lauantai 23. maaliskuuta 2013

Hiittiajoa, laukkatreeniä, fillarointia ja valokuvausta

Aamutallin teosta päästyämme valmistelimme tavaroita päivän treeniä varten valmiiksi. Haimme sitten päivän sporttikaksikon tarhasta ja laitoimme valmiiksi. Tarkoituksenamme oli tänään yhdistää matkaratsastus- ja ravitreenit, sillä kaksin liikkuminen on mukavampaa kuin yksinään kulkeminen. 

Lenkille menossa - ja lenkiltä tulossa

Suuntasimme sitten minä Bertan rattailla ja Hilla Oonan selässä kököttäen treeniradalle. Menomatka sujui leppoisasti verrytellen auringon paistaessa. Ihan saattoi tuntea, miten aurinko jo tummaa talvitakkia lämmitti!


Oona : "Mennäänjomennäänjomennäänjo!" Berta: "Määkansmääkansmääkans!"
Radalle päästyämme hajaannuimme erikseen ja suoritimme omat treenimme. Minä ajoin Bertalla hiittisuoralla kolme reipasta noin kilometrin vetoa ja poni kulki uusissa punaisissa putseissaan melkoisen mukavasti. Naureskelimme uusia putseja taikasaappaiksi, sillä mieliimme muistui aikoinaan Pikku-kakkosessakin pyörinyt lastenohjelma Villen taikasaappaista! Bertan kisakausihan starttaa käyntiin pitkäperjantaina Metsämäessä, joten taikasaappaat tulivat nyt testattua. 
Hilla ja Oona treenasivat laukalla ja uuden valmennussuunnitelma mukaisesti edeten Oonalla oli  vuorossa ns. raskaampi treeni. Radalla taittui laukalla 4 + 4 kierrosta, joiden välissä oli palauttava pätkä ravia ja käyntiä. Oonan sykkeet laskivat kuitenkin nopeasti, joten pitkää taukoa ei tarvittu. Laukkaharjoitteelle yhteispituutta tuli 7,2 km + 7,2 km. Äiti oli mukana huoltamassa, sillä tarjosimme molemmille hevosille juotavaa. Berta olikin ihmeissään, kun sai lämmintä melassimehua kesken treenin! Tosin, kyllä poni tiesi heti, mitä mehulle kuului tehdä... Kotimatkaksi laitoimme kummallekin ratsastusloimet. Loimi toimii loistavasti myös ajaessa, se sopii yllättävän näppärästi silojenkin kanssa! Isä tietysti kuvasi kahdella kameralla yhtäaikaa ja erikseen, fillaroiden rataa ympäri kuvauspaikkaa vaihdellen... Harrastuksensa kullakin, mutta kiitos taas upeista kuvista hovikuvaajallemme!


Kummallakin oli puhelimessa Sport Tracker päällä. Bertalle matkaa kertyi yhteensä 20 km, keskinopeus 8 km/h ja huippunopeus 34,3 km/h, joten aika kyyti poni pinkoo ravilla tositoimissa! Oonan lenkille mittaa kertyi 28 km, keskinopeudeksi 11,2 km/h ja huippunopeudeksi 36,5 km/h, joten edelleen tulisi pyrkiä hidastamaan tempoa laukassa. Hilla sanoi, että jälkimmäinen 4 kierrosta suijui jo lähelle tavoitevauhtia, mutta ensimmäiset 4 kierrosta Oonalla oli vähän liikaa vauhtia.
Jolkottelimme rauhakseen tallille ja hevoset kuivuivat auringopaisteessa yllättävän hyvin. Tallissa saimmekin loimittaa kaksikon vielä ulos loppu päiväksi. 

- Roosa

5 kommenttia:

 1. Hihihihiiii, teillä onnistuneet treenit molemmilla! :)
  Meillä eilen 3 + 3 + 3 km laukkatreeni oli jotain aivan muuta. Just paasasin asiasta omaan blogiini...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivastihan päivän treenit sujuivat. Pitänee mennä lukemaan tästä pika puoliin, mitä teille on matkalla sattunut.
   -H

   Poista
 2. Yhdessä on mukavaa puuhata, ja varsinkin kun molemmille tuli vielä treenit samalla! Hilla ja Oona ovat menossa selvästi oikeaan suuntaan laukkaharjoitteissa - hienoa! Hyviä kuvia taas, kyllä tännekin tuollainen hovikuvaaja kelpaisi. :) Bertalla vielä tosi tyylikkäät taikasaappaat, saavat selvästi ponin lentämään! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on tuo tuollainen rata vaan kätevä! Sinne ja takaisin matka taittuu yhdessä ja siellä voi miltei näköetäisyydellä kumpikin mennä menojaan. Harmiteltiin Roosan kanssa jälleen tuota välimatkaa. Miten hyvin teidänkin ajolenkki sopisi tähän hommaan... Voitaisiin ajaa ponit yhdessä ja liikuttaa lämpöset kimpassa. Ja iskä kuvais!
   -H

   Poista
  2. Arvaa vaan olenko monesti miettinyt samaa. Koetin mie jo tässä pari kertaa saada isännän ajatukset muutosta positiivisemmaksi, vaan hän on sitä mieltä että me voidaan vaan kyläillä toistemme luona. :D

   Poista