keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Hilla estekisoissa... eiku mitä??

Tätä päivää en uskonut koskaan tulevan, mutta vannomatta paras. Olin vain lupautunut kaverin hevosen kyyditsemään kisapaikalle, mutta se, että itse lopulta kiipesin ratsaille ei kuulunut alkuperäissuunnitelmiini. Kaverin 4-vuotiaan suomenhevostamma "Bissen" oli tarkoitus debytoida estekisoissa puomiluokassa ja käydä samalla vähän tutustumassa kisatouhuihin ja esteisiin. Kaverini kuitenkin sairastui siinä määrin, ettei ratsaille ollut asiaa. Alkuun yritin luikerrella pois pälkähästä, vetoamalla että eihän minulla ole edes ratsastuskamppeita mukanani, mutta ennen kuin ehdin kissaa sanoa, oli ylläni jo ratsastushousuta ja sapsit. Taluttaja! Halusin ehdottomasti taluttajan, tai muuten en suostuisi nuoren hevosen kanssa radalle menemään. Taluttaja löytyi heti, joten siinä meni viimeinen oljenkorteni. Ei muuta kuin hevosen selkään ja verryttelemään. 


Rata oli alkuihmettelyjen jälkeen ihan ymmärrettävä. Vaikka esteet oli numeroitu, ei radalla ollut kääntymisnuolia tms. kuten matkaratsastuskilpailuissa, vaan ratsastettava reitti piti muistaa ulkoa. Puomiluokassa sai edetä myös käynnissä ja niinpä valitsimmekin tämän tasaisimman askellajin jo ihan taluttajankin parasta ajatellen. Kaikki esteet tuli kuitenkin ylitettyä kunnialla, hevonen käyttäytyi ensiluokkaisesti eikä avustajaa välttämättä olisi tarvittukaan. Siis hevonen ei, minähän sitä avustajaa tarvitsin alunalkaenkin henkiseksi tueksi!

Hieno Bisse!
Nyt taas yhtä kokemusta rikkaampana.

- Hilla

6 kommenttia:

 1. Tästä vois joku päätellä, että et koskaan oo ollu hevosen seläs :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuli itsellekin ihan aloittelijaolo kun siellä pikkuponien ja lasten joukossa mentiin taluttajan kanssa :D
   -H

   Poista
 2. Alkujärkytyksestä huolimatta taisitte selvitä esteradasta kunnialla. :D En voinut olla huomioimatta, että ihan sairaan söpöt suitset tuolla ponilla yhdessä kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnialla selvittiin, vaikka kaikenlaisia johteita olivatkin radalle laittaneet. Mutta ihan mun tasolle sopivat kilpailut ;)

   Hih! Se poni oli ihan kokonaan pinkeissä! :) Ja ratsastaja myös! Olivat parkissa meidän vieressä ja kehaisin siinä, että komeeta on! Mustan ponin yllä todella söpöt :)
   -H

   Poista
  2. Satuin tässä yksi päivä löytämään kärryt ja valjaatkin pinkkinä, enää pitäisi selvittää mistä niitä valjaita saa... Meinaan olisi aika päheet Urkilla! ;D Ettehän te vaan ole kuullut mistä sais ostettua värikkäitä valjaita?

   Poista
  3. Ei oo vielä osunu silmiin, mutta täytyy pitää mielessä! ;)
   -H

   Poista