sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Kylmäsuojat - jalkojen kylmäyksen aatelia

Roosahan meistä on yleensä se, joka tekee parhaimmat alennusmyyntilöydöt hevostarvikemarkkinoilta, löytää eniten kaikkea kivaa ja turhaa tarpeellista hevosillemme ja tietää mistä kannattaa mitäkin käydä hakemassa. Siksi kesälomareissumme suuntautui viime tiistaina (yllätys yllätys) Ylöjärven Elokeskuksen liepeille Hööksin ja Horzen myymälöihin.

Horzelta meillä olikin ostamista, sillä olin päättänyt tavallisen vasaran tilalle hankkia kengitysvasaran sekä kunnon kotkausraudat! Osumatarkkuus on tuolla vasaralla paljon tarkempi, toisinsanoen vähemmän huteja ja mustia sormenpäitä. Lisäksi meidän viiden euron kotkausraudalla tekee yhtä hyviä kotkauksia kuin vaikkapa kaviokoukulla!

kuva
Lisäksi olimme suunnitelleet jääpalapussien hylkäämistä ja kylmäsuojien hankkimista. Hypistelimme suojia hetken kaupassa ja vilkaisimme sitten hintalappua. Kun ajattelimme, että näitä haluaisimme neljä kappaletta, alkoi nuukuus iskeä. Kiertelimme kaupassa tovin jos toisenkin, kunnes oli ostopäätöksen aika. Sovimme niin, että kumpikin osti yhden parin, jolloin hinta oli kummallekin kohtuullisempi kuin koko pläjäyksen kerralla maksaminen. 

kuva
Suojat pääsivätkin heti kokeiluun, kun iskimme ne pakastimeen torstaina ja pakkasimme lauantaiaamuna kylmälaukkuun. Kylmälaukusta vihimme ne käyttöön ja suojat olivat ihanan pehmeät, taipuisat ja kylmät yli 8 tunnin kylmälaukussaolon jälkeen. Jalkaan suojat saimme pienen harjoittelun jälkeen hyvin. 

Kylmäsuoja Oonan jalassa
Oona seisoskeli karsinassa suojat jaloissaan tunnin verran, jonka jälkeen otimme ne pois ennen kotimatkaa. Suojat pysyivät hyvin paikoillaan ja jalat olivat ohuen ohuet ja kylmät! Koko matkalta ja tasaisesti kylmät kun taas jääpalapussien jääpalojen sulaessa jalat eivät kylmäydy läheskään yhtä tasaisesti. 

Seuraavaksi vielä pientä listaa kokemuksista: 

plussat
+ helppokäyttöisyys, kun ensin ymmärsimme, että keskimmäiset tarrat on syytä kiinnittä ensin ja nivelten kohdalle osuvat vasta viimeisenä (ylin ja alin). Näin suoja ei ala valua kesken kiinnittämisen
+ jäisenä helposti muotoiltavissa jalan mukaisesti, koska geeli ei kovetu kokonaan klöntiksi vaan jää pehmeäksi
+ napakka kiinnitys joustavilla, pitkillä tarroilla
+ melko pitkät, joten kylmäävät hyvin pidemmätkin sääret. Kuten kuvassa näkyy, etusissa Oonallakin ylsi hyvin polveen asti ja takasissa kintereen alaosaan.
+ sulavat/lämpenevät hyvin hitaasti. Suojat olivat nyt Oonalla tunnin jaloissa ja olivat vielä hyvin kylmät irroitettaessa. Jopa kotona reilun 2 tunnin kuluttua suojat olivat vielä kylmät vaikka matkustivat takaisin loimien päällä kylmälaukun sijaan. Kahdellakin suojalla näin ollen pärjää, jos haluaa säästää ja vaihtaa jalkaparia välissä
+ liukas pinta, lika ei tartu, helppo pyyhkiä puhtaaksi

miinukset
- hinta, tosin jos kestävät käytössä vuosia, se kompensoi tätä
- melko painavat, kylmälaukku painoi yllättävän paljon sisältöineen!

- Hilla

12 kommenttia:

 1. Mulla oli myös noi samat kylmäyssuojat jännevammaisella ja ne olivat tosi hyvät. :) Pari kertaa tuli "kipsattua" suojaa omaankin jalkaan, kun tuli osumaa jostain. Näppärät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan!! Pitää pistää korvan taakse, että saahan nuo omaankin raajaan laitettua! :D
   -H

   Poista
 2. Nämä suojat saavat aina hirmuisesti kehuja. Mää myin omani pois hyvinkin nopeasti, ei ne meillä kylmettäneet ollenkaan jalkoja? Ei kenenkään, ei kuivia, ei märkiä, ei etujalkoja, ei takajalkoja, ei karvaisia, ei klipattuja. Jalat olivat aina lämpimät suojien poisottamisen jälkeen.
  Ja puhtaus? Ei meillä ainakaan pysyneet kovin siistinä, tuntui hivenen karmivalta aina laittaa ne pakastimeen takaisin. Vaikkakin muovipussin sisällä.

  Mää jatkan siis jääpussien kanssa. Ei kiitos FinnTackin -kymäyssuojille meillä. ;)

  VastaaPoista
 3. Itse katselin samoja suojia tässä yksi ilta "ikkunaostoksia" tehdessä verkkokaupoissa. En raaskinut ostaa vielä, kun mietin vain onko meillä oikeasti tarvetta tälläisille. Olivatko nuo teillä tavallisessa kylmälaukussa vai sellaisessa mitä saa autolla jäähdytettyä/pidettyä kylmänä (vai miten se selitetään)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oli tavallinen styroksinen halpa ja hyvä kylmälaukku! :D
   -H

   Poista
 4. Mä olen näitä kanssa jo kauan miettinyt kun oon nähnyt tutun käytössä nämä... Ootteko jo testailleet Bertalla, että kuinka korkeat nuo ovat sen pituisille jaloille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vielä ole tullut Bertan koipiin näitä testattua, mutta voin vaikka ilmoitella sulle miltä Bertalla sitten näyttävät! :)
   - R

   Poista
  2. Ricolla nuo menee etusissa, kylmää sekä polvet että vuohiset. Herra ei kuitenkaan siedä näitä takasissa, vaan joudun niissä käyttämään lyhyempiä kylmäsuojia. Tietty jos Bertalla on paremmat hermot, niin voi toimia ;). Muuten nää on kyllä ehdottomasti parhaat kylmäsuojat, vaikka ajan myötä ei olekaan enään jäisinä pehmeät, vaan enemmänkin koppurat. Kyllä ne silti saa jalkoihin köytettyä!

   Meillä on tallissa kaksi omaa pakastinta kylmäsuojia varten, joten ei tartte kotipakastimeen laittaa ;).

   Poista
  3. Oona oli alkuun ihan kauhuissaan! Käytävällä laitoimme suojat jalkaan, niin neiti ei ollut millänsäkään. Mutta voi iik kääk ja apuva kun ne jalassa piti lompsia karsinaan :D Voi sitä ankkakävelyä! Muistui mieleen ne ihan ekat kerrat kun laitettiin kuljetussuojat neidille jalkoihin. Karsinasta uloskävely sitten jo sujuikin normaalisti ;)

   Täytyy testata Bertalle. Tosin se ei yleensäkään juuri viitsi päätään asioilla vaivata, joten jos vaan ruokaa on tarjolla, saa ponin laittaa vaikka muumiopakettiin tai kokovartalokylmäsuojaan! :D
   -H

   Poista
 5. Myös minä oon kahtellu noita kylmäsuojia ja aina se hinta kirpasee.. Mutta noilla plussilla suhteessa miinukseen taijan jopa parin nuista kunkkareista ostaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikkelin kunkkareissa oli viimevuonna noista ihan kiva tarjouskin, ei vaan raskittu silloin vielä hankkia.
   -H

   Poista
  2. Nuo on nyt Agrimarketissa tarjouksessa 39e/ pari! Vink vink :)

   Poista