perjantai 29. maaliskuuta 2013

Kisakuulumisia: Taikasaappaat tulikokeessa!


Tänään oli aika avata Bertan kisakausi ja tämä tapahtuikin Turun Metsämäen pääsiäisraveissa!

Oliko "taikasaappailla" kenties jotakin tekemistä tämän päiväisen menestyksen kanssa? 

Ravipäivämme alkoi minun ja Hillan osalta aika urakalla, kun yritimme saada hurjasti karvaansa poislähettävästä Bertasta jälleen ponin näköistä! Harjasimme Bertaa molemmin puolin ja saimmekin lopulta tuosta karvaturrista ihan kelpo ponin näköisen! Käytössämme meillä oli molemmilla tällaiset hevosille tarkoitetut Furminatorit (kuva), jotka ovat kyllä tähän vuoden aikaan karvaisen ponin omistajan ykkösvalinta!  Bertalla tällainen harja onkin jo ennestään ollut ja olemme sitä Napille silloin tällöin lainailleet, sillä omaa harjaa emme ole sen hintavuuden takia raaskineet ostaa. Kuitenkin tässä pari kuukautta sitten törmäsimme tällaiseen harjaan sattumalta eräässä kaupassa ja vielä huomattavasti halvempaan hintaan, joten olihan se pakko ostaa!


Harjauksen jälkeen Hilla innostui letittämään Bertan harjaan vielä punaisella silkkinarulla koristellun vauhtiletin, joka näytti ponin tuuheassa harjassa oikein hyvältä! Lopuksi vaan poni koppiin, tavarat kyytiin ja menoksi!

Paikanpäällä Metsämäessä kävin itse sisäänkirjoituksessa hakemassa voilokin samalla, kun Hilla kävelytti Bertaa varikolla. Voilokkia hakiessani jouduin myös ensimmäistä kertaa puhaltamaan alkometriin, sillä viimevuoden lokakuusta lähtien raveissa on puhallutettu kaikki ohjastajat, poniohjastajia myöten. Selvänä kuitenkin tämä alaikäinen kuski näytti paikan päällä olevan, joten ei muuta kuin ponia valjastamaan ja sitten lämmittelemään!


Ennen lämmitystä olin ehtinyt kävellä Bertan kanssa varikolla vartin verran odotellessamme koelähdön loppumista. Tämä pitkä kävelytys tuntui tekevän ponille oikein hyvää, sillä radalle astellessamme Berta ravasi oikein hienoa ravia! Lämmitin Bertaa kaiken kaikkiaan radalla kolme kierrosta, kaksi ilman sekkiä ja yhden sekin kanssa. Lämmittelyn jälkeen oli vuorossa jälleen kävelyä, tosin tällä kertaa Hilla kävi heittämässä Bertalle vielä ratsastusloimen takapuolen päälle. Hetken käveltyämme palasimme takaisin trailerin perään, jossa Berta sai seistä hetken loimitettuna. Kauaa en kuitenkaan viitsinyt ponia seisottaa, vaan lähdimme aika pian jo kävelemään varikolle ja odottamaan starttiamme.

Starttiin mennessämme minä ja Berta saimme ensimmäistä kertaa toimia lähdön esittelyn vetäjinä, sillä esittely suoritettiin käännetyssä numerojärjestyksessä. Berta asteli rinta rottingilla ensimmäisenä radalle ja kipitti korvat hörössä omalle lähtöpaikalleen eli 180 m pakille.


Lähtö sujui hyvin ja päästiin heti ensimmäisellä yrittämällä lähtemään. Berta pinkaisi matkaan ja sitten lähdettiinkin ottamaan muita kiinni! Ensimmäinen kurvi otettiin hieman rauhallisemmin, mutta etusuoralle päästyämme uskalsin jo hieman käskeä Bertaa ja niin saavutimme edellä juoksevaa ponijoukkoa. 


Etusuoralla

Berta painoi tasaisen varmaa ravia eteenpäin ja takasuoralla nousimmekin jo kolmanneksi! Etukurviin päästyämme olimme jo saavuttaneet toisena juoksevaa ponia ja kun tämä vielä hypähti laukalle, Berta pinkaisi ohitse! 


Maalisuoralla

Koko etusuoran ajan en uskaltanut ponia käskeä, vaan tyydyin istuskelemaan vielä intoa puhisevan ponin kyydissä, sillä Berta painoi jälleen ohjalle sen verran, etten halunnut ottaa laukalle hypähtämisen riskiä. Berta pysyi hyvin ravilla loppuun asti ja maaliin saavuimme toisena ajassa 2.15,4!
Maalissa!
Palkintojenjaossa
Startin jälkeen Berta pääsi vielä pesulle ja sai popsia eväinään olleet kaurakeksit, sekä porkkanat! Poni oli kyllä herkkunsa ansainnut, sillä niin upean suorituksen se oli tänään tehnyt! On tuo poni vaan niiin hienoIltapäivällä ohjelmassa oli vielä Oonan laukkatreenit, mutta siitä sitten huomenna lisää!

- Roosa

12 kommenttia:

 1. Hienoo Berta & Roosa, onnea! :) Hiukan laittoi hymyilyttämään tuo kohta "karvaisen poninomistajan", ettei kuitenkin karvaisen ponin omistajan? xD Hih :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Joo ehkä kuitenkin ihan karvaisista poneista oli siis tarkoitus puhua :DD Noo, oltiinhan mekin tuon jälkeen aika karvan peitossa! :D
   -R

   Poista
  2. No joo totta! :D ootteko menos matkakisoihin 20.4.?

   Poista
  3. Jep! Tähtäimessä tehdä uusi aluevaltaus ja yrittää tasoa 2,4! Mites teiltä? Onko tulossa ratsukoita kisaamaan?
   -H

   Poista
 2. Wau!!!! Onnea hienosta suorituksesta!!!!! :)

  VastaaPoista
 3. Pistin jo onnitteluita tulemaan tekstiviestillä Hillan kautta, toivottavasti tulivat perille. Me katsottiin jo teidän lähtö iltapäivällä videokirjastosta. ;)
  Onnea sijoituksesta! Hienosti Berta nousi, vaikka vähän tuuriakin oli matkassa kun toiset laukkasivat. Tästä on taas hyvä teidän jatkaa, hyvä Roosa!

  VastaaPoista
 4. Onnea hienosta kakkossijasta! Berta pinkoi hienosti ja ilman hyppyjä, taikapopot ens kerrallakin mukkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Taikasaappaat taitavatkin tämän jälkeen päätyä meidän vaikovarustukseen :D
   -R

   Poista