sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Treenilenkillä

Heti näin alkuun on todettava, että wau miten ihanista keleistä olemmekaan saaneet nauttia nyt viimepäivien aikana! Aurinko on kerrankin paistanut kunnolla pilvettömältä taivaalta aina ilta kuuteen asti. Kaiken kruunaa lintujen iloinen viserrys, joka on varma kevään merkki!
 

Olin suunnitellut täksi päiväksi Bertalle astetta rankemman treenilenkin; tarkoituksena oli tänään lähteä läheisen ravitallin harjoituslenkkiä kiertämään ja ottamaan kunnon vetoja harjoituslenkin hiittisuoralle. Hain Bertan talliin ja aloin rahnuttamaan ponista lähtevää karvaa irti yrittäen epätoivoisesti saada ponista fiksumman näköisen. Berta kun kuuluu tähän ponisarjaan, joka ei ole kyllä kovin edustavan näköinen näin pahimpaan karvanlähtöaikaan toisin kuin Nappi, josta tuskin edes erottaa ponin karvapeitteen päällä olevia irtokarvoja. Berta oli hirveän täpinöissään käytävällä ollessaan ja steppailikin käytävän puolelta toiselle, mikä on Bertalle hyvin epätavallista. Takajalan suojia laittaessani, ponin oli myös ihan pakko leikkiä hieman "pahista" ja nostella koipiaan mahan alle, joka tekikin suojien laittamisesta astetta haastavempaa.


Kun sitten oli aika lähteä, Berta lähti hyvin tarmokkain askelin tarpomaan kohti määränpäätämme. Koko matkan ajan Bertan korvat pysyivät visusti pystyssä ja poni paineli innokkaana kärryjen edessä. Välillä Berta kyttäili tien laidalla olevia erikoisia lumikökkäreitä, joita kyttäämällä poni sai hyvän tekosyyn ampaista astetta reippaampaan raviin!


Harjoituslenkille päästyämme, laitoin Bertan sekin kiinni ja lähdimme kietämään lenkkiä. Lenkin varrella olevalla hiittisuoralla otimme aina vedon, jonka jälkeen hiljensimme hiljaiseen hölkkään, jota jatkoimme aina kunnes pääsimme uudestaaan hiittisuoran alkuun. Tulimme suoran kaiken kaikkiaan kolme kertaa. Ensimmäisellä kerralla Berta haparoi muutaman kerran, mutta seuraavilla kahdella vedolla poni tuntui saavan ravivaihteen päälle ja pistelikin oikein hienoa ravia. 

Hiittisuoralla
Kolmen vedon jälkeen oli vuorossa sekin avaaminen ja sitten jatkoimmekin käynnissä kotia kohti. Berta palautui hyvin ja näin pääsimmekin jatkamaan matkaa hölkällä. Ajattelin, että kolmen vedon jälkeen Berta olisi saanut jo purkaa turhat energiansa ja malttaisi hölkätä rauhallisesti kotiin - mutta mitä vielä! Berta paineli kotiin päin sellaista vauhtia, että mukanani olleet avustajat/kuvaajat pyörineen saivat polkea aika haipakkaa pysyäkseen vielä intoa puhkuvan ponin perässä! Asfalttitielle päästyämme Berta ei olisi aluksi malttanut kävellä ollenkaan, vaan poni olisi halunnut kipittää pikkuraviaan kotiin asti. Mikä lie poniin mennyt, ehkä se paineli kotiin ehtiäkseen ajoissa päiväheinille ja saadakseen nopeasti ne herkut, jotka olin ponille aikaisemmin luvannut...? Luultavasti, Berta kun tuntuu ajattelevan aina vatsallaan :D


- Roosa

6 kommenttia:

 1. Hienosti Berta pinkoo! Millos teillä on koitoksia seuraavan kerran eessä, ratsu- tai ravihommien puitteissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berta kiittää! Seuraavan kerran olisi tarkoitus kilpailla ravien merkeissä Turun Metsämäessä 29.3. :)

   - Roosa

   Poista
 2. On se hieno pieni ravihevonen! Onko noi hiittikärryt ihan oikeen ponikokoa vai pienennetyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bertan hiittikärryt on ihan ponikokoiset Mini Steel Masterit. Hyvät kärryt ja tosi mukavat ajaa, suosittelen! :)

   - Roosa

   Poista
 3. Voi missä kunnossa te ootte! Me ollaan vielläkin ihan palloja ja berta on rantakunnossa! Ootteko muuten tulossa turkuun 29pvä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin tuossa viikonloppuna ponia ajaessa, että se on nyt viikon sisällä jotenkin mystisesti karistanut vähän kiloja, eikä näytä kauhealta möhömahalta enää! Hyvä niin! :D

   Joo tarkoitus olisi ponin kanssa startata Turussa seuraavaksi :)

   - Roosa

   Poista