keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Mitä Sirulle kuuluu?

Siru-koira on ahkeroinut kovasti. Viimeaikoina on suoritettu niin sanottuja "asunnonraivaustöitä" eli siivottu kaikenlaista romua uudesta kodistamme ulos romulavalle. Uskollinen paimenkoira ei päästä minua hetkeksikään silmistään, vaan kulkee talon ja romulavan väliä perässäni. Voitte vain kuvitella, miten väsynyt Siru onkaan kuljettuaan talon ja lavan väliä sellaiset 6-8 tuntia päivässä! Välillä Siru on mennyt sisälle maate, mutta heti kun lähden tuuppaamaan romuntäytteisiä kottikärryjä kohti lavaa, on Siru taas kintereilläni. 

Sirun kanssa tokossa

Tokohyppyä harjoittelemassa
Onnistunut suoritus palkitaan leikillä!
Siru on jo ehtinyt heittää talviturkkinsakin, vaikka virallisesti pääsikin ensimmäistä kertaa uimaan vasta viime viikonloppuna. Nimittäin metsälenkillä Siru kerran pysähtyi vielä osittain jäisen veden rannalle ja katsoi minua kysyvästi. Tarkoitukseni oli sanoa koiralle, että "mene vaan juomaan", mutta kuten arvata saattaa, ehdin lausua vain sen ensimmäisen sanan ja samassa kuului plumpsis! Siellähän se Siru jo viiletti loikkien ympäri jorpakkoa jääpalojen helskyessä...
"Hyppy!"
Hyvin meni ja taas leikitään! Sirulla on yllättävänkin paljon voimaa...
Olemme käyneet myös "sivistyksen" parissa eli jopa kaksissa mätsäreissä toukokuun aikana! Ensimmäisessä Sirulla oli kovasti asiaa toisille koirille, mutta vaikeni kuitenkin loppuakohden. Toisella kertaa koira pisti aurinkoon pötkölleen ja tarkkaili sammakkoperspektiivistä muita koiria. Molemmilla kerroilla ei sen kummempaa menestystä meille suotu, mutta tuomareilta saatiin kehuja hienossa kunnossa olevasta koirasta, joka esitettiin hyvin. Jälkimmäisestä mätsäristä sai oikein kirjallisen arvostelun, jonne vielä loppuun oli laitettu kommenttina "Hieno kontakti esittäjään!" Se, jos mikä, lämmitti mieltä, sillä koiran ja ohjaajan väliseen hyvään kontaktiinhan tässä ollaan koko ajan pyritty.  

Sirukin kuuntelee tarkaan seuraava tehtävää, että miten sen narupallon oikein voisi lunastaa...?
"Seuraa!"
Hyvin meni ja taas leikitään!
Sattui Sirulle yksi nolo kömmähdyskin edellispäivänä. Siru alkoi haukkua naapuriin ja sinne vilkaistessani huomasin naapurin liikkuvan pihalla. Yks kaks Siru ampaisi vauhtiin ja lähti haukkuen juoksemaan naapurin pihaan! Silloin huomasin, että siellä oli jokin villakoirantapainen pihamaalla. Komensin Sirua takaisin ja samalla villakoira lähti ajamaan Sirua takaa! Siru juoksi kiireesti omalle pihalleen! Villakoira oli ilmeisesti päättänyt hieman tehostaa emännän komentoa! Kiitos villikselle yhteistyöstä!
Luoksetulo: Siru jää kentän toiseen päähän istumaan ja odottamaan...
... ja minä kipitän kentän toiseen päähän ja kutsun koiran luokseni. Tästä Siru pitää, koska kenttä on suuri ja siellä voi juosta lujaa!
Siru tokoilee ahkerasti. Nyt olemme siirtyneet taas ulkotreeneihin, joissa Siru on toiminut oikein hyvin. Motivaatio ja palveluhalukkuus ovat Sirulla korkealla, joten sen kanssa on mukava puuhastella kaikenlaista.

- Hilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti