sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Oona ja Berta kilpasilla


Lauantaiaamulla aamutallin jälkeen oli aika suorittaa Bertan päivän treeni. Tarkoitus oli lainata jälleen läheisen ravitallin harjoituslenkkiä ja käydä ottamassa siellä muutamia vetoja. Mukaamme lähti myös molempien omat personal trainerit – Hilla ja Oona.

Haimme Hillan kanssa ajokkimme talliin ja valjastimme molemmat kärryjen eteen. Oona pörisi tallin ovella seistessään tyytyväisenä Hillan valjastaessa hevosta hiittikärryjen eteen – taisi hevonen olla tyytyväinen päästessään pitkästä aikaa taas kärryjen eteen!


Kun hevoset oli valjastettu, lähdimme matkaan. Matka taittui alun asfalttikävelyn jälkeen reippaassa hölkässä, Oona edellä ja Berta perässä. Saavuttuamme harjoituslenkille, laitoin Bertan sekin kiinni ja sitten lähdimmekin kiertämään harjoituslenkkiä Oonan perässä.

Harjoituslenkin hiittisuoralle tultuamme lähdimme rintarinnan pinkomaan suoraa eteenpäin. Berta kävi tässä kohtaa erittäin kuumana ja hypähti melko pian jo laukalle. Lyhyen laukkapätkän jälkeen poni antoi laukan alas ja jatkoi matkaa ravilla, painaen kuitenkin ohjalle niin, että kuskin käsivoimat olivat hetken aikaa koetuksella! Lopun matkaa poni kuitenkin malttoi pysyä ravilla.


Kiersimme lenkkiä yhteensä neljä kertaa. Seuraavilla kolmella kerralla Berta juoksi oikein hienoa ravia, pysyen aina turvanmitan Oonaa edellä. Kuitenkin, jos Hilla Oonaa yhtään enemmän päästi Bertan vierelle, sekosi poni paineissaan askelissaan ja hypähti laukalle. Tämän takia Hilla ja Oona tyytyivät juoksemaan takarivissä, Bertan painaessa edellä rinta rottingilla kuin mikäkin huippuravuri! Taisi poni luulla, olevansa kovakin vastus takana harmistuneena juoksevalle lämpöselle! 

Tässä syy siihen, miksei meidän Oonasta koskaan tullut ravihevosta -  ponitkin pinkoo ohitse! ;D

Aina suoran päässä hiljensimme ajokkimme kevyeeseen hölkkään ja jatkoimme lenkkiä perätysten aina hiittisuoran toiseen päähän asti. Oona joutui jälleen kulkemaan Bertan perässä ja tästä harmistuneena neiti päätti keksiä hieman omaa ohjelmaa ja keskittyikin minun ajoraippani syömiseen! Aina välillä tunsin, kuinka Oona ensin höpläsi taaksepäin sojottavaa ajoraippaani ja hetken päästä raipan pää olikin jo neidin suussa! Hölmö hevonen! Kun päivän treenit oli tehty, oli aika lähteä takaisin tallille päin. Berta sai tällä kertaa johtaa joukkoa ja poni pinkoikin kotiin päin niin kuin ei olisi mitään treeniä tehnytkään! Taisi poni olla innoissaan, kun ”voitti” Oonan neljä kertaa… ;) 


- Roosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti