perjantai 2. elokuuta 2013

Pieni treenilenkki

Tänään suuntasimme Oonan kanssa lähimaastoihin pienelle lenkille ja matkaa kertyi yhteensä 17,5 km. Reittimme kulki aina asfalttiteiden kautta hiekkateille ja lopuksi ennen kotiin lähtöä poikkesimme vielä lähimetsän rapakkoon hieman kahlailemaan, sekä kiipeilemään hiekkamontulle. 


Aamulla laitumella minua odotti sporttisempaakin sporttisemman näköinen matkaratsu, joka röhnötti kyljellään auringossa Napin ja tallin toisen suomenhevosen kanssa. Oona ei tuntunut olevan moksiskaan, kun astelin neidin viereen ja tokaisin, että nyt pitäisi lenkille lähteä. Tähän neiti ei korvaansakaan loksauttanut vaan piti silmiään kiinni ja taisi esittää nukkuvaa. Napsautin riimurasun kiinni Oonan riimuun ja huitaisin narulla neitiin päin. Tähän meidän Rinsessa Ruusunen vastasi möreällä kamelin ääntä muistuttavalla örähdyksellä ja siirtämällä etujalkansa päänsä alle nousemisen merkiksi - mutta siihen se sitten jäikin... Siinä sitten Rinsessa Ruusunen jatkoi satavuotista untaan välittämättä minun nousemiskehotuksistani mitään! Tämän jälkeen huitaisin narulla uudestaan ja nyt arvon Rinsessa viitsi nousta hitaaaaasti  ja arvokkaasti arvolleen sopivalla tavalla. Tämän jälkeen suuntasimme talliin varustautumaan ja sitten ei muuta kuin matkaan! 


Alun pakollisen asfalttikävelyn jälkeen etenimme reippaassa ravissa ja otimme matkan varrella myös eripituisia laukkapätkiä. Viimepäivien melko rankkojen sateiden johdosta suurin osa teistä oli mukavan pehmeitä ja tämä mahdollisti hieman reippaamman matkan teon. On hienoa huomata, miten Oona on kehittynyt huimasti tuon laukan suhteen! Nyt neidin kanssa voi huoleti laukata muuallakin kuin vain tietyillä piikkisuorilla tienpätkillä, pelkäämättä sitä, ettei jarruja välttämättä löydy tarvittaessa. Vielä pari vuotta sitten muistan, kuinka Oonan kanssa ei vain kertakaikkiaan pystynyt laukkaamaan maastossa ilman, että vauhti kipusi lähemmäs 40 km/h! Tänään laukkasimme parin lyhyemmän laukkapätkän lisäksi kaksi 2 km pituista laukkapätkää, jotka Oona eteni rauhassa noin 22 km/h.Lenkin varrelta poikkesimme lähimetsän ratsastuspoluille, joita pitkin pääsimme kulkemaan hiekkamontulle, sekä kahluupaikalle. Ensin suuntasimme hiekkamontulle kiipeilemään ja kapusimme montun reunaa ylös kolme kertaa. Oona lähti joka kerta innoissaan posottamaan reunaa ylös, niin että hiekka vain pöllysi! Hiekkamontulta suuntasimme vielä hieman virkistäytymään metsän pieneen lampeen, josta sitten suuntasimmekin takaisin tallille.

- Roosa

1 kommentti: