaisten kilpailujen johdosta. Oonan kanssa kävimme sunnuntaina noin 5km rauhallisella käyntilenkillä, joka sisälsi myös pari kevyttä hölkkäpätkää. Kuitenkin vasta tänään neiti pääsi ”tositoimiin” ja kävimmekin läheisellä pellolla hieman laukkailemassa.


Oona viettämässä talvipäivää

Maanantaina Nappi pääsi jälleen reen eteen ja suuntasimme ponin kanssa läheiselle pellolle. Pellolla oli kuitenkin sen verran paljon lunta, ettei töppöjalkainen ponimme siellä pystynyt kunnolla kulkemaan ja vajaan kierroksen peltokävelyn jälkeen palasimme takaisin tallitielle ja suuntasimme kohti toista, vähälumisempaa peltoa.


Toisella pellolla ei ollutkaan ihan niin paljon lunta kuin edellisellä ja näin ollen pääsimme Napin kanssa hyvin kulkemaan. Lisäksi pellon ympäri kulkivat jo yhdet hevosenjäljet, joita pitkin ovelan ponin oli hyvä harppoa eteenpäin! Reki kulki ponin perässä hangella kuin tyhjää, mutta suurin työ Napilla taisi olla siinä, kun poni yritti sovittaa askeliaan pellolla edellisenä päivänä kulkeneen hevosen jälkiin. No, olihan siinä ponilla urakkaa, jäljet nimittäin kuuluivat tallimme 175 cm korkealle pitkäkoipiselle suokinjärkäleelle!


Tässä todistusaineistoa siitä, että tie ponin sydämeen käy kaurakeksien kautta! Nappi menee kaurakeksien takia vaikka solmuun, jos niikseen tulee! 


Berta on tällä viikolla liikkunut niin ajaen kuin ratsastaenkin. Sunnuntaina kävimme ponin kanssa tallin läheisellä pellolla tekemässä hieman hankitreeniä ajaen. Tiistaina teimme Bertan kanssa noin 10km reippaan ajolenkin. Bertalla tuntui vauhti olevan päällä, eikä ponia tarvinnut paljoa käskeä. Otimme pari reippaampaa vetoa lenkin loppupuolella olevalla suoranpätkällä ja SportsTrackerin mukaan maksiminopeudeksi ponin kanssa saatiin lähes 30km/h! Aika kyytiä siis tuokin pulla ravilla pääsee!Koska itse hiihtäminen ei kuulu top3 suosikki urheilulajeihini, päätimme tänään näin hiihtoloman kunniaksi kokeilla Nean kanssa hiihtoratsastusta Bertalla! Bertalla on ennenkin tätä harrastettu ja tiesin ponin käyttäytyvän asiallisesti, joten ei muuta kuin poni satuloimaan, sukset jalkaan ja menoksi!Ensin Bertan ratsaille kapusi Nea ja minä puolestani pääsin roikkumaan suksineni Bertan perään. Alkuun aloittelimme kevyesti ravilla ja totuttelimme näin puolin ja toisin koko hommaan. Kun ravissa homma alkoi jo hetken päästä luonnistua, Nea vaihtoi astetta isomman vaihteen päälle Bertan kanssa ja sitten viipotimmekin jo laukalla menemään!


Hetken päästä olikin aika vaihtaa osia ja nyt oli Nean vuoro päästä suksille. Alkuun totuttelimme jälleen hetken aikaa ravissa, kunnes siirryimmekin laukkaan! Berta paineli innoissaan eteenpäin välittämättä perässä kahisevista suksista, tärkeintä ponille kai oli, että sai painella laukalla menemään!

Kaiken kaikkiaan tämänpäiväinen hiihtoratsastus sujui hyvin ja kaikilla taisi olla yhtä hauskaa! Ehkä ensi kerralla sitten vaihdammekin astetta vauhdikkaampaan menopeliin, nimittäin Oonaan… ;) - Roosa

7 kommenttia:

 1. voi ,vitsi! Mäkin haluun hiihtoratsastamaan! Ei vaan oo ratsastajaa tai hiihtäjää :( Berta taitaa olla aika kovassa kunnossa jos tollasia vauhteja menee..? Meijän lentävä lihapulla näyttää vaan siltä että on ollut kotona ruoka-aikaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiihtoratsastus oli kyllä tosi kivaa puuhaa näin pitkästä aikaa!
   Noo, kyllä Bertakin on aika hyvin ollut nyt talvella ruoka-aikoihin kotona ;) Vielä on matkaa että poni pääsee siihen ens kesän rantakuntoon... ;)
   -R

   Poista
 2. Ihania kuvia! Hiihtoratsastus on mukavaa. Harmi vain että meiltä puuttuu se suksilla kyytiäottava, hiihtisvaljaatkin kun löytyvät..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi ettei kesällä voi hiihtää, sillä täällä olisi ainakin kaksi vapaaehtoista perässä roikkujaa! Toimiskohan rullaluistimet tuossa hommassa... ;) Jahka nyt kesällä päästään siellä käymään niin täytyy sitten seuraava vierailu ajoittaa talveen, että päästään suksittelemaan! ;)
   -R

   Poista
  2. Löytyy minulta rullaluistimetkin, mutta oliskohan se liian hurjaa?! ;)

   Poista