sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kun matkakisat vaihtuivat koulukisoihin

Eilen Berta sai pitkästä aikaa muuntautua kouluponiksi ja suuntasimme Lietoon Capri- tallille, jossa kilpailut järjestettiin. Kyseessä oli Russimestaruus - cupin 2. osakilpailu, jossa ensimmäisen osakilpailun tapaan kisattiin kouluratsastuksessa, luokkana Helppo C:2 2000. Meidän osaltamme tämä osakilpailu kuitenkin taitaa jäädä tänä vuonna ainoaksi laatuaan, sillä loput kaksi osakilpailua järjestetään harmittavaisesti lähes neljän tunnin ajomatkan päästä meiltä. Oli kuitenkin hauska käydä kilpailemassa muiden russponien seurassa! 

Verkassa
Luokkamme alkoi vasta 12 aikoihin, joten mitään aikaista herätystä ei ollut tiedossa. Paikan päällä olimme hyvissä ajoin ja ehdinkin rauhassa laittaa Bertan kuntoon ennen verryttelyryhmämme verryttelyvuoroa. Bertalla tuntui tänään olevan hieman pöllönvirtaa ja poni kyttäsikin verkassa niin tuomaripäätyä kuin myös kentän toisessa päässä olevaa estekalustoa. Kaikkein pelottavimmaksi Berta kuitenkin koki tallin pihassa tarhaavan pienen russvarsan, jota poni jaksoi ihmetellä joka kerta hassusti puhisten, kun kuljimme tarhan ohi! Hölmö poni! 


Verkassa Berta tuntui varsin energiseltä ja varsinkin laukannostoissa poni tuntui aina singahtavan eteenpäin kuin ohjus! Otimme vain yhdet laukannostot kumpaakin suuntaan, minkä jälkeen jatkoimme ravilla ja yritin rauhoitella innosta puhisevaa ponimusta. Starttasimme heti ensimmäisenä verryttelyn jälkeen ja onneksi muiden ponien poistuessa radalta Bertakin tuntui rauhoittuvan ja näin pystyin hyvillä mielin aloittamaan radan. 

Radan jälkeiset tunnelmat :)

Berta oli radalla hyvin kuulolla ja rata sujui hyvin yhtä kömmähdystä lukuunottamatta. Ensimmäisessä lisäyksessä Berta päätti nimittäin nostaa laukan ravilisäyksen sijaan! Tämän kömmähdyksen jälkeen poni kuitenkin suoriutui radasta hyvin ilman suurempia rikkeitä. Prosentteja meille kertyi radalta 64,77% ja tällä tuloksella ylsimmekin toiselle sijalle! Hieno Berta!Päivän saalis
Loppuun vielä video radastamme. - Roosa

9 kommenttia: