perjantai 22. maaliskuuta 2013

Villiponeja vai villejä poneja?

Aloitimme iltapäivän hevostouhut harjaamalla ponit. Karvaa lähtee, se nyt on sanomattakin selvää tähän vuodenaikaan. Bertasta karvaa lähti oikeastaan joka kohdasta, Nappi päätti tänään luopua pisimmistä vatsavilloistaa. Bertan karva on jo huomattavasti ohentunut, onhan poni tallillamme aina ensimmäisenä kesäkarvassa. Nappi sen sijaan on karsinut kaikkein pisimmät villansa pois ja on oikeastaan nyt pumpulipallo parhaimmillaan, kun jäljellä on pehmoinen, lyhyempi ja tiheämpi aluskarva. 


Villiponi valtoimenaan!
Kun ponit oli puunattu korvista hännänpäihin saakka, lähti Roosa Bertan kanssa kentälle ratsastelemaan. Nappi pääsi mukaan häärimään ratsastuksen ajaksi. Poni ottikin ilon irti ja kohensi juuri kammattua olemustaan oman maun mukaiseksi piehtaroimalla neljästi! Viimeiseltä piehtaroinnilta noustessaan poni ampaisi ravissa verryttelevän Bertan perään ja juoksi ja pukitteli ratsukon rinnalla. 

Hurja-Nappi
Alkuun vain nauroimme touhulle ja ponit hetken saivatkin kisailla, kunnes Nappi keksi, että nyt on hänen elämänsä tilaisuus vähän kiusoitella Bertaa. Poni kiilasikin toisen aivan aidan viereen ja koitti ottaa Berttaa suitsista kiinni. Nappi kun on erityisen hyvä mm. riimunvetoleikeissä. Siinä kohtaa jo Bertan häntä pyörähti siihen malliin, että kävin korjaamassa Napin parempaan talteen ratsastuksen ajaksi. 
Roosa ja Berta verryttelivät kevyesti kentällä kaikissa askellajeissa. Meno oli mukavan näköistä, vaikka Bertalla tuntui vauhti olevan. Roosan tehdessä ravilisäyksiä lävistäjällä, Bertapa nosti laukan ja posotti tovin menemään oikein urakalla Roosan nauraessa ponin touhuille. Berta rauhoittui kuitenkin, kun laukkatyöskentelyä oli tehty tovi. 
Ratsastuksen jälkeen Nappi pääsi jälleen kehiin ja Berta riisuttiin varusteista. Näin ponit pääsivät vielä "paljaina" (= ilman mitään varusteita) juoksemaan kentälle ja siinä ne ihan omatoimisesti juoksivat auringonlaskussa kuin villiponit ikään! 


Villiponit


Villinä ja vapaana

Ei ihan preerian auringoslaskussa mutta melkein!
Tovin rymyämisen jälkeen nappasimme ponit ja veimme ne sisätiloihin. Sen jälkeen Oona pääsi hetkeksi kentälle juoksemaan, mutta aurinko oli jo ehtinyt laskea ja kuvia emme enää saaneet. 
Oona soihtuhäntä
- Hilla

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia kyllä! Hienot Roosa ja Berta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri Roosan kanssa puhuttiin, että miten paljon ovat Bertan kanssa kehittyneet! Muisteltiin niitä alkuaikoja, kun ratsastuksen jälkeen itkua väännettiin, kun mistään ei tullut mitään tai ratsastus oli niin rankkaa että kaikki voimat meni siihen. Nyt on aivan toista! Mutta onhan väliin mahtunut useampia kasvun ja kehityksen vuosia :)
   -H

   Poista