sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Sänkkärillä kolmeen tapaan

Tapa yksi: Oona 


Rauhallinen Oona valjastetaan tallissa. Kärryille saa hypätä kaikessa rauhassa ja hevonen lähtee rauhallisesti käyskentelemään sänkipellon laitaa. Hevonen on rento ja letkeä, ohjista tarvitsee tuskin pidellä. Ohjastajan sanoessa: "Oona ravia", hevonen siirtyy rentoon raviin. Kuski muistaa ohjasten merkityksen vain kurveissa, kun pitää kääntää. Ja "Prr.." käsyllä hevonen siirtyy pehmeästi käyntiin. Ajon päätteeksi ajetaan talliin, jonne hevonen kävelee kaikessa rauhassa. Valjaiden riisumisen jälkeen hevonen siirretään pesupaikalle, jonne Oona kävelee tyytyväisenä tietäessään lämpimän kylvyn odottavan. Pesun jälkeen tarjotaan taikajuomaa, jota siemaillaan sievästi ämpäristä, ettei vain partakarvat suttaannu.


Kuski: "Hei mä meen ajamaan!"
Oona on ajaessa ihanan rento ja letkeä. Siksi reenin jälkeinen palauttelu toteutuu pitkälti kärrytellen. 
Tapa kaksi: Nappi


Nyt tallin käytävällä valjastetaan ponia, joka on kuin nukkuvan rukous. Nappi ei turhia stressaa ja poni tuntuukin havahtuvan tähän maailmaan vain silloin, kun joku sattuu kulkemaan omenaämpärin tai leipäpussin ohitse. Ennen kärryille nousua kuskin on syytä hieman herätellä nukkuvaa, jottei painovoima tee tepposia ponille, joka roikkuu käytävän ketjuissa kuin riippumatossa ikään. Likkeelle lähtiessä poni piristyy siinä määrin, että kuskille tulee kiire tarttua ohjaksiin, ettei poni vie kärryineen ovenkarmeja mennessään. Poni puhisevainen ja pinkeä ja tuntuu elävän vielä unimaailmassaan, jossa pensaassa kykkivät pienet vihreät möröt popsivat valkoisia poneja suupalaksensa. Kuskin pyytäessä ponia raville, poni päättääkin tehdä uukkarin ja pötkiä pakoon nähdessään pensaassa pienen vihreän mörön irvistävän. Kun kuljettavasta suunnasta on päästy yksimielisyyteen päästeleekin poni kaasu pohjassa menemään ympäri peltoa, tulee siinä kuskille kiire ohjastella pientä karvaformulaa! Ajon jälkeen myös ponin on aika päästä pesulle. Pesupaikalle siirtyminen on hieman hankalaa, koska pikkuruinen ponihan saattaa hyvin sukkelasti sulahtaa pikkuruisesta lattiankaivon rakosesta ja kadota taivaan...tai no johonkin tuuliin. Pesun jälkeen myös ponille tarjoillaan taikajuomaa, jota ryypistellään vähemmän sivistyneesti kovasti maiskutellen ja mielellään kaataen loppujuoma lattialle! 

Nappi 14-v ei vieläkään "osaa" avata suutaan...


"Hys, en ole täällä"Ja kaasu pohjaan


Tiukkaa kurvia?!

Onkohan ohjaustehosteessa jotakin häikkää...?

Nappi-poni pyykillä vai  Roosa ponipyykillä?

Tapa kolme: Berta


Nyt tallin käytävällä seisoo vuorostaan murjottava poni. Murjottava siksi, että poni on juuri joutunut jättämään tärkeimmän tehtävänsä (syömisen) kesken lähteäkseen lenkille! Niin, voitteko kuvitella tätä?! Lenkille!? Satuloidessa poni keskittyy vain ja ainoastaan yhteen asiaan: vatsan pullisteluun. Kun satulavyö on vihdoin saatu kiristettyä, laiskan oloinen poni talutetaan pihamaalle. Pahaa-aavistamattoman ratsastajan kavutessa selkään, poni päättääkin lähteä ennen aikojaan ratsastajan keikkuessa vielä puolimatkassa satulaan. Kun ratsastajan takapuoli on satulassa, poni on jo edennyt hyvän matkaa pitkin sänkipellon laitaa. Ratsastajan pyytäessä hieman vaativampaa tehtävää, päättä poni poistua takavasemmalle lisäämällä vauhtia. Ratsastaja saa ottaa ohjaksista hieman voimakkaammin, saadakseen ponin aloilleen. Nyt hänellä onkin allaan jotakin dynamiittipötköä muistuttavaa, joka saattaa räjähtää mihin suuntaan tahansa. Ratsastuksen jälkeen poni nauttii pesusta ja ryyppää mielellään suoraa letkusta. Myös taikajuomaa tarjoillaan ja se ryypätäänkin oikein pohjanmaan kautta viimeistä pisaraa myöten. Sitten ponilla onkin jo kova hoppu jatkamaan sitä hyvin tärkeää tehtäväänsä!
Lisätty ravi tarkoitti Bertan mielestä ilman muuta montéa!
Lopuksi oli tarkoitus kuvata materiaalia lihashuoltoa käsittelevään postaukseen, mutta kuvia katsoessamme saimme hysteerisen naurukohtauksen ja lopputulos oli tämä. Joskus on hyvä osata nauraa itselleen!- Roosa ja Hilla

4 kommenttia:

 1. Ihana postaus! :) Nappi on ihan loistava!!!:)

  VastaaPoista
 2. Nappi on ihana! <3 Oon kyllä ihan Nappi-fani!

  VastaaPoista
 3. Voi apua mikä video!!!!! :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa vaan mikä biisi soi eilen laukkareenissä mun päässä?? Oonan kaviot rummutti aina vaan tohon biisiin sopivaa rytmiä, oli askellaji mikä tahansa :D
   -H

   Poista