sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Viime perjantain ravipäivä


Viime perjantaina suuntasimme nokan kohti Turun Metsämäkeä, jonne olin Bertan ilmoittanut tällä kertaa juoksentelemaan. Hieman ylisarjahan tuo Bertalle oli ja Berta joutuikin pinkomaan lähes puolet nopeampien ponien joukossa, mutta kun kerran omalla kotiradalla edes jokseenkin sopiva lähtö ponille oli, päätin ilmoittaa Bertan sinne. Kävisihän se sitten vaikka kimppahiitistä jos ei muuta!


Lämmittelyssä Bertalla tuntui menohaluja piisaavan ja poni painoi ohjalle jo tässä kohtaa ihan mukavasti. Poni tuntui lämmittelyssä juoksevan myös hieman hassua ravia, mutta tämä varmaankin johtui yli- innokkaan ponin liian aikaisista irrotteluista, ennen kuin lihakset olivat edes kunnolla lämmenneet! Sain kuitenkin hieman rauhoiteltua ponia ja se oikea tahti raviinkin tuntui lopuksi löytyvän.Minä ja Berta starttasimme paalulta numerolla yksi. Lähtö saatiin toisella yrittämällä läpi ja sitten ei muuta kuin menoksi! Alkuun Bertalla oli jälleen hieman ravi hukassa ja takapää ei tuntunut pysyvän ravilla, mutta hetken päästä takakoivetkin löysivät jälleen oikean rytmin ja näin Berta tuntui heti paremmalta. Berta oli taas ehtinyt lähdön uusinnan johdosta keräämään hieman paineita ja poni tuntui jälleen painavan ohjalle ja sain olla tarkkana, ettei poni päässyt hypähtämään laukalle. Koko startin aikana en Bertaa kovin montaa kertaa viitsinyt käskeä, vaan tyydyin juttelemaan ponille kärryiltä ja yritin näin hieman rauhoitella paineissaan eteenpäin puksuttavaa Pullaa. Pysyimme muun ponijoukon mukana aina takasuoralle asti, jolloin viimeinenkin poni oli pinkaissut ohitsemme ja saimme sen jälkeen nauttia vain toistemme seurasta. Etusuoralle päästyämme olikin jo lähdön voittaja ratkennut ja me Bertan kanssa saimme saapua maaliin ylhäisessä yksinäisyydessämme. Poni pysyi hyvin ravilla loppuun asti ja ylitti maalipaalun ajassa 2.18,4.


Loppusuoralla!
Startin jälkeen oli vuorossa hieman kävelyä, jonka jälkeen siirryimme kopin perään purkamaan valjastusta. Kantaessani varusteita takaisin auton takalaatikkoon, sain huomata Bertan katselevan minua kirkkain silmin korvat hörössä – taisi poni muistaa, että startin jälkeen autossa on aina hieman herkkuja hyvän urheilusuorituksen tehneille! Näin oli tälläkin kertaa ja poni saikin mutusteltavakseen muutaman ruisleivänpalan, jotka katosivat alta aikayksikön!  Herkutteluhetken jälkeen Berta pääsi vielä suihkuun ja sitten olikin aika lähteä takaisin kotiin.

Seuraavan kerran Bertan kanssa starttaamme Vermossa ensi lauantaina 18.5. Lähtölistat voit katsoa täältä!

Lopuksi matkaratsastuskisaraporttia odottaville tiedoksi, että raportti kisareissusta ilmestyy lähiaikoina! 

- Roosa

2 kommenttia:

 1. Millainen kengitysbalanssi Bertalla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perus ravikengitys: edessä ravietukenkä, takana urat. Kengityksestä vastaa omistajan kengittäjä, joka on eri kuin Napilla ja Oonalla.

   -R

   Poista