sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Vauhdikas ponilenkki

Aurinkoisen sään jatkuessa oli ponien vuoro päästä kevätlenkille. Nappi sai testata uusia matkaratsastussuitsiaan ja Bertalle suotiin kunnia lainata Oonan suitsia. Pienen varusteiden säätämisen jälkeen lähdimme matkaan. 


Napissa tuntui olevan virtaa kuin pienessä kylässä ja poni ampaisikin tallin pihasta heti kärkeen Bertan ohi. Kuljimme kuitenkin rauhakseen alkuun, vaikka Nappi ei millään malttanutkaan kävellä. Poni sitten kulkikin "pikkuravia" alun kävelypätkän. 

Pirteä poni uusine suitsineen!

Bertan perässä sitten jatkoimme matkaa ravissa. Lähestyimme laukkapaikkaa ja sanoin Roosalle, että voi Bertalla mennä edeltä ja tulla meitä sitten vastaan. Mitä vielä! Nappi ampaisi Bertan perään ja paineli siinä melkein hännässä kiinni koko pitkän laukkapätkän. Meillä oli sykekahva mukana ja Napin syke suoraan laukasta oli 127! Kyllä siinä oli naurussa pitelemistä. Varsinainen teräsponi matkaratsastussuitsissaan!Kesken matkan tienpoikki kulki pieni puro, jonka varteen molemmat ponit pysähtyivät ja ottivat oikein kunnon ryypyt. Berta sai ensin huoltonsa suoritettua ja ihan kuin kiusallaan tinttasi vedessä vähäsen, jotta kirkas metsävesi muuttui kurapuuroksi. Tämähän ei Nappia haitannut, sillä poni juo aina joka ikisestä lätäköstä, oli vesi sitten kirkasta tai ei. 

Juomatauko!

Bertan sykkeen mittaaminen jäikin sitten tekemättä, sillä Nappi päätti jatkaa matkaa omin päin.  Jouduin siis juoksemaan hetken ponin perässä, joten Bertan sykkeet jäivät selvittämättä. Takaisin Nappi kaahotti yhä toisen hännässä, mutta loppua kohden jo rauhoittui. Kävellessämme tallillepäin Napilla oli vielä sen verran pöllönvirtaa, että keksipä poni vielä ihan uuden leikin aikansa kuluksi. Ensin Nappi käveli mukamas kiltisti Bertan perässä. Kun välimatka kasvoi, poni omatoimisesti ravasi Berta kiinni, siirtyi hieman sivulle ja puraisi Bertaa rouvan mehevästä takapuolesta! Sama toistui useampaan kertaan, kunnes Bertan toinen kankku oli ihan Napin kuolassa. Bertaa ei kuitenkaan tuntunut pieni nipistely haittaavan. Taitaa tuo ponirouva olla jo tottunut näihin Napin omiin päähänpistoihin. 

-Hilla

6 kommenttia:

 1. voi että , ihanat noi napin suitset! Mistä noita sais tilattua/ostettua? Jos kerran on noinkin pienen kokoisia , niin Monsukin vois haluta tollaset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Napin, kuin myös Oonankin suitset on hankittu Repoketusta. Napin suitset ovat vanhempaa, jo poistumassa olevaa Classic -mallia ja Oonan suitset uudempaa Smart -mallia. Nuo Oonan suitset sopivat hyvin myös Bertan kokoiseen päähän ja niitä saa kaikissa sateenkaaren väreissä! :D
   -H

   Poista
 2. Ihanat suitset Napilla! Vitsit mekin tahdotaan tuollaiset vaaleanpunaisena, siinäpä joulupukille toivetta! ;)

  Näytätte taas niin iloiselta poppoolta, että on oikein mukava seurata teidän menoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on kyllä todella kätevät. Ja ennen kaikkea huoltovapaat! Kuolaimia pestessä voi viruttaa vaikka koko suitset hanan alla ja sitten vaan kuivata pyyhkeellä tai jättää itsekseen kuivumaan!
   -H

   Poista
 3. Mä eilen näytin kuvia Matiakselle Napin hienosta reestä ja kerroin, että mä haluan samanlaisen. Ens talvena vois olla sellaselle käyttöä... ;) Valjaat pitäis tilata, mutta saa nähdä pitääkö hommata Tanskasta asti jotta saan sellaiset kun haluan ja viä oikeen kokoset. Viikon sisällä selviää miksi... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä toi reki on aivan ihana! Nappi tykkää siitä kovasti, kun se kerran on niin kevyt vetää :) Meinaatko shettiksen hankkia vai valjastaa Nasun tai Camin reen eteen?
   -H

   Poista